Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα

16.12.2010
Μα καλά, μας κοροϊδεύουν εκεί στο Θέατρο «Ροές»; Έκατσα και μελέτησα Σαίξπηρ -37 ολόκληρα έργα, χωρίς να υπολογίσω τις εισαγωγές του κάθε μεταφραστή- , πέρασα ώρες σε βιβλιοθήκες και στα άδυτα του google, για να μπορέσω να αντεπεξέλθω πνευματικά στην παράσταση «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα».

Μα καλά, μας κοροϊδεύουν εκεί στο Θέατρο «Ροές»; Έκατσα και μελέτησα Σαίξπηρ -37 ολόκληρα έργα, χωρίς να υπολογίσω τις εισαγωγές του κάθε μεταφραστή- , πέρασα ώρες σε βιβλιοθήκες και στα άδυτα του google, για να μπορέσω να αντεπεξέλθω πνευματικά στην παράσταση «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα». Υπέθετα ότι για να κατανοήσω το μεγαλείο της συγκεκριμένης παράστασης -και να το παίξω και κουλτουριάρης, με άποψη, στην παρέα μου- θα έπρεπε να γνώριζα εκ βαθέων κάθε έργο.

Πού να φανταστώ ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να πας στο θέατρο και να αφεθείς στην πραγματικά εξαιρετική ερμηνεία των Γεράσιμου Γεννατά, Ναταλίας Δραγούμη, Αντώνη Λουδάρου και Άκη Σακελλαρίου; Με αλφαβητική σειρά, ανάποδα και σε οποιοδήποτε συνδυασμό, αφού οι τέσσερις ηθοποιοί «τα σπάνε».

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που κάνουν πάνω στη σκηνή! Και όχι μόνο, αλλά δημιουργούν μία από τις πιο άνετες, αστείες και easy going παραστάσεις ever! Είναι από τις ελάχιστες φορές που στο τέλος της πρεμιέρας άκουγες από τους καλεσμένους να παίρνουν τηλέφωνα φίλους και γνωστούς και να λένε: «Καλά ε... ήμουν σε μια καταπληκτική παράσταση, την άλλη εβδομάδα πάμε να τη δεις. Την ξαναβλέπω άνετα!».