Ορέστης Δούρβας: "Υπάρχουν όρια στη δημοσιότητα"!

01.04.2008
Με τη φρεσκάδα της νιότης και τον ενθουσιασμό της δημιουργίας, ο Ορέστης Δούρβας κάνει τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική. Συγκεκριμένα, υποδύεται τον Ιάσονα στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Έρωτας».

Aπό τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Με τη φρεσκάδα της νιότης και τον ενθουσιασμό της δημιουργίας, ο Ορέστης Δούρβας κάνει τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική. Συγκεκριμένα, υποδύεται τον Ιάσονα στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Έρωτας».

Ο ίδιος μιλώντας στο ΛΟΙΠΟΝ δεν κρύβει την ικανοποίησή του που κατάφερε να κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα, ενώ ελπίζει ότι το μέλλον τού επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις.

Πώς προέκυψε το «μικρόβιο» της ηθοποιίας;

«Ήταν κάτι που ονειρευόμουν από μικρή ηλικία. Ο πατέρας μου (σ.σ.: Προκόπης Δούρβας) εργαζόταν στο Mega ως παραγωγός και παλιότερα είχε ασχοληθεί και εκείνος με την ηθοποιία, έτσι είχα κατά κάποιον τρόπο επαφή με το χώρο της τηλεόρασης. Μεγαλώνοντας, αποφάσισα να φοιτήσω σε μια σχολή υποκριτικής και να ασχοληθώ πιο επαγγελματικά με το θέμα. Αρχικά, βέβαια, μπήκα στο χώρο του μόντελινγκ, όμως συνειδητοποίησα ότι η ηθοποιία είναι αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω».

Η ηθοποιία, βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνο με την τηλεόραση, αλλά και με το θέατρο και τον κινηματογράφο.

«Ναι. Η αλήθεια είναι ότι αυτόν τον καιρό συζητάω κάτι για τον κινηματογράφο, χωρίς όμως ακόμη να έχω πάρει οριστικές αποφάσεις, αφού αν πω το ναι, θα έχω αρκετά πιεσμένο επαγγελματικό πρόγραμμα, γιατί τα γυρίσματα θα γίνουν στα Σκόπια. Αν και θα ήθελα να πάρω μια γεύση και από αυτή την εμπειρία. Όσο για το θέατρο, πιστεύω ότι για να μπορέσει να ανταποκριθεί κάποιος στις απαιτήσεις που έχει, θα πρέπει να έχει ωριμάσει σαν ηθοποιός. Να έχει πίσω του εμπειρία κάποιων χρόνων».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους συντελεστές του «Έρωτα»;

«Πραγματικά περνάω πολύ ωραία στα γυρίσματα. Έχουμε γίνει φιλαράκια με τον Δημήτρη Λιακόπουλο, αλλά και με τον Γιάννη Σπαλιάρα, ενώ ο Στέφανος Κυριακίδης για μένα στέκεται σαν δάσκαλος και με έχει βοηθήσει πολύ. Όσο για τη Βάνα Δημητρίου, θα ήθελα να την ευχαριστήσω που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω αυτόν το ρόλο».

Συνάντησες προβλήματα με την είσοδό σου σε αυτόν το χώρο;

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Βέβαια, θα σου πω ότι όταν πρωτοξεκίνησα, υπήρχε δυσπιστία αν μπορούσα να ανταποκριθώ, να μάθω τα λόγια του ρόλου και να τα αποδώσω σωστά. Κατάφερα να την εξαφανίσω και να προχωρήσει ομαλά η συνεργασία μας. Μπορώ να σου πω ότι καμαρώνω, επειδή πλέον ο ρόλος μου μεγάλωσε και προσπαθώ ακόμη περισσότερο, ενώ παράλληλα συνεχίζω τις σπουδές μου στη Σχολή Υποκριτικής Ίασμος».

Ποιες είναι οι δυσκολίες του επαγγέλματος;

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρεις να πιάσεις το συναίσθημα και την ψυχολογική κατάσταση του ήρωα που υποδύεσαι. Νιώθεις ότι πρέπει να μεταμορφωθείς σε κάποιον άλλο, να νιώσεις τα δικά του συναισθήματα και δεν είναι εύκολο αυτό. Σε κάνει να αδειάζεις μέσα σου κάποιες στιγμές, σε καταλαμβάνει με έναν περίεργο τρόπο ο κάθε ρόλος».

Η δουλειά αυτή είναι ταυτισμένη με τη δημοσιότητα... Πώς θα ένιωθες αν κάποια στιγμή η δημοσιότητα ήταν επικεντρωμένη μόνο στην προσωπική σου ζωή;

«Περίεργα... Δεν ξέρω, δεν το έχω ζήσει. Αν μπω στη λογική να το σκεφτώ τώρα... Σίγουρα ο κόσμος έχει περιέργεια για τη ζωή ενός καλλιτέχνη και για τα προσωπικά του, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Όμως, είναι σημαντικό για τον καλλιτέχνη να επικοινωνεί με τον κόσμο μέσα από τη δουλειά του και ο ίδιος να προσπαθεί να κατευθύνει το ενδιαφέρον του κόσμου στα επαγγελματικά. Υπάρχουν, άλλωστε, τρόποι να διαφυλάξεις την προσωπική σου ζωή».

Εννοείς ότι υπάρχουν όρια στο να κρατάς την προσωπική σου ζωή μακριά από τη δημοσιότητα;

«Ναι, πιστεύω ότι υπάρχουν όρια. Το οφείλουμε στον εαυτό μας να κρατάμε κάποια πράγματα για εμάς».

Στον «Έρωτα» υποδύεσαι τον Ιάσονα... Υπάρχουν κοινά στοιχεία ανάμεσα στον Ιάσονα και τον Ορέστη;

«Πρώτα απ όλα έχουμε και οι δύο αρχαίο ελληνικό όνομα. (Γέλια!) Κοίτα, κοινά στοιχεία υπάρχουν από τη στιγμή που υποδύομαι ένα νεαρό αγόρι του σήμερα όπως είμαι κι εγώ. Ο Ιάσονας κατά βάθος είναι κάπως αφελής, όταν νευριάζει γίνεται παρορμητικός αυτό είναι και δικό μου στοιχείο, του αρέσουν οι μεγαλύτερες γυναίκες... Έχουμε αρκετά κοινά».

Σου αρέσουν οι μεγαλύτερες γυναίκες... Γιατί;

«Σίγουρα μου αρέσουν και τα κορίτσια της ηλικίας μου, αλλά οι μεγαλύτερες γυναίκες μου ασκούν έντονη γοητεία. Αν ήθελα κάπως να το εξηγήσω, με μια μεγαλύτερη γυναίκα έχω καλύτερη επικοινωνία. Βέβαια, τρώω και τα μούτρα μου πιο εύκολα».

Ένας νεαρός άντρας, όμως, μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει μια σχέση με μια ώριμη γυναίκα;

«Ανάλογα με το χαρακτήρα του και το πόσο δυνατά είναι τα συναισθήματα που έχει για εκείνη. Δεν είναι τόσο το αν μπορεί να είναι ώριμος, όσο το αν νιώθει για μια γυναίκα κάτι».

Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα ήθελες να ερμηνεύσεις;

«Θα ήθελα να παίξω σε τραγωδία, αλλά νομίζω ότι αυτό θα αργήσει πολύ ακόμη. Επίσης, θα μου άρεσε να παίξω τον Ρωμαίο από το γνωστό έργο του Σαίξπηρ κάποια στιγμή».

Κάποιος ηθοποιός που θαυμάζεις;

«Τον Στέφανο Κυριακίδη θαυμάζω πολύ, γιατί θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Επίσης, μου αρέσει πάρα πολύ που κάποιοι νεαροί ηθοποιοί έχουν καταφέρει να έχουν δυναμική παρουσία στο χώρο, όπως ο Άνθιμος Ανανιάδης ή ο Αποστόλης Τότσικας».

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

«Να έχω μια καλή πορεία στο χώρο της ηθοποιίας και μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή. Τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω;».