Αλβέρτος & Σαρλέν: η θρησκευτική τελετή

03.07.2011
Μετά τον πολιτικό γάμο που έλαβε χώρα χτες, ο 53χρονος πρίγκιπας του Μονακό παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Σαρλέν Γουίτστοκ, πρώην ολυμπιακή κολυμβήτρια της Νότιας Αφρικής, με μια καθολική θρησκευτική τελετή παρουσία μεγάλου πλήθους λαμπερών καλεσμένων.

Μετά τον πολιτικό γάμο που έλαβε χώρα χτες, ο 53χρονος πρίγκιπας του Μονακό παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Σαρλέν Γουίτστοκ (Charlene Wittstock), πρώην ολυμπιακή κολυμβήτρια της Νότιας Αφρικής, με μια καθολική θρησκευτική τελετή παρουσία μεγάλου πλήθους λαμπερών καλεσμένων.

Η νύφη, ντυμένη με υπέρκομψο νυφικό Giorgio Armani από μεταξωτό ταφτά έφτασε στην αυλή του παλατιού όπου θα γινόταν ο γάμος, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, Μάικλ Γουίτστοκ(Michael Wittstock) σύμφωνα με την παράδοση. Τα μαλλιά της ήταν μαζεμένα σε έναν κομψό χαμηλό κότσο στολισμένο με μια εντυπωσιακή κουάφ και καλυμμένα από ένα διάφανο πέπλο με περίτεχνη δαντέλα στο τελείωμα. Το φόρεμα που αποκάλυπτε και τόνιζε τους γυμνασμένους ώμους της πριγκίπισσας –πλέον- Σαρλέν, αγκάλιαζε το λεπτό κορμί της καταλήγοντας σε μια ουρά μήκους 20 μέτρων, ενώ ήταν κεντημένο με 40.000 κρύσταλλα Swarovski και 20.000 πέρλες. Στα χέρια της κρατούσε ένα διακριτικό μπουκέτο από λευκά λουλούδια όπου κυριαρχούσαν οι φρέζιες, ενώ η απουσία κάθε κοσμήματος σχολιάστηκε ευνοϊκά από τους απαιτητικούς του στυλ.

Λαμπερή, κάπως μαγκωμένη, αλλά και φανερά συγκινημένη η 33χρονη νύφη, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της όταν η παιδική χορωδία που έψαλε τους ύμνους της τελετής της αφιέρωσε ένα τραγούδι, ενώ ο πρώην πολύφερνος εργένης πρίγκιπας Αλβέρτος ο Β' του Μονακό (prince Albert II) ήταν ιδιαίτερα άνετος και χαμογελαστός, ανταλλάσσοντας χαμόγελα και κλεισίματα του ματιού με τους φίλους του που παραστέκονταν στο μυστήριο.

Ανάμεσα στους 850 καλεσμένους από τον χώρο της μόδας, του αθλητισμού και του θεάματος, αλλά επικρατούσαν όπως ήταν φυσικό, οι ευγενείς και οι επικεφαλής κρατών απ' όλη την Ευρώπη, ξεχώρισαν ο Καρλ Λάγκερφελντ (Karl Lagerfeld), η Ναόμι Κάμπελ (Naomi Campbell) συονοδευόμενη από τον ζάπλουτο ρώσο αγαπημένο της Βλαντιμίρ Ντορόνιν (Vladimir Doronin), ο Ρότζερ Μουρ (Roger Moore) και βέβαια ο σχεδιαστής του νυφικού, Τζόρτζιο Αρμάνι.

Επίσης παρόντες στην τελετή, όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος του Μονακό, Μπερνάντ Μπαρσί, ήταν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί (Nicolas Sarkozy), χωρίς όμως τη σύζυγο του που λόγω εγκυμοσύνης έμεινε στο Παρίσι, η ρουμάνα γυμνάστρια Νάντια Κομανέτσι (Nadia Comaneci), ο σχεδιαστής Ρομπέρτο Καβάλι (Roberto Cavalli) και βέβαια, οι αδελφές του πρίγκιπα, πριγκίπισσες Καρολίνα του Ανόβερο και Στεφανί, οι οποίες συνοδεύονταν από τα παιδιά τους.

Το συγκεντρωμένο πλήθος των 3.500 ατόμων που παρακολουθούσε την τελετή από δύο γιγαντοοθόνες οι οποίες είχαν στηθεί έξω από το παλάτι και αποτελείτο αποκλειστικά από Μονεγάσκους, καθώς οι πολίτες άλλων κρατών είχαν αποκλεισθεί από την τελετή, ενθουσιάστηκε με την άφιξη του συνθέτη Ζαν Μισέλ Ζαρ (Jean Michelle Jarre), ενώ οι φωτογράφοι έδειξαν τη σαφή προτίμηση τους στο σούπερ-μόντελ Καρολίνα Κούρκοβα (Karolina Kurkova), η οποία εμφανίστηκε με ταγιέρ σε ναυτικό μπλε χρώμα.

Εντωμεταξύ, πίσω στις κουζίνες, ο διάσημος γάλλος σεφ Αλέν Ντικάς (Alain Ducasse), διακεκριμένος με τρία αστέρια Michelin, ο οποίος πρόσφατα έλαβε την υπηκοότητα του Μονακό για να γλιτώσει από τους φόρους της πατρίδας του, ίδρωνε για να συντονίσει την προετοιμασία του περίτεχνου δείπνου για τους 450 καλεσμένους που είχε προγραμματιστεί μετά το μυστήριο. Σύμφωνα με τις φήμες ανάμεσα στα εκλεκτά εδέσματα κυρίαρχη θέση θα είχε το φρέσκο ψάρι και τα λαχανικά από το προσωπικό αγρόκτημα του Αλβέρτου.

Ο πολυαναμενόμενος γάμος του πρίγκιπα έφερε ανακούφιση στο Μονακό, το οποίο, απελπισμένο από την άστατη αισθηματική ζωή του Αλβέρτου, το 2002 είχε αναγκαστεί να αναθεωρήσει το Σύνταγμα του και να επιτρέψει τη διαδοχή σε γυναίκα (την αδελφή του πρίγκιπα, Καρολίνα που έχει ήδη παιδιά γεννημένα σε γάμο), προκειμένου να εξασφαλίσει την συνέχεια της δυναστείας των Γκριμάλντι η οποία διοικεί το πριγκιπάτο από το 1297. Παρότι ο πρίγκιπας έχει ήδη δύο –μπορεί και τρία- παιδιά εκτός γάμου, τα οποία έχει αναγνωρίσει, μόνο οι απόγονοι του που έχουν γεννηθεί στο πλαίσιο μιας σχέσης γάμου θα μπορέσουν να τον διαδεχθούν.

Έτσι, η δήλωση της Σαρλέν ότι επιθυμεί να αποκτήσει σύντομα τα δικά της παιδιά από τον Αλβέρτο, έφερε νέα ελπίδα στους 35.000 πολίτες του πριγκιπάτου που μπορούν πλέον να προσμένουν στο άμεσο μέλλον στην ανακοίνωση του ευτυχούς γεγονότος.