Πετά από χαρά ο μπαμπάς Γουίλιαμ. Σαν κοινός θνητός!

23.07.2013
Χθες το απόγευμα γεννήθηκε ο γιος του και ο 31χρονος πρίγκιπας δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του.

Ύστερα από σχεδόν 11 ώρες τοκετού η Κέιτ (Kate) γέννησε το πρώτο της παιδάκι χθες, 22 Ιουλίου στις 4:24 μ.μ. και όπως έγινε γνωστό από όλες τις επίσημες ανακοινώσεις ο Γουίλιαμ (William) όχι μόνο ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια του τοκετού, αλλά ήταν εκείνος που με τηλέφωνό του ενημέρωσε τους δικούς του για την άφιξη του γιου.

Στην πρώτη του δήλωση μετά τη γέννηση του βασιλικού μωρού, ο μπαμπάς -πια- Γουίλιαμ, ανέφερε ότι ο ίδιος και η Κέιτ «δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι» και όλος ο κόσμος περιμένει να δει την πρώτη επίσημη φωτογραφία του νεαρού πρίγκιπα ο οποίος -όλως παραδόξως- γεννήθηκε με το βάρος-ρεκόρ για γαλαζοαίματο νεογέννητο της νεότερης ιστορίας 3,9 κιλά.

Και λέμε όλως παραδόξως καθώς με δεδομένο το πόσο μικρή κοιλιά είχε η μαμά Κέιτ, η απορία έρχεται εύλογα.

Η άφιξη του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας ανακοινώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο βάσει πρωτοκόλλου, όμως και μέσω Twitter!

Ο λογαριασμός του Κλάρενς Χάουζ, που -μέχρι χθες τουλάχιστον- είχε 327.000 ακολούθους ενημέρωνε με "τιτιβίσματα" για την κάθε λεπτομέρεια από τη στιγμή που το πριγκιπικό ζεύγος έφτασε στο νοσοκομείο.

Όλη η Βρετανία γιορτάζει τη γέννηση του νέου διαδόχου του θρόνου με διάφορους τρόπους. Η εφημερίδα "The Sun" για παράδειγμα έχει αλλάξει τον τίτλο της σε "The Son" αυτές τις μέρες τιμώντας έτσι τον νέο "Γιο" του Μπάκινχαμ.

Για την ιστορία πάντως να αναφέρουμε ότι αυτή η τριπλή ανδρική σειρά που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη διαδοχή για το βρετανικό στέμμα έχει να αντιμετωπιστεί από το 1894 όταν η βασίλισσα Βικτορία ζούσε την ίδια στιγμή με τον γιο της, Εδουάρδο, τον εγγονό της, Γεώργιο και τον δικό του γιο, Εδουάρδο, οι οποίοι έγιναν με τη σειρά τους και οι τρεις βασιλιάδες (Εδουάρδος VII, Γεώργιος V, και Εδουάρδος VIII).

Σήμερα έχουμε την 82χρονη βασίλισσα Ελισσάβετ να έχει μόλις συμπληρώσει τα 60 χρόνια στον θρόνο της Βρετανίας, τον 65χρονο γιο της, Κάρολο, τον δικό του γιο, Γουίλιαμ (31ός) και τον μόλις λίγων ωρών μπεμπούλη του οποίου το όνομα ακόμη δεν έγινε γνωστό, που... περιμένουν στη σειρά.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε την "κίνηση" που παρατηρείται στις βασιλικές οικογένειας της Ευρώπης αυτό τον καιρό και θέλει τους μιας κάποιας ηλικίας βασιλείς να αποχωρούν παραχωρώντας το στέμμα στους διαδόχους τους. Λες τώρα στις διακοπές της η Ελισάβετ να το σκεφτεί και να κάνει την Καμίλα βασίλισσα; Πόσα γυρίσματα έχουν αυτοί οι καιροί πια...
Ζ. Κ.