Η τραγουδίστρια που νίκησε τον καρκίνο

24.03.2008
Αισιόδοξη μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της, η Σέριλ Κρόου ετοιμάζει αυτόν τον καιρό την επόμενη κίνησή της στη δισκογραφία.

Αισιόδοξη μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της, η Σέριλ Κρόου ετοιμάζει αυτόν τον καιρό την επόμενη κίνησή της στη δισκογραφία. Η διάγνωση στις αρχές του 2006 είχε δείξει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπεία με ακτινοβολία για προληπτικούς λόγους. Από τότε η όμορφη τραγουδίστρια αποτελεί παράδειγμα θάρρους.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2008 κυκλοφόρησε το έκτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Detours», του οποίου την παραγωγή έχει κάνει ο Bill Bottrell, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο ντεμπούτο της «Τuesday Night Music Club» το 1993. Με αυτή τη δουλειά απέσπασε 3 Grammy και ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 10.000.000 CD παγκοσμίως.

Συνειδητοποιημένη και ανήσυχη, όπως λέει η ίδια, για τον εαυτό της δεν παραλείπει να τονίζει διαρκώς την ανάγκη αφύπνισης του κόσμου αναφορικά με θέματα πρόληψης και θεραπείας που αφορούν την υγεία, ενώ δεν σταματάει να μιλάει και για τις προσωπικές προκλήσεις που έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία, αφού η περιπέτειά της της στοίχισε πολύ.

Περιπέτεια ζωής
Η θεραπεία με ακτινοβολία την οδήγησε για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τα στούντιο και τις συναυλίες, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να δοκιμάσει νέα μουσικά μονοπάτια μετά.

Με το που ένιωσε ότι πατάει γερά στα πόδια της και μετά από το αρχικό σοκ πίστεψε ότι μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή, αφού βρήκε την απαραίτητη ώθηση.

Έψαξε και βρήκε κομμάτια που να την αντιπροσωπεύουν στο έπακρο και κάπως έτσι προέκυψαν τα «Shine Over Βabylon» (που είναι διαθέσιμο ήδη στο iTunes) και «Lullaby for Wyatt» (από την ταινία «Grace is gone» με πρωταγωνιστή τον Τζον Κιούζακ), με τα οποία η ερμηνεύτρια θέλει να κάνει τη διαφορά.

Η περιπέτειά της άρχισε όταν πληροφορήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού, οπότε και μπήκε επειγόντως στο χειρουργείο. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η ασθένειά της αφορούσε ιάσιμη περίπτωση καρκίνου, ενώ η πρόγνωση που έκαναν οι γιατροί της ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Αυτό σήμαινε ότι η καλλιτέχνιδα θα έκανε προληπτικά ειδική θεραπεία με ακτινοβολία. Έτσι, σήμερα είναι υγιής και συνειδητοποιημένη και θέλει να δίνει παράδειγμα δύναμης στον κόσμο.

Πλέον ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την περιοδεία της στη βόρεια Αμερική, που ήταν προγραμματισμένη για πέρυσι, αλλά αναβλήθηκε, ενώ, όπως δηλώνει, είναι γεμάτη ενέργεια και διάθεση να ζήσει και να απολαύσει κάθε στιγμή της ημέρας. Παράλληλα, έχει βάλει ως στόχο της να ξεπεράσει κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια άλμπουμ που έχει πουλήσει παγκοσμίως μέχρι σήμερα και επιθυμεί να ενισχύει με κάθε τρόπο το μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Breast Cancer Research Foundation, που ιδρύθηκε το 1993 και μάχεται κατά του καρκινού του μαστού! Β.Λ.