Ουίλιαμ: Ο πρίγκιπας Γεώργιος είναι απατεώνας

19.08.2013
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη γέννηση του γιου του ο δούκας του Κέιμπριτζ αποκαλύπτει τα συναισθήματα του για την πατρότητα αλλά και αρκετές λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του μωρού.

Όπως ομολόγησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ (prince William) σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό CNN στον κήπο του ανακτόρου Κένσινγκτον και θα μεταδοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, το νεογέννητο δείχνει χαρακτήρα που του θυμίζει τον εαυτό του και τον πρίγκιπα Χάρι (prince Harry) όταν ήταν μικροί.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ (prince George), είπε ο νεόκοπος πατέρας, έχει ήδη μεγαλώσει πολύ και είναι ένας "μικρός πολεμιστής" που κατσουφιάζει πολύ και "δεν του αρέσει και πολύ να πηγαίνει για ύπνο".

Ο Ουίλιαμ παραδέχτηκε ότι η Κέιτ (Kate) είναι εκείνη που ασχολείται με τον πρίγκιπα Τζορτζ τις νύχτες αλλά και ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στη δουλειά του, ως διασώστης πιλότος της RAF ώστε να καταφέρει να κλείσει κανένα μάτι:

"Όπως κάποιοι πατέρες μπορεί να ξέρουν, ανυπομονώ να γυρίσω στη δουλειά μου για να κοιμηθώ λιγάκι. Ελπίζω μόνο στις πρώτες βάρδιες να μην χρειαστεί να δουλέψω νύχτα".

Σχετικά με την πρώτη δημόσια εμφάνιση του μικρού έξω από το μαιευτήριο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε ότι "ήταν τόσο ανεβασμένοι" που ήθελαν να δείξουν τον γιο τους σε "οποιονδήποτε ήθελε να τον δει":

"Όπως γνωρίζει κάθε νέος γονιός, χαίρεσαι πάρα πολύ να δείχνεις το νέο σου παιδί και να υποστηρίζεις ότι είναι το ομορφότερο ή το καλύτερο σε οτιδήποτε. Είναι πολύ ωραίο που ο κόσμος θέλει να βλέπει τον Τζορτζ. Απλά χαίρομαι που δεν τσίριζε σ' εκείνη τη φάση".

Ο ίδιος ομολόγησε ακόμα ότι είχε εξασκηθεί προκαταβολικά στο να τοποθετεί το παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο κι έτσι το έκανε σωστά την πρώτη φορά που έπρεπε να το τοποθετήσει μπροστά σε όλα τα διεθνή Μέσα:

"Πιστέψτε με, δεν ήταν η πρώτη μου φορά. Έπρεπε να εξασκηθώ. Ήμουν τρομοκρατημένος ότι θα έπεφτε έξω, ή ότι η πόρτα δεν θα έκλεινε σωστά". Συμπλήρωσε επίσης ότι η απόφαση του να οδηγήσει εκείνος το αυτοκίνητο του εκείνη την ημέρα είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας να είναι όσο πιο ανεξάρτητος γίνεται:

"Όταν μπορώ, είμαι όσο ανεξάρτητος θέλω, το ίδιο και η Κάθριν και ο Χάρι. Όλοι μας μεγαλώσαμε διαφορετικά από τις άλλες γενιές και νιώθω πολύ έντονα ότι αν μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου, θέλω να το κάνω μόνος μου.

Υπάρχουν φορές που μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου και το σύστημα δεν σε αφήνει, ή επιβάλλεται να κάνεις κάτι διαφορετικά. Αλλά πιστεύω πως το να πάρεις τον γιο σου και τη γυναίκα σου από το μαιευτήριο οδηγώντας ο ίδιος ήταν πολύ σημαντικό για μένα".

Αποκαλύψεις για τον ζωηρό χαρακτήρα του μικρού είχε κάνει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την περασμένη Τετάρτη και σε τοπική εκδήλωση του Άνγκλεσι στη βόρεια Ουαλία, όπου μένει εδώ και τρία χρόνια με την Κέιτ:

"Είναι πολύ φωνακλάς, αλλά και πολύ όμορφος βέβαια. Νόμιζα ότι τα καθήκοντα μου στην ομάδα διάσωσης ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά από σωματική και ψυχολογική άποψη, αλλά η φροντίδα ενός νεογέννητου είναι κάτι πολύ δυσκολότερο", ομολόγησε.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το περιοδικό People, μόλις πριν από λίγες μέρες, η δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο ηλικίας τεσσάρων εβδομάδων γιος τους ταξίδεψαν οδικώς γύρω στα 400 χιλιόμετρα για να ανταμώσουν ξανά με τον Ουίλιαμ στο Άνγκλεσι. Στο ταξίδι τούς συνόδεψε η μαμά της Κέιτ, Κάρολ Μίντλετον (Carole Middleton), η οποία όλο αυτό το διάστημα βοηθούσε την κόρη της να προσαρμοστεί στον ρόλο της μητρότητας καθώς μετά τη γέννα παρέμενε στο πατρικό της σπίτι, στα περίχωρα του Λονδίνου.