Αθηναΐς Νέγκα: «Σβήναμε εστίες με εμφιαλωμένο νερό γιατί τρεχούμενο δεν υπήρχε»

13.08.2024
Αθηναΐς Νέγκα: «Σβήναμε εστίες με εμφιαλωμένο νερό γιατί τρεχούμενο δεν υπήρχε»
Άρον άρον επέστρεψαν στην Αθήνα

Η Αθηναΐς Νέγκα και η οικογένειά της γύρισαν χθες εσπευσμένα από τις διακοπές τους βλέποντας όλα αυτά που γίνονταν με τις φωτιές στην Αττική καθώς το σπίτι τους βρίσκεται στη Νέα Πεντέλη και δεν ήξεραν τι θα αντικρίσουν φτάνοντας.

Η παρουσιάστρια έφτασε στην Αθήνα νωρίς το απόγευμα και όταν κατάφερε να ανεβεί στο σπίτι της - καθώς οι δρόμοι ήταν οι περισσότεροι κλειστοί λόγω των εστιών της φωτιάς που σιγόκαιγαν σε πολλά σημεία, είδε οτι ευτυχώς το σπίτι τους δεν έπαθε τίποτα αλλά η εικόνα γύρω ήταν αποκαρδιωτική. Φως, νερό και τηλέφωνο δεν λειτουργούσαν και προσπαθούσαν να σβήσουν τις μικρές φλογίτσες με μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό!

ATHINAIS_NEGKA_SPITI_FVTIA_3_0079a.jpg

Στάχτες κι αποκαϊδια παντού σε ένα μέρος που το πράσινο κυριαρχούσε και προσέφερε ζωή. Η ίδια με ένα μακροσκελές ποστ μοιράστηκε τα συναισθήματά της για τη νέα αυτή πραγματικότητα συγκλονίζοντας:

«Ο σπιτονοικοκύρης με αυτοθυσία έσωσε το σπίτι μου. Κάποια άλλα δίπλα κάηκαν. Το απόγευμα που επιστρέψαμε να βοηθήσουμε, σβήναμε τις εστίες που ακόμα έκαιγαν με μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό γιατί νερό τρεχούμενo δεν υπήρχε. Κομμένο το ρεύμα, ούτε λόγος για τηλέφωνο.

Τουλάχιστον τα παιδιά μου θα έχουν αναμνήσεις από τη Νέα Πεντέλη όπως κάποτε ήταν και θα πρέπει να τις κρατάμε ζωντανές, να λέμε ευτυχώς δεν καήκαμε εμείς, τα ζώα μας το σπίτι. Σίγουρα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα, ελπίζω η αποκατάσταση να είναι γρήγορη, δεν έγιναν όλα όπως έπρεπε και πάντα θα πρέπει να μας μένει γνώση και εμπειρία.

Τέτοιες φωτιές δεν προλαμβάνονται με αντιπυρικά μέτρα, με το να κουτσουρεύουμε δέντρα, είδαμε πρωτοφανή φαινόμενα, να καίγονται σπίτια και τα πεύκα στον κήπο να μένουν ανέπαφα. Αποθήκες με ξυλεία ναι καίγονται ανεξέλεγκτα σε κατοικημένες περιοχές, οφείλουμε να γίνουμε διορατικότεροι, πιο αποτελεσματικοί επί της ουσίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 13.08.2024 - 13:43