BBC: η γκάφα με τον Γουίλιαμ και τον... φαλλό!

02.08.2013
Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη σήμερα ύστερα από σκάνδαλο που ξέσπασε, λόγω… αμέλειας, με "πρωταγωνιστή" τον πρίγκιπα.

Λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί το BBC μετέδωσε ένα διαφημιστικό τρέιλερ όπου σε μια λήψη που δεν διήρκησε παρά μερικά δέκατα του δευτερολέπτου φάνηκε το πρόσωπο του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) πάνω στο οποίο κάποιος είχε σχεδιάσει στο γυαλιά, μούσι και ένα… πέος.

Η προσβλητική εικόνα ξέφυγε από την προσοχή των παραγωγών της εκπομπής, όχι όμως και από τους τηλεθεατές που ξεσηκώθηκαν –όπως ήταν φυσικό- στα σόσιαλ μίντια.

Το κλιπ ήταν μέρος από το τραγούδι "I Could have Married Kate" του γκρουπ Barbershopera, το μουσικό σόου του οποίου διαφήμιζε το επίμαχο σποτάκι.
(δες το όλο στο βίντεο που ακολουθεί).

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε το BBC αναγκάστηκε να απολογηθεί για το περιστατικό με επίσημη ανακοίνωση.

"Αυτή η εικόνα προβλήθηκε στιγμιαία στο πλαίσιο κωμικού διαφημιστικού σποτ για τους Barbershopera, ένα χιουμοριστικό γκρουπ, που επρόκειτο να εμφανιστούν αργότερα στο πρόγραμμα. Το υλικό προήλθε από τους Barbershopera, ωστόσο δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε το προσβλητικό περιεχόμενο μέσα σε αυτό και για τον λόγο αυτό ζητάμε συγνώμη", έγραφε η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι του καναλιού, λήγοντας –τουλάχιστον επίσημα- το θέμα.

Κατά τα άλλα, ο Γουίλιαμ ζει αυτές τις μέρες ακόμη σε ρυθμούς φρέσκου μπαμπά καθώς η σύζυγός του, Κέιτ (Kate) γέννησε τον γιο τους, πρίγκιπα Γεώργιο στις 22 Ιουλίου. Η οικογένεια φιλοξενείται στο σπίτι των παππούδων Μίντλετον, "μέχρι να μπει ο μικρός και η μαμά του σε μια σειρά".

Ζ. Κ.