Με χαλάει πολύ

06.03.2008
Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας αλλά και κάποια πράγματα που απεχθανόμαστε και ευχόμαστε να μη μας συμβούν ποτέ. Στη ζωή όμως, όπως λέει σοφά και ο λαός, «ποτέ μη λες ποτέ».

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ


Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας αλλά και κάποια πράγματα που απεχθανόμαστε και ευχόμαστε να μη μας συμβούν ποτέ. Στη ζωή όμως, όπως λέει σοφά και ο λαός, «ποτέ μη λες ποτέ». Έτσι, λοιπόν, οι κυρίες της showbiz αποκαλύπτουν τι είναι αυτό που μπορεί να τους χαλάσει τη διάθεση, ακόμα και να τις βγάλει εκτός εαυτού. Ας δούμε ποια είναι τα «χειρότερα» για δεκατρείς γνωστές κυρίες της σόουμπιζ, που όταν τους συμβαίνουν, μπορεί και να τους κάνουν τη διάθεση κουρέλι!

Μισεί το σκούπισμα
Μπορεί η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου να έχει την τάση να βλέπει τη ζωή με αισιόδοξη ματιά και να της αρέσει πολύ να διακοσμεί το σπίτι της, αλλά όταν έρχεται η ώρα να σκουπίσει, την πιάνει «κατάθλιψη». Σαν να χάνει το κέφι της. Τι να κάνει όμως;

Το παίρνει απόφαση και ξεκινάει το σκούπισμα για να το τελειώσει μια ώρα αρχύτερα.

Το αίμα στο κεφάλι
«Η χειρότερη στιγμή μου είναι όταν χάνω τον έλεγχό μου», λέει η Ελευθερία Ρήγου. «Όταν γίνονται πράγματα που με ενοχλούν και δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αντιμετωπίσω την κατάσταση, τότε φωνάζω σαν τρελή και χάνω τον έλεγχο. Το απεχθάνομαι αυτό, αλλά συμβαίνει κάποιες φορές», συμπληρώνει.

Το σιδέρωμα-εφιάλτης
Η Μαίρη Ακριβοπούλου μπορεί να έχει ταλέντο στο σανίδι, στην τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο, αλλά μην της πεις να σιδερώσει! Είναι σαν να της ζητάς να κάνει καταναγκαστικά έργα. Όπως παραδέχεται η ηθοποιός, αυτό είναι ό,τι απεχθάνεται περισσότερο στην καθημερινότητά της. «Έχω σιδερώσει μόνο δυο τρεις φορές στη ζωή μου και έχω κάψει κι ένα ρούχο», παραδέχεται με ειλικρίνεια και απ ό,τι φαίνεται δεν θα συνηθίσει ποτέ ακόμα και στην ιδέα του σιδερώματος. Άλλωστε, δεν γεννηθήκαμε όλες τέλειες νοικοκυρές.

Έπαρση και «δήθεν»
Η Κάτια Δανδουλάκη απεχθάνεται «την γκρίνια, τη μιζέρια και τους ανθρώπους που έχουν έπαρση». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, που δεν μπορεί με τίποτα «τους δήθεν». Λατρεύει «την αμεσότητα και τους χύμα ανθρώπους», γιατί κι εκείνη είναι ειλικρινής. Έτσι, όταν δει κάτι ψεύτικο και προσποιητό, την κάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Διαζύγιο με την κουζίνα
Μελαγχολία νιώθει η Φαίη Ξυλά όταν μπαίνει στην κουζίνα της, γιατί μπορεί μεν να μας σερβίρισε «Λουκουμάδες με μέλι», αλλά απεχθάνεται όχι μόνο τη ζαχαροπλαστική, αλλά και γενικότερα τη μαγειρική. Αν και της αρέσει να συγυρίζει το σπίτι της και είναι πολύ τακτική, με την κουζίνα δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις. «Είναι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί», δηλώνει η ίδια. «Δεν ξέρω να μαγειρεύω.  Ζω με έτοιμο φαγητό. Το καλύτερό μου είναι το κλαμπ σάντουιτς και τα μπιφτέκια».

Εκνευριστικό το μποτιλιάρισμα
Η Τζίνα Αλοιμόνου, από την πλευρά της, απεχθάνεται να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό της στους δρόμους της πόλης και δεν έχει και άδικο. Με το μποτιλιάρισμα που παρατηρείται συνήθως φτάνεις στον προορισμό σου με τα νεύρα τσατάλια.

Απεχθάνεται τα σκουπίδια
Τρία πράγματα απεχθάνεται η Κατερίνα Διδασκάλου και προσπαθεί όσο γίνεται να τα αποφεύγει, για να μην της χαλάει η διάθεση. Το πρώτο είναι απλό: δεν της αρέσει καθόλου το γουρουνόπουλο. Όχι μόνο δεν το μαγειρεύει στο σπίτι της, αλλά έχει ενημερώσει και τους φίλους της ότι είναι το χειρότερό της φαγητό. Τα άλλα δύο, όμως, που την εκνευρίζουν δεν μπορεί να τα αποφύγει... «Το ένα είναι να βάζω τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων», λέει η ηθοποιός, «και το άλλο να βλέπω κάποιους να πετάνε σκουπίδια στο δρόμο». Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που η Κατερίνα, όπως έχει πει, σταμάτησε στο δρόμο για να μαζέψει κάποιο σκουπιδάκι που πέταξε κάποιος άλλος. Βλέπετε η πρωταγωνίστρια έχει ζήσει χρόνια στο Παρίσι και έχει συνηθίσει αλλιώς. Πώς να μην της έρχεται το αίμα στο κεφάλι όταν βλέπει τους Νεοέλληνες να μη σέβονται το περιβάλλον αλλά και την υγεία των συνανθρώπων τους;

Έκοψε το αβγολέμονο
Το καλύτερο για την Άβα Γαλανοπούλου είναι να καλεί τους δικούς της ανθρώπους στο σπίτι της, καθώς είναι τέλεια οικοδέσποινα. Οι φίλοι της, όμως, γνωρίζουν πως όταν εκείνοι την καλέσουν στο δικό τους σπίτι, στο τραπέζι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα φαγητό που να περιέχει αβγολέμονο. «Σιχαίνομαι από παιδί ό,τι περιέχει αβγολέμονο», επισημαίνει η ηθοποιός και αν δει στο τραπέζι πιάτο που να έχει οποιοδήποτε φαγητό που το περιέχει, μπορεί να φύγει τρέχοντας!

Έξαλλη με το ψέμα
Μακάρι να μπορούσε να κάνει το ίδιο και η Ελένη Φιλίνη, αλλά δεν είναι εύκολο, αφού αυτά που απεχθάνεται περισσότερο είναι «το άδικο και το ψέμα».

«Αυτά όχι μόνο
τα απεχθάνομαι, αλλά με θυμώνουν κιόλας. Γίνομαι έξαλλη», μας λέει η ωραία Ελένη, που είναι πολύ ρομαντική και προσπαθεί να βάλει παραμυθένια χρυσόσκονη στη ζωή της. Απ ό,τι φαίνεται, όμως, μάλλον στεναχωριέται και θυμώνει αρκετά συχνά, καθώς το άδικο και το ψέμα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ευτυχώς που ως αθλήτρια πολεμικών τεχνών έχει μάθει να ελέγχει το θυμό της, ενώ καταφεύγει και στη συγγραφή ποιημάτων, που είναι το τέλειο αγχολυτικό.

Το χειρότερό της είναι ο χειμώνας
Αν ρωτήσεις τη Σμαράγδα Καρύδη ποιο είναι το χειρότερό της, σίγουρα θα σου πει αμέσως:

«Ο χειμώνας. Λατρεύω το καλοκαίρι και θέλω να είμαι με ένα παρεό, ξυπόλητη στη θάλασσα». Έχει όμως κι άλλο ένα μυστικό, που το ξέρουν μόνο οι πολύ καλοί της φίλοι όταν την καλούν για φαγητό ή πηγαίνουν σε ρεστοράν μαζί. Απεχθάνεται ό,τι έχει κάρι. Όσο πιο απλό το φαγητό, τόσο πιο καλό για την όμορφη ηθοποιό, που αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες μάλλον θα μελαγχόλησε.

Κατινιές και κακίες
Τις κατινιές δηλώνει ότι απεχθάνεται η Στέλλα Κονιτοπούλου. «Με πειράζει πάρα πολύ όταν κάποιοι ασχολούνται με τους άλλους κακόπιστα», τονίζει και αποκαλύπτει ότι μπορεί να γίνει φουρτουνιασμένη θάλασσα αν της συμβεί!

Μακριά οι μίζεροι
Αυτό που απεχθάνεται η Μπέττυ Μαγγίρα είναι μια μέρα χωρίς χιούμορ. «Μου αρέσει να περνάω καλά και να κάνω παρέα με ανθρώπους που γελάνε. Άλλωστε, μου αρέσει κι εμένα να κάνω τους άλλους να γελάνε πολύ».

Η εκρηκτική Μπέττυ φαίνεται ότι είναι η χαρά της ζωής. Οπότε το χειρότερό της είναι οι μίζεροι άνθρωποι. Εκείνοι που δεν λένε να σκάσει το χειλάκι τους ένα χαμόγελο. Όσο για το πώς αντιδράει; Αν κρίνουμε από τη φράση της «Βαριέμαι εύκολα», μάλλον την κάνει μόλις δει ότι θα χαλάσει η μέρα της και πάει για τα καλύτερα, αφήνοντας πίσω τα απαισιόδοξα.