H Μαρία Μπακοδήμου ξεσπά: «Δεν ξέρετε πώς είναι να είσαι γυναίκα»

H Μαρία Μπακοδήμου ξεσπά: «Δεν ξέρετε πώς είναι να είσαι γυναίκα»
Όσους, κυρίως άντρες, κρίνουν μια γυναίκα για τους λόγους που δεν κατήγγειλε έναν κακοποιητή βάζει στη θέση τους η Μαρία Μπακοδήμου.

Με ένα πολύ φορτισμένο βίντεο που δημοσίευσε στο προσωπικό της profile στο Instagram η παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΙ «Γεια σου» Μαρία Μπακοδήμου, παίρνει θέση εναντίον όσων βιάζονται να κρίνουν μια γυναίκα που έχει υποστεί κακοποίηση και δεν έχει προχωρήσει σε καταγγελία.

«Οι άντρες δεν μπορείτε να καταλάβετε το φόβο που ζει μια γυναίκα . Πόσο η βία εναντίον της μπορεί να την αδρανοποιήσει . Ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού υπάρχει αυτό που λέγεται freeze mechanism και το θύμα παραλύει από το φόβο , αδρανοποιείται και δεν αντιστέκεται . Αυτό που χρειαζόμαστε από εσάς είναι ενσυναίσθηση όχι κριτική»

Μέσα στο βίντεο η πάντα ευαισθητοποιημένη Μαρία Μπακοδήμου, φυσικά με αφορμή τα σχόλια -κυρίως αρνητικά- που γίνονται για τη σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου που δεν τον κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή, δίνει την δική της απάντηση μιλώντας αναλυτικά για τα συναισθήματα που μπορεί να έχει μια γυναίκα σε αυτή τη θέση λέγοντας χαρακτηριστικά ανάμεσα σε πολλά άλλα: «Δεν ξέρετε πώς είναι να είσαι γυναίκα».

Τελευταία τροποποίηση στις 18.06.2024 - 13:37