Αποκαλύφθηκε το όνομα του πριγκιπόπουλου!

24.07.2013
Πριν περάσουν 24 ώρες από το εξιτήριο ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ, έδωσαν τέλος στην αγωνία των ανά τον κόσμο θαυμαστών τους, αλλά και εκείνων που είχαν στοιχηματίσει στο όνομα του νεογέννητου πρίγκιπα τζιράροντας εκατομμύρια λίρες.

Και το όνομα αυτού: Γεώργιος-Αλέξανδρος-Λουδοβίκος (George Alexander Louis). Επισήμως το βρέφος θα αποκαλείται Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Γεώργιος του Κέιμπριτζ (His Royal Highness Prince George of Cambridge).

Η επίσημη ανακοίνωση που έγινε στις 6:20 μμ (τοπική ώρα) φανερώνει ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) και η Κέιτ (Kate) έκαναν μια συντηρητική επιλογή, σχολιάζει η εφημερίδα Guardian: ήδη έχουν υπάρξει έξι άγγλοι βασιλιάδες με το όνομα Γεώργιος, με πιο πρόσφατο τον πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ, Γεώργιο ΣΤ'. Ταυτόχρονα, ο Άγιος Γεώργιος είναι ο προστάτης του βασιλείου της Αγγλίας, γι' αυτό κι ο κόκκινος σταυρός του κοσμεί τη σημαία της χώρας.

Το Λούις (από το Λουδοβίκος) είναι ένα επίσης δημοφιλές όνομα, καθώς υπήρξε το όνομα του λόρδου Μάουντμπατεν (Lord Mountbatten), θείου του δούκα του Εδιμβούργου.

Το Γεώργιος ήταν το πιο δημοφιλές όνομα στα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων, όπως και το Τζέιμς, ενώ το Αλέξανδρος (Alexander), Ερρίκος (Henry), Λουδοβίκος, Ριχάρδος (Richard) και Αρθούρος (Arthur) ήταν οι αμέσως επόμενες επιλογές των τζογαδόρων.

Το πριγκιπικό ζεύγος ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των θαυμαστών του, καθώς δεν απέκλινε από το αναμενόμενο, επιλέγοντας ένα εκκεντρικό όνομα για τον νεογέννητο πρίγκιπα, δεδομένου ότι κάποια στιγμή θα αναλάβει τα σκήπτρα σημαδεύοντας ίσως την εποχή του.

Η ονοματοδοσία έγινε σχετικά γρήγορα για τα βασιλικά στάνταρτ. Για τον πατέρα του βρέφους, Γουίλιαμ χρειάστηκε μια εβδομάδα, ενώ για τον παππού του, Κάρολο (Charles), πήρε έναν ολόκληρο μήνα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρίγκιπας Γεώργιος γνώρισε τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ η οποία έσπευσε να τον επισκεφτεί στο ανάκτορο του Κένσινγκτον, διασχίζοντας τη μικρή απόσταση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ με μια σκούρα πράσινη Bentley.

Η συνάντηση της 87χρονης βασίλισσας με το νεογέννητο, ήταν φορτισμένη και με μια ιστορική σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια που εν ενεργεία μονάρχης συναντά ένα δισέγγονο με άμεσο δικαίωμα διαδοχής στον θρόνο.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος αυτόματα έχει "ξεπέσει" στην τέταρτη θέση της διαδοχής, είχε επισκεφτεί το ζευγάρι το ίδιο πρωί, ενώ η αδελφή της Κέιτ, Πίπα Μίντελτον τον είχε προλάβει υποβάλοντας τα σέβη της στο νεογέννητο το βράδυ της Τρίτης.

Η επίσκεψη της βασίλισσας διήρκεσε μόλις 30 λεπτά κι αμέσως μετά η τριμελής οικογένεια αναχώρησε για το Μπάκλμπερι, όπου θα παραμείνει στην έπαυλη των Μίντελτον για άγνωστο διάστημα.