Τα... ρετιρέ της ΤV

04.03.2008
Οι μισοί Έλληνες έχουν την επιθυμία να βγουν στην τηλεόραση, αλλά ζήτημα είναι αν καταφέρουν ποτέ στη ζωή τους να πάρουν το τέταρτο της δημοσιότητας που τους αναλογεί!

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Οι μισοί Έλληνες έχουν την επιθυμία να βγουν στην τηλεόραση, αλλά ζήτημα είναι αν καταφέρουν ποτέ στη ζωή τους να πάρουν το τέταρτο της δημοσιότητας που τους αναλογεί!

Είναι φαινόμενο της εποχής να εμφανίζεσαι στο γυαλί, με οποιοδήποτε τίμημα. Κάποιοι, ωστόσο, όχι απλώς εμφανίζονται στην τηλεόραση, αλλά κατέχουν δύο και τρεις θέσεις... Αναφερόμαστε βέβαια σε επαγγελματίες, που το κοινό τούς έδωσε το εισιτήριο να τους βλέπουμε διαρκώς.

«Αρμόδιος», ένα υπέροχο πλάσμα
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έχει φέτος την τιμητική του, αφού οι φαν του έχουν την πολυτέλεια να τον απολαμβάνουν σε δύο σίριαλ και σε εντελώς διαφορετικούς ρόλους. Στα «Υπέροχα πλάσματα» του Alpha έχει το ρόλο ενός διευθυντή δισκογραφικής εταιρείας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο γυναικείο φύλο. Στο σίριαλ, όμως, που εμφανίζεται μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, το «Αν υπήρχες θα σε χώριζα» του Mega, ενσαρκώνει τον «Αρμόδιο», έναν τύπο που κυριολεκτικά κάνει ό,τι του πουν.

Τα κορίτσια  του «Τζίτζικα και του Μέρμηγκα»
Ηθοποιός με ταλέντο, που θυμίζει έντονα τους πρωταγωνιστές του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Ο λόγος για τον Παύλο Χαϊκάλη, που ευτυχώς φέτος τον απολαμβάνουμε εις διπλούν και πολύ μας αρέσει αυτό. «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» είναι ο τίτλος της σειράς του ΑΝΤ1 στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Σάκη Μπουλά και σημειώνει τεράστια επιτυχία, στο ρόλο του τσιγκούνη ή, αν προτιμάτε καλύτερα, του... σφιχτοχέρη! Η δεύτερη σειρά όπου πρωταγωνιστεί προβάλλεται και αυτή από τον ΑΝΤ1 και φέρει τον τίτλο «Τα κορίτσια του μπαμπά». Τα καμώματά του προς τις κόρες και τους γαμπρούς του έχουν κάνει τον Παύλο Χαϊκάλη να βρίσκεται στο πικ της καριέρας του. Νομίζουμε πως το αξίζει.

Ψάχνοντας τα ίχνη του «Φάρου»
Διπλοθεσίτισσα και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου και μάλιστα διακαναλική. Η ηθοποιός φέτος προσπαθεί να αναπληρώσει το χρόνο της απουσίας της από τα τηλεοπτικά δρώμενα και το έχει ρίξει στη δουλειά στην κυριολεξία. Από τη μία πρωταγωνιστεί στο σίριαλ μυστηρίου του ΑΝΤ1 «Ο φάρος», ενώ από την άλλη αναζητεί τα «Ίχνη» στυγερών εγκλημάτων στο Mega. Μας πείθει και στις δύο περιπτώσεις και εισπράττει θετικά σχόλια για τις ερμηνείες της.

Από τις πεθερές στο ταξί!
Η εθνική μας «ταξιτζού» Βίκυ Σταυροπούλου δείχνει να απολαμβάνει ιδιαίτερα το ρόλο της παρουσιάστριας στο «Τaxi girl», κάτι που φαίνεται και από τα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει το παραπάνω τηλεπαιχνίδι.

Η Βίκυ κατάφερε να ξεχάσουμε τον Μάρκο Σεφερλή, τον οποίο γνωρίσαμε ως οδηγό ταξί στις αρχές της δεκαετίας του 90 μέσω του show της Άννας Βίσση «Με αγάπη Άννα». Η δεύτερη τηλεοπτική της παρουσία είναι μέσω των «Επτά θανάσιμων πεθερών», που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται στο ρόλο της αφηγήτριας.

Αυτός μας έλειπε να πει κι ένα τραγούδι
Διπλοθεσίτης και ο «αντίπαλος» της Σοφίας Αλιμπέρτη στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, άλλωστε, μας έχει συνηθίσει να κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα κάθε σεζόν. Έτσι, λοιπόν, από τη μία παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου στον Alpha «Αυτός μας έλειπε», έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Δήμητρα Ρουμπέση, και από την άλλη δεν μας αφήνει μόνους και τα βράδια, αφού παρουσιάζει το σόου του Alpha «Θα πεις κι ένα τραγούδι», αυτή τη φορά όμως χωρίς τη Δήμητρα!

Σε διπλή δόση
Αυτή και αν είναι εργασιομανία.
Ο λόγος για την Τζίνα Αλοιμόνου, που δίνει καθημερινά σχεδόν το τηλεοπτικό της «παρών»!

Η ηθοποιός δίνει ρεσιτάλ φέτος και καταφέρνει να αναδείξει μια άλλη πτυχή στην ερμηνεία της. Πρωταγωνιστεί λοιπόν κάθε απόγευμα στο σίριαλ «Μαρία η άσχημη», όπου υποδύεται την καλή νεράιδα που θα μεταμορφώσει τη Μαρία, ενώ από την άλλη κρατάει έναν από τους κύριους ρόλους στο σίριαλ «Ένας μήνας και κάτι», το οποίο προβάλλεται επίσης από το Μega.

Περιπέτεια με πολλά... deals
Για πολλές συνεχόμενες σεζόν ο Χρήστος Φερεντίνος είναι διπλοθεσίτης στην τηλεόραση. Έτσι και φέτος συνεχίζει την παρουσίαση του «Fort Βoyard» στο Star, αλλά και του «Deal» στον ΑΝΤ1. Κάποιοι φίλοι και συνεργάτες του στοιχηματίζουν κάθε χρόνο για το πόσο θα αντέξει. Απ ό,τι φαίνεται όμως, οι αντοχές του είναι μεγαλύτερες από όσο δείχνει.

Ένα κορίτσι του μπαμπά ή το Μητσάκι;
Το «Μικρό μου πόνι» του «Παρά πέντε», ο Μιχάλης Μαρίνος, εξαργυρώνει την επιτυχία της σειράς με την οποία έγινε ευρύτερα γνωστός παίζοντας και αυτός σε δύο σίριαλ. Στα «Υπέροχα πλάσματα» ενσαρκώνει το διευθυντή ενός ραδιοφωνικού σταθμού, που, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι ερωτευμένος με μία από τις ραδιοφωνικές παραγωγούς του σταθμού, τη Μυρτώ Αλικάκη. Ο άλλος του ρόλος είναι στα «Κορίτσια του μπαμπά», όπου υποδύεται το σύζυγο της Κατερίνας Παπουτσάκη και γαμπρό του Παύλου Χαϊκάλη.

Το «Βαρόμετρο» του κεντρικού δελτίου
Εκτός από βασικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, τα Σαββατοκύριακα ο νεαρός δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος διατηρεί και τη δική του εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή, με τίτλο «Πολιτικό βαρόμετρο».

Ένα «ΣουΜουΣου» του δίνει ευτυχία
Μπορεί το όνομα Θανάσης Τσαλταμπάσης να μη σας λέει και πολλά, είμαστε όμως σίγουροι πως γνωρίζετε ποιος είναι. Ο ταλαντούχος Θανάσης μπήκε στη ζωή μας μέσω της τηλεόρασης, προτρέποντάς μας να αγοράσουμε προϊόντα συγκεκριμένης φίρμας κινητής τηλεφωνίας. Φέτος αναγνωρίζεται ως ηθοποιός και παρουσιαστής, καθώς συμμετέχει σε μια σειρά και παρουσιάζει ένα τηλεπαιχνίδι και τα δύο προβάλλονται από τη συχνότητα του Mega.

Η σειρά όπου κάνει το βοηθό καφετζή έχει τίτλο «Ευτυχισμένοι μαζί» και το τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει είναι το «ΣουΜουΣου».

Ο «Clever» Νικόλας
Γνωρίσαμε τον Φώτη Σπύρο μέσα από το σίριαλ του Αλέξανδρου Ρήγα «Δυο ξένοι», όπου εμφανιζόταν στο ρόλο του μαθητή της σχολής του κ. Μαρκορά, δηλαδή του Νίκου Σεργιανόπουλου. Το τι χαστούκια είχε φάει τότε από την Άβα Γαλανοπούλου ακόμα δεν μπορεί να τα ξεχάσει! Η σεζόν 2007-2008 τον βρίσκει να συνεργάζεται πάλι με τον Αλέξανδρο Ρήγα και μάλιστα και στα δυο του σίριαλ. Στο «Μαρία η άσχημη» ως ο κολλητός φίλος της Μαρίας, που ακούει στο όνομα Νικόλας αλλά και στο «Κόκκινο δωμάτιο», όπου υποδύεται έναν γκρουμ. Όμως, υπάρχει και τρίτη παρουσία, στο «Clever», στον ΑΝΤ1. Πόσο ταλαντούχος είναι το έχει αποδείξει και στο θέατρο. Έχει σπουδάσει στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, όπου έπαιξε σε πολλές παραστάσεις πριν από την τηλεοπτική του πορεία.

Τρέχει και δεν φτάνει
Είναι εκρηκτική, με ιδιόρρυθμο χιούμορ, κεφάτη και διαθέτει πολλή τρέλα! Ο λόγος για τη Ματθίλδη Μαγγίρα, που φέτος έχει δύο παρουσίες στη μικρή οθόνη, οι οποίες δεν περνούν καθόλου απαρατήρητες. Από τη μία υποδύεται την ιδιόρρυθμη αδερφή της Μαρκέλας, την Ελεονώρα, στο καθημερινό σίριαλ του Mega «Μαρία η άσχημη», ενώ από την άλλη είναι η παρουσιάστρια του παιχνιδιού του ΑΝΤ1 «Clever». Και στις δύο περιπτώσεις η Ματθίλδη αναδεικνύεται και καταφέρνει να «κλέψει» την παράσταση. Βέβαια, τελευταία έτρεχε και δεν έφτανε, αφού μαζί με την αδερφή της Μπέτι ετοίμασαν τη βραδιά-έκπληξη για την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Εurovision.

Το πάρτι της ζωής του
Ο Άκης Παυλόπουλος με την είσοδο του Νίκου Χατζηνικολάου στο Alter ευτυχώς δεν παραμερίστηκε και έχει σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση του καναλιού. Έτσι, πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού παρουσιάζει την εκπομπή «Σήμερα με τον Άκη Παυλόπουλο» και κάθε Κυριακή βράδυ περνάει από τον ενημερωτικό στον ψυχαγωγικό τομέα του σταθμού με το «Πάρτι της ζωής σου». Σίγουρα το κανάλι του Μπουρναζίου χρωστάει πολλά στο γνωστό δημοσιογράφο.

Καλομελέτα κι έρχεται η... καθηγήτρια!
Το πέρασμα της Σοφίας Αλιμπέρτη από την ηθοποιία στην παρουσίαση θα λέγαμε ότι έγινε χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Η πρώην ηθοποιός κατάφερε να μας πείσει για το ταλέντο της στην παρουσίαση και το αστέρι της να λάμψει στην τηλεόραση. Φέτος κάνει διπλό «χτύπημα»: το Σαββατοκύριακο παρουσιάζει το πρωινό του ΑΝΤ1 «Καλομελέτα κι έρχεται», ενώ τα βράδια της Δευτέρας αναρωτιέται «Είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο;» και μεταμορφώνεται σε μοναδική «καθηγήτρια», που ξυπνάει εφηβικές αναμνήσεις!