Έχω και Internet, πάμε για γκόμενους;

05.03.2008
Νέοι, οικονομικά ευκατάστατοι και πάνω απ όλα αδέσμευτοι! Μπορεί ο συγκεκριμένος συνδυασμός να μοιάζει δυσεύρετος και ούτε οι θρυλικές «προξενήτρες» Γεωργία Βασιλειάδου και Αννίτα Πάνια

Από τον ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ


Νέοι, οικονομικά ευκατάστατοι και πάνω απ όλα αδέσμευτοι! Μπορεί ο συγκεκριμένος συνδυασμός να μοιάζει δυσεύρετος και ούτε οι θρυλικές «προξενήτρες» Γεωργία Βασιλειάδου και Αννίτα Πάνια να μην τον έχουν πετύχει, όμως, μην ανησυχείτε Ο ιδανικός άντρας παραμονεύει κάπου εκεί έξω και το Διαδίκτυο σας βοηθάει να τον εντοπίσετε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής, μια σύνδεση στο Internet και ελεύθερος χρόνος, προκειμένου να «σερφάρετε» στα sites όπου υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι άντρες και μάλιστα με υψηλές ετήσιες απολαβές! Οι «e-προξενήτρες» υπόσχονται μεγάλη ποικιλία επιλογών και συνάμα διαθέτουν τους μηχανισμούς εκείνους που τους επιτρέπουν να τσεκάρουν την αξιοπιστία των «πελατών» τους. Επίσης, δεν ζητάνε περισσότερα από 15 ευρώ μηνιαίως ως συνδρομή.

ΜillionaireΜatch.com: Η προσωπική ζωή ενός επιχειρηματία στη Silicon Valley του έδειξε το δρόμο για τη δημιουργία μιας από τις κορυφαίες ιστοσελίδες γνωριμιών, του MillionaireMatch.com. Περνούσε πολύ χρόνο στη δουλειά του και δεν είχε ελεύθερο χρόνο για να συναντήσει άτομα που ζούσαν την ίδια εργένικη ζωή με αυτόν. Έτσι, αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος εξεύρεσης συντρόφου ήταν μέσω του Διαδικτύου. Το site που δημιούργησε προσέλκυσε πολύ σύντομα άτομα υψηλού μορφωτικού (και οικονομικού) επιπέδου, ενώ μεταξύ των μελών του συγκαταλεγόταν το 2006 και ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν!

Sugardaddie.com: Ένας πρώην χρηματιστής της Γουόλ Στριτ είχε την ιδέα το 2002 να «στήσει» ένα site προκειμένου να μπορέσει μέσα από αυτό να βρει τη γυναίκα της ζωής του. Δεν είχε σκεφτεί, βέβαια, όταν δημιουργούσε εκείνη την πρώτη ιστοσελίδα ότι λίγο καιρό αργότερα το Sugardaddie.com, όπως το «βάφτισε» στη συνέχεια, θα είχε περισσότερα από 250.000 μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και άλλοι πρώην συνάδελφοί του από το χώρο του χρηματιστηρίου, αλλά και μοντέλα που έχουν φωτογραφηθεί για το «Ρlayboy». Όσον αφορά τον αντρικό πληθυσμό που εγγράφεται στο συγκεκριμένο site, δηλώνει εισοδήματα που ξεκινάνε από τα 100.000 δολάρια, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η αναλογία αντρών-γυναικών ανέρχεται στο 1 προς 8.

True.com: Όποιος ή όποια ψάχνει για την εξασφάλιση ενός καλού ραντεβού μάλλον στο site αυτό έχει βρει τη λύση. Στο True.com υποστηρίζουν ότι έχουν τον τρόπο, ώστε τα περισσότερα από 20 εκατομμύρια μέλη τους, με ηλικία περίπου στα 35 έτη, να είναι πραγματικά ελεύθεροι να ψάχνουν για σύντροφο. Επισημαίνουν δε πως «πετάνε» εκτός βάσης δεδομένων εκείνους που έχουν «ύποπτο» παρελθόν, αλλά και παντρεμένους που προσπαθούν να παρουσιαστούν ως εργένηδες! Για να κρατάνε, ωστόσο, μακριά τους «παρείσακτους», περιορίζουν τα γεωγραφικά όρια, καθώς τα υποψήφια μέλη θα πρέπει να έχουν ηλεκτρονική διεύθυνση στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στο Μεξικό.

PlentyofFish.com: Το 2001 ο Καναδός Μάρκους Φράιντ δοκίμασε την τύχη του μέσα από κάποια sites γνωριμιών που του είχαν προτείνει για να βρει τη γυναίκα των ονείρων του. Απογοητεύτηκε, όμως, κι έτσι αποφάσισε να πάρει την τύχη στα χέρια του. «Έστησε» το δικό του site, μέσα από το οποίο αναζητούσε το ταίρι του. Με το πείραμά του μπορεί να μην πέτυχε άμεσα το στόχο του, αλλά οι άλλοι επισκέπτες του PlentyofFish.com φάνηκε ότι ήταν πιο τυχεροί κι έτσι το site άρχισε να διαδίδεται πολύ γρήγορα! Οι δικλείδες ασφαλείας, μάλιστα, που είχε ο εμπνευστής του, ώστε τα μέλη του (που εγγράφονται δωρεάν) να μη δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες, έδωσαν στο PlentyofFish.com ακόμη μεγαλύτερο κύρος και οι εγγραφές μελών που προέρχονται κυρίως από χώρους υψηλού πνευματικού επιπέδου έχουν φέρει το site μεταξύ των κορυφαίων του είδους, με σχεδόν δύο εκατομμύρια χρήστες σε καθημερινή βάση.

Love.qq.com: Ποιος είπε ότι οι Κινέζοι δεν ασχολούνται με το Internet; Η διείσδυσή τους (και) στο χώρο του Διαδικτύου είναι δυναμική και, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα site το οποίο να δίνει την ευκαιρία στους εργένηδες της Κίνας και όχι μόνο, βέβαια να βρίσκουν το ταίρι τους. Το συγκεκριμένο site, λοιπόν, είναι το QQ.com, το οποίο προσελκύει περισσότερους από 10.000 εύπορους Κινέζους μηνιαίως, που ψάχνουν σύντροφο. Οι χειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, βέβαια, ακολουθούν τα αμερικανικά πρότυπα και έχουν μεριμνήσει ώστε να προσφέρουν στους επισκέπτες τους τη σιγουριά πως όσοι αναζητούν σύντροφο δεν είναι παντρεμένοι και, φυσικά, διαθέτουν πέρα από πανεπιστημιακές γνώσεις και τη σχετική οικονομική επιφάνεια.

Μeetic.com: Η ευρωπαϊκή απάντηση στα αμερικανικά sites «συνοικεσίων» έρχεται από τη Γαλλία, όπου το 2001 στήθηκε το Meetic.com. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα γνωριμιών έχει μια βάση δεδομένων στην οποία είναι καταγεγραμμένοι δεκάδες εκατομμύρια εργένηδες (όπως αναφέρει), οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τα υψηλά κοινωνικά στρώματα. Όσον αφορά τη χώρα προέλευσης των μελών του site, Αυστρία και Σουηδία κατέχουν τα πρωτεία, αλλά πέρα από αυτές υπάρχουν μέλη και από το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Πολωνία.