Πάσχα στην Αθήνα με το μωρό

22.04.2008
Κάθε χρόνο οι επώνυμοι και ιδιαίτερα οι τηλεστάρ περιμένουν τις διακοπές του Πάσχα για να ξεφύγουν λίγο από την Αθήνα. Έτσι και η Ελένη Μενεγάκη μέχρι πέρυσι απολάμβανε μαζί με την οικογένειά της
Κάθε χρόνο οι επώνυμοι και ιδιαίτερα οι τηλεστάρ περιμένουν τις διακοπές του Πάσχα για να ξεφύγουν λίγο από την Αθήνα. Έτσι και η Ελένη Μενεγάκη μέχρι πέρυσι απολάμβανε μαζί με την οικογένειά της τις άγιες ημέρες του Πάσχα εκτός των τειχών. Όμως, τώρα τις προτεραιότητες της οικογένειας καθορίζει το νέο μέλος, η μικρούλα κόρη της, που ακόμα δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το κλεινόν άστυ.

Πολύ το θέλει, όπως μάθαμε από συνεργάτες της, η Ελένη Μενεγάκη να κατεβάσει για λίγο τα ρολά και μόλις τελειώσει τη Μ. Τρίτη τον «Καφέ» της, να πάρει την οικογένειά της και να πάει στην Κάρυστο, όπου την περιμένει η μητέρα της και όλοι οι δικοί της άνθρωποι. Όμως, αυτό το Πάσχα βρίσκεται σε δίλημμα. Το τρίτο παιδάκι της, η μικρή κουκλίτσα της, είναι μόλις τεσσάρων μηνών και δεν μπορεί να ταλαιπωρηθεί. Αν και τόσο η Λάουρα όσο και ο Άγγελος θέλουν να πάνε στη γιαγιά τους, η Ελένη, που είναι γνωστό ότι πάνω απ όλα βάζει τα παιδιά της, σκέφτεται να μην ταλαιπωρηθεί το μωρό.

Η πρώτη σκέψη που έχουν κάνει μαζί με το σύζυγό της Γιάννη Λάτσιο είναι να πάνε κάπου πολύ κοντά, σε κάποιοι φιλικό τους σπίτι για το Πάσχα, αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα κάποια απόφαση. Η Ελένη είναι πολύ δεμένη με τα παιδιά της και θέλει να τα έχει διαρκώς κοντά της, ειδικά τώρα που λόγω των ημερών δεν θα έχει εκπομπή. Άλλωστε, μόλις πρόσφατα πήγαν στο καινούργιο τους σπίτι, μια καταπληκτική βίλα στα βόρεια προάστια, και θέλουν να το χαρούν.

Ευκαιρία, λοιπόν, να το εγκαινιάσουν με ένα πατροπαράδοτο λαμπριάτικο γλέντι. Από την άλλη, είναι μια ευκαιρία για μια μικρή απόδραση στην ύπαιθρο, που τόσο αγαπάει όλη η οικογένεια.

Το πιο μικρό μέλος της όμως έχει τις δικές του ανάγκες: συγκεκριμένες ώρες ύπνου, συγκεκριμένο διαιτολόγιο και συνήθειες, όπως άλλωστε όλα τα μωράκια. Η Ελένη το σκέφτεται από δω το σκέφτεται από κει, αλλά είναι αναποφάσιστη. Όταν τη ρώτησαν οι συνεργάτες της πού θα πάει το Πάσχα, τους είπε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει. Ίσως μάλιστα να είναι το πρώτο Πάσχα που θα μείνουν στην Αθήνα, αν και θα περάσουν το ίδιο καλά, καθώς πλέον η ευτυχία τους έχει ολοκληρωθεί. Το σίγουρο είναι πως η Ελένη είναι παραδοσιακή μητέρα και ακολουθεί τα έθιμα και τις παραδόσεις, τα οποία φροντίζει να διδάσκει και στα παιδιά της. «Πάνω απ όλα τα παιδιά μου», είναι η φράση που λέει συχνά, γι αυτό πάντα αποφασίζει με γνώμονα το καλό της οικογένειάς της.