Μια νύχτα με έναν ξένο...

22.04.2008
Τι κάνετε αν ένα πρόσωπο που δεν έχετε ξαναδεί στη ζωή σας είναι ξαπλωμένο δίπλα σας και τεντώνεται νωχελικά μέσα στο εφαρμοστό εσώρουχό του; Ή αρχίζει να ροχαλίζει ρυθμικά σε ένα ντελίριο μετασεισμικής ακολουθίας που τραντάζει όλο το αεροπλάνο;

Από την ΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Τι κάνετε αν ένα πρόσωπο που δεν έχετε ξαναδεί στη ζωή σας είναι ξαπλωμένο δίπλα σας και τεντώνεται νωχελικά μέσα στο εφαρμοστό εσώρουχό του; Ή αρχίζει να ροχαλίζει ρυθμικά σε ένα ντελίριο μετασεισμικής ακολουθίας που τραντάζει όλο το αεροπλάνο; Ή ερωτοτροπεί με την κοπέλα του δίπλα σας κάτω από τα σεντόνια; Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που δεν έχετε διέξοδο διαφυγής; Άντε και να φύγετε, αλλά πού να πάτε όταν βρίσκεστε καταμεσής στο πέλαγος ή ψηλά στους αιθέρες;

Δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τον οδηγό μας αναφορικά με τα μη και τα πρέπει της ταξιδιωτικής σας συμπεριφοράς, για να μάθετε την τέχνη του να ταξιδεύετε μαζί με τους τέλειους ή τους άσχετους συνεπιβάτες σας στο ίδιο μέσο μεταφοράς! Πριν ξεκινήσουμε, όμως, πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι: ποιοι είναι οι σκοποί του ταξιδιού σας: επαγγελματικοί, ψυχαγωγικοί, συναισθηματικοί Κι αυτό γιατί ο σκοπός καθορίζει τη συμπεριφορά που πρέπει να επιδείξετε.

Έπειτα πρέπει να ανακαλύψετε αν θέλετε να νιώσετε χαλαρά και οικεία, να προκαλέσετε την τύχη σας ή την... περιπέτεια. Και πώς θα το πετύχετε αυτό; Απλώς μην ξεχνάτε ότι οι δύο διπλανές κουκέτες είναι ο μοναδικός χώρος που μας φέρνει, όπως ο χρυσός, τόσο κοντά, γι αυτό περιποιηθείτε τον εαυτό σας και εκμεταλλευτείτε το.

Ταξιδεύοντας με έναν άγνωστο
Αν ο άγνωστος συνταξιδιώτης σας είναι πολύ συμπαθητικός, τότε ξεκινάτε με ένα χαμόγελο και πολύ ευγενική συμπεριφορά ελαφρά συγκρατημένη του στυλ «δεν ξετρελαθήκαμε κιόλας». Αν είναι ευγενής, θα έχει πάρει το μήνυμα της γνωριμίας και θα σας ανοίξει πρώτος την κουβέντα. Αν μείνει μουγκός, τότε κάνετε μια αναγνωριστική κίνηση του στυλ «πηγαίνετε στη Νέα Υόρκη για δουλειά ή αναψυχή;». Με αυτή την ερώτηση του δίνετε την ευκαιρία να ανοίξει μια συζήτηση που θα σας αποκαλύψει στοιχεία για το σκοπό του ταξιδιού και το επάγγελμά του. Αν σας φανούν ενδιαφέροντα όσα σας πει, προχωράτε σε λεπτομέρειες και εκφράζετε το θαυμασμό σας για ένα επάγγελμα που πάντα θέλατε να κάνετε. Αν δεν έχετε ξαναπάει στον ταξιδιωτικό σας προορισμό, του ζητάτε ευγενικά πάντοτε να σας κατατοπίσει και να σας προτείνει τα πιο «in» μέρη, ενώ θα κρατήσετε σημειώσεις και τον αριθμό του τηλεφώνου του. Και για να μην έχετε εκπλήξεις του τύπου «να συσφίξουμε τις σχέσεις μας,», καλού κακού πετάτε κι ένα υπονοούμενο του στυλ «ανυπομονώ να συναντήσω το φλερτ μου ή τον άντρα μου, που με περιμένει». Αν, πάλι, εκείνος φορέσει την πιτζάμα του, όπως συνήθως οι businessmen, εσείς κάντε ότι δεν πήρατε χαμπάρι και περιφρουρήστε τη θέση σας με σύνορα την κουβέρτα σας!

Από την άλλη, αν ο συνταξιδιώτης σας δεν βλέπεται, κρατήστε μια πολύ τυπική στάση, αφού πρώτα χαρείτε για τη γνωριμία με τον παράξενο συμπατριώτη. Αν δεν παίρνει χαμπάρι και συνεχίζει ακάθεκτος να σας βομβαρδίζει με την ιστορία του, τότε μια λύση σας μένει: ρίξτε το στον ύπνο ή βάλτε ακουστικά στα αφτιά σας παρακολουθώντας όλες τις ταινίες της πτήσης. Γι αυτόν το λόγο, να έχετε πάντα μαζί σας ένα χαπάκι για τον ύπνο ή βαλεριάνα. Αν δεν γίνεται τίποτα και με αυτού του είδους τη συμπεριφορά, ζητήστε συμπαράσταση από την αεροσυνοδό. Κάτι θα γίνει.

Προκαλέστε την τύχη σας
Γιατί δηλαδή, η Δήμητρα Παπανδρέου είναι καλύτερη από εσάς; Όχι, βέβαια. Μην το βάζετε κάτω, αυτό το ταξίδι μπορεί να προκαλέσει τη θεά τύχη, αρκεί να σας στείλει δίπλα σας τον κατάλληλο συνταξιδιώτη...

Αν λοιπόν είναι μπουκιά και συχώριο, γοητευτικός, αρρενωπός και κάπου τον ξέρετε άρα και διάσημος, μην καρφωθείτε με την πρώτη. Φέρεστε ευγενικά και σηκώνεστε να περάσει φέρνοντας το στήθος σας σε απόσταση αναπνοής από το δικό του εντελώς τυχαία, ενώ χαμογελάτε αμήχανα κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο. Η γλώσσα του σώματος θα του στείλει ένα μήνυμα και θα αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς του.

Όταν σας ευχαριστήσει, χαμογελάτε ξανά με ένα βλέμμα από τα πιο γλυκά και διεισδυτικά που διαθέτετε. Τότε σίγουρα θα σας μιλήσει. Μην τον κόψετε στη μέση από τη χαρά σας. Λίγα λόγια, μετρημένες αλλά θηλυκές κινήσεις, σταυροπόδι με χάρη και μια βόλτα μέχρι την τουαλέτα για να φρεσκάρετε το μακιγιάζ, τα μαλλιά και το άρωμά σας, να τονίσετε το ντεκολτέ και να τσεκάρετε την εμφάνισή σας και πίσω γρήγορα για να μην τον προλάβει καμιά άλλη. Κάντε μια αναγνωριστική κουβέντα, αφού κανείς δεν φοράει βέρα τη σήμερον ημέρα και αναλόγως επιταχύνετε. Γιατί τι νομίζετε, 10 ώρες πτήση είναι αυτή, δεν είναι δα και ένας μήνας για να προλάβετε να δείξετε όλα σας τα χαρίσματα. Τα τυχαία αγγίγματα στην εφημερίδα που διαβάζει κάτι ενδιαφέρον και το κεφάλι σας που γέρνει ελαφρά στον ώμο του καθώς σας παίρνει δήθεν ο ύπνος είναι καλά αφροδισιακά μέχρι να έρθει η ώρα του ύπνου! Εκεί τώρα, όσο και αν το θέλετε, δυσκολεύουν τα πράγματα. Δεν είστε άλλωστε και η Εμμανουέλα! Αν δεν νιώθετε χαλαρή παρά τη δική του ενθάρρυνση για ένα φιλί και κράτημα του χεριού σας στα κενά αέρος που τα φοβάστε, πιείτε ένα ποτήρι κρασί ή μια σαμπάνια και χαλαρώστε αφήνοντας τη θηλυκότητά σας να δείξει ότι φοβάστε αν δεν κρατιέστε από ένα στιβαρό χέρι.

Κυνηγήστε την περιπέτεια
Σε αυτή την κατηγορία ταξιδεύετε για να συναντήσετε μια φίλη σας παρέα με το σωσία του Τζορτζ Κλούνεϊ, που πάει στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Κι επειδή το έχετε φιλοσοφήσει το πράγμα, αφού η λογική και το καθωσπρέπει δεν σας οδήγησε πουθενά ή είστε παντρεμένη πολλά χρόνια και πλέον αισθάνεστε σαν αδέρφια με το σύζυγό σας, έχετε πειστεί ότι μια περιπέτεια δεν είναι πια αντρικό προνόμιο.

Τότε, λοιπόν, τα ταμπού και οι προκαταλήψεις μένουν στον κάλαθο των αχρήστων στο σπίτι πριν έρθει το ταξί για το αεροδρόμιο. Σκάει λοιπόν δίπλα σας ένας συμπαθέστατος άντρας 35-55 χρόνων, κάτι μεταξύ Τζορτζ Κλούνεϊ, Κιάνου Ριβς και Μπραντ Πιτ, χαμογελαστός, που έχει όρεξη για κουβέντα και γνωριμία. Μπαίνετε αμέσως στο παιχνίδι με κέφι, χιούμορ και θηλυκότητα. Κουβεντιάζετε, τρώτε, πίνετε το κρασάκι σας και χαλαρώνετε σαν παλιοί γνώριμοι. Εάν εκείνος γίνεται χείμαρρος στο φλερτ, τον ενθαρρύνετε ελαφρά και μετά σας πιάνουν και κάποιοι δισταγμοί του στυλ «μήπως είσαι λίγο βιαστικός;», «πώς το έπαθα εγώ αυτό και αφέθηκα τόσο γρήγορα στην παρόρμησή σου;». Και αποστασιοποιείστε λίγο, γιατί το παιχνίδι αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και δεν του κρύβετε ότι τον βρίσκετε εξαιρετικά γοητευτικό συνταξιδιώτη.

Καθώς βλέπετε μια ταινία, ταράζεστε και του πιάνετε το χέρι φοβισμένη και μετά του ζητάτε «συγγνώμη». Αν σας το κρατήσει επίμονα, το αφήνετε και τον κοιτάζετε με ένα βλέμμα γεμάτο υποσχέσεις, τις οποίες όμως δεν θα κρατήσετε. Αν στη διάρκεια του ρομαντικού αεροπορικού τετ-α-τετ διαπιστώσετε ότι έχει μείνει με το σλιπ και έχει γίνει ορμητικός σαν ποτάμι, προσπαθήστε να συγκρατήσετε το άτακτο αγόρι και τα ορμητικά νερά με νάζι και... χωρίς να τον κάνετε ρόμπα σε ολόκληρο το αεροπλάνο. Και στη διαμαρτυρία του έχετε έτοιμη τη μνημειώδη φράση: «Γιατί να σε γνωρίσω αργά και σε ένα αεροπλάνο να είμαστε τόσο... περιορισμένοι;». Εκεί θα ταραχτεί, πρώτον, γιατί είναι αργά και, δεύτερον, γιατί σε εμποδίζει το αεροπλάνο, οπότε θα περάσει στην επόμενη πρόταση: «Γιατί δεν έρχεσαι μαζί μου στο weekend μετά το συνέδριο; Θα περάσουμε πολύ όμορφα, θα δεις;». Εκεί θα δώσετε ρεσιτάλ γυναικείας πονηριάς και το ξέρετε

«Και η φίλη μου, που της έχω υποσχεθεί να πάμε μαζί ταξιδάκι; Δεν είναι σωστό. Ας μη βιαζόμαστε. Να φτάσουμε και βλέπουμε. Ας απολαύσουμε τώρα αυτή τη μοναδική εμπειρία της ιπτάμενης γνωριμίας μας».

Σε διπλανά καθίσματα με την άτυχη μοίρα σας
Άντε και ενώ περιμένετε τα καλύτερα να σας συμβούν σε αυτό το ταξίδι, αντ αυτού στρογγυλοκάθεται δίπλα σας ένα μπάζο, που δεν βλέπεται και σας πεθαίνει στη χοντροκοπιά.

Βγάλτε μαντίλια από το νεσεσέρ σας και αρχίστε να βήχετε με το ζόρι ζητώντας του «συγγνώμη», γιατί είστε άρρωστη από μια τρομερή ίωση που σας βασανίζει δύο μήνες τώρα και ίσως να είναι και μεταδοτική! Αν δεν λακίσει αμέσως, γιατί θα φοβηθεί μην κρεβατωθεί, πάρτε το χαπάκι για τον ύπνο και ξυπνήστε στο αεροδρόμιο του προορισμού σας τουλάχιστον ξεκούραστη. Α και για τις δυσάρεστες μυρωδιές να κρατάτε πάντα μαζί σας αρωματικά χαρτομάντιλα ποτισμένα με το άρωμά σας και να τα κρατάτε στη μύτη σας συχνά πυκνά λέγοντας ότι έχετε τάσεις λιποθυμίας από την ίωση. Δεν θα τολμήσει να σας ενοχλήσει ξανά με τίποτα.

Αν είστε πολύ χάι για να τα κάνετε όλα αυτά, ζητήστε συμπαράσταση από τους ανθρώπους του πληρώματος να σας αλλάξουν θέση και, αν σας παίρνει, επιλέξτε μια κενή δίπλα στον καλύτερο φυσικά.

ΥΓ.: Υπάρχει πάντα βέβαια και ο κίνδυνος να αποκοιμηθείτε μετά το φαγητό και να σας ξυπνήσει η φωνή από το μεγάφωνο: «Σε λίγα λεπτά φτάνουμε στον προορισμό μας, ετοιμαστείτε για την αποβίβαση... Ευχαριστώ!».