Σαν δυο σταγόνες νερό

03.03.2008
Ανήκουν στην κατηγορία των παιδιών που όχι μόνο δεν προήλθαν από «στιγμιαία λάθη» και αμφισβητήσεις της πατρότητάς τους, αλλά πολύ περισσότερο είναι ίδια οι γονείς τους στην εμφάνιση.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Ανήκουν στην κατηγορία των παιδιών που όχι μόνο δεν προήλθαν από «στιγμιαία λάθη» και αμφισβητήσεις της πατρότητάς τους, αλλά πολύ περισσότερο είναι ίδια οι γονείς τους στην εμφάνιση. Κληρονομώντας γονίδια άλλοτε περισσότερα από τη μαμά και άλλοτε από τον μπαμπά, ακολουθούν πιστά, και το δείχνουν και στην καθημερινή τους ζωή, αυτό που λέει ο λαός: «Το μήλο κάτω απ τη μηλιά θα πέσει»!

Μισέλ Γουίλιαμς - Ματίλντα
Με μια ματιά και μόνο της μικρής Ματίλντα-Ρόουζ, που είναι μόλις 2 χρόνων, καταλαβαίνει κανείς πόσο πολύ μοιάζει στον μπαμπά της και πρόσφατα αδικοχαμένο ηθοποιό Χιθ Λέτζερ. Με εντυπωσιακή ομοιότητα, από τα μαλλιά, μέχρι το στόμα, τη μύτη και τα μάτια, η μικρή Ματίλντα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα αναβιώνοντας την πατρική μορφή, που τόσο νωρίς «έφυγε» από το πλευρό της.

Μαριάννα Λάτση - Εριέττα
Μπορεί να είναι στα 18 η κόρη της Μαριάννας Λάτση, η Εριέττα, αλλά εδώ και ένα χρόνο φωτογραφίες από κάθε της έξοδο φιλοξενούνται σε όλες τις κοσμικές στήλες των περιοδικών. Η ξανθιά έφηβη έγινε κοπέλα, ακολουθεί πιστά τα ενδυματολογικά γούστα της μαμάς της και έχει αδυναμία στα αντικείμενα-φετίχ, όπως και η μαμά της. Κόκκινες γόβες, συνήθως μαύρα σέξι σύνολα και τσαντάκια που πάντα αποτελούν fashion statements είναι τα απαραίτητα στοιχεία στην εντυπωσιακή εμφάνιση της Εριέττας.

Διονύσης Σχοινάς - Δημήτρης
Ο 8άχρονος Δημήτρης έδειξε από πολύ μικρός ότι έχει όλα τα γονίδια να γίνει ο νέος Διονύσης Σχοινάς. Αντιδραστικός, φύση ανήσυχη, είχε δείξει ήδη από 5 χρόνων τα καλλιτεχνικά του γονίδια, τα οποία κληρονόμησε από τους γονείς του. Κι αυτό το απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν έκανε ντουέτο με τον μπαμπά του στο τραγούδι «Είμαι ακόμη παιδί». Η ροκιά του τόσο στην εμφάνιση, με μακρύ μαλλί που παραπέμπει στον μπαμπά, όσο και στο χαρακτήρα του, που «σηκώνεται ενώ όλοι κοιμούνται, ανοίγει την πόρτα και πάει στο διπλανό σπίτι», παραπέμπει στα ιδιαίτερα ενισχυμένα πατρικά γονίδια.

Άννα Βίσση - Σοφία Καρβέλα
Η Σοφία αποτελεί το χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα παιδιού επώνυμων γονιών που είναι εμφανισιακά «φτυστό» με τη μητέρα του. Ακολουθεί όλους τους κανόνες του styling, ντύνεται στις εξόδους της casual και σχεδόν πάντα είναι χωρίς μακιγιάζ και το μαλλί της παραμένει εδώ και χρόνια το ίδιο με αυτό που είχε η Άννα στις αρχές της καριέρας της!

Ελένη Μενεγάκη - Λάουρα
Η Ελένη έγινε πρόσφατα για τρίτη φορά μαμά. Η δημοφιλής παρουσιάστρια φροντίζει κάθε στιγμή να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της. Με το που τελειώνει τις τηλεοπτικές υποχρεώσεις της τρέχει κοντά τους. Δεν θέλει να χάνει ούτε λεπτό μακριά τους. Ακόμη όμως και όταν βρίσκεται μακριά τους, είναι σαν να τα έχει στο πλευρό της, αφού συνηθίζει να φοράει αλυσιδίτσες στο λαιμό με τα ονόματά τους. Στη φωτογραφία (αριστερά) με τη Λάουρα, που όσοι τις βλέπουν μαζί λένε ότι η μικρή είναι πιστό αντίγραφο της Ελένης (κυρίως την περιόδο στο ξεκίνημα του «Πρωινού καφέ» στον ΑΝΤ1).

Ελισάβετ Κωνσταντινίδη - Μαρία
Καθρέφτης της μαμάς και του μπαμπά της, αλλά περισσότερο της γνωστής και ως «Ζούμπι» αποτελεί η αγαπημένη κόρη της Ελισάβετ Κωνσταντινίδη. Αν και μεγαλωμένη σε καλλιτεχνική οικογένεια, αφού ο πατέρας της είναι ο γνωστός ηθοποιός Ταξιάρχης Χάνος, η Μαρία έχει δηλώσει στη μητέρα της ότι δεν θέλει να γίνει ηθοποιός. Μια δήλωση που δεν έγινε αβίαστα, αφού ήδη έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός και μια πρώτη γεύση από τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Οι φανατικοί της σειράς του Mega «Οι μάγισσες της Σμύρνης» σίγουρα θα θυμούνται την πιτσιρίκα που υποδύθηκε την Κατίνα σε παιδική ηλικία. Αυτό το κοριτσάκι, λοιπόν, δεν ήταν άλλο από τη Μαρία. Όσο για το αν της άρεσε αυτή η εμπειρία, η μικρή είχε πει στη μαμά της ότι το βρήκε πολύ κουραστικό και πως μάλλον δεν θα γίνει ποτέ της ηθοποιός.

Στράτος Τζώρτζογλου - Αλκιβιάδης
Ο μικρός γιος της Μαρίας Γεωργιάδου και του Στράτου Τζώρτζογλου μπορεί να έχει αποκλείσει από τώρα στους διάσημους γονείς του την προοπτική να ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού, η εμφάνισή του και το στυλάκι του όμως παραπέμπουν καθαρά στον αγαπημένο του μπαμπά Στράτο. Παρ όλα αυτά, ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες, αφού φροντίζει να «χρυσώνει» το χάπι και στη μητέρα του, κάνοντάς της συνεχώς διάφορα δωράκια και εκπλήξεις. Φέρνει κουκλάκια, κόβει λουλούδια στο δρόμο, βάζει αυτοκόλλητες καρδούλες στα πουλόβερ της.

Κέιτι Χολμς - Σούρι
Το μικρό μέλος της οικογένειας του Τομ Κρουζ θυμίζει από πολύ έως υπερβολικά τη διάσημη επίσης ηθοποιό μητέρα της Κέιτι Χολμς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μικρή Σούρι έχει το ίδιο ακριβώς κούρεμα, αυστηρό καρέ, στυλ ντυσίματος με ρούχα από τους οίκους μόδας των οποίων είναι φανατική πελάτισσα η μαμά, όπως Versace και Armani, αλλά και τα υπέροχα γαλανά μάτια, που είναι ίδια με της Κέιτι, καταλαβαίνουμε ότι μεγαλώνοντας λίγο ακόμη όλοι θα την μπερδεύουν με τη μαμά της.

Έμη Λιβανίου - Αλεξάνδρα
Η πολύ πετυχημένη παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης του Star σε όλες τις συνεντεύξεις που δίνει υπογραμμίζει ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να ξεχνάει το ρόλο της μητέρας, αφού τόσο ο 6άχρονος Κωνσταντίνος όσο και η 3 μόλις ετών Αλεξάνδρα είναι οι μεγαλύτερες αδυναμίες της ζωής της. Από την εμφάνιση και μόνο όσοι αντικρίζουν τη μικρή Αλεξάνδρα προβλέπουν ότι σε λίγα χρόνια θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή με τη μητέρα της, αφού από τώρα διακρίνουμε τις εκπληκτικές ομοιότητές τους.

Άντζελα Γκερέκου - Μαρία
Η 6 ετών κόρη της Άντζελας και του Τόλη Βοσκόπουλου έχει πάρει πολλά «δυνατά» χαρακτηριστικά από το πρόσωπο της Άντζελας. Από μωρό, άλλωστε, θύμιζε, σύμφωνα με φίλους τους, «την Άντζελα όταν ήταν ακόμη βρέφος». Το πανέμορφο και πάντα χαμογελαστό μωρό με τα τεράστια γαλανά μάτια, έγινε πλέον κοριτσάκι και βρίσκεται συνέχεια δίπλα στους γονείς της. Είναι περιττό να πούμε ότι αγαπημένος προορισμός της είναι φυσικά η Κέρκυρα. το έθιμο δε με το οποίο διασκεδάζει αφάνταστα είναι αυτό με τα γνωστά κανάτια.

Ντέιβιντ Μπέκαμ - Ρόμεο
Το βαφτιστήρι του Έλτον Τζον κάθε μέρα που περνάει και μεγαλώνει όλο και πιο πολύ δείχνει πιστό αντίγραφο του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Με ανοιχτό ξανθό χρώμα μαλλιών, ίδιου χρώματος μάτια κι ένα χαμόγελο-καρμπόν του μπαμπά του σίγουρα δίνει την υπόσχεση στους παπαράτσι, που τρέχουν ήδη πίσω του για να το φωτογραφίσουν, ότι σε λίγα χρόνια θα είναι ο άξιος διάδοχος του μεγαλύτερου αστεριού των γηπέδων και της σόουμπιζ.

Δέσποινα Βανδή - Μελίνα
Μαμά και κόρη περνούν απίστευτες ώρες μαζί και δεν είναι λίγες οι φορές που πηγαίνουν στα πολυκαταστήματα και ντύνονται με τις ίδιες επώνυμες μάρκες και οι δύο. Η Μελίνα με το καστανό μπουκλωτό μαλλί της παραπέμπει στη Δέσποινα των 90s, ενώ η ματιά της και το στόμα της είναι ίδια με αυτά που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της διάσημης σταρ μαμάς της.

Χάιντι Κλουμ - Λένι
Όταν το super model με τη διεθνή καριέρα και η μικρή Λένι περπατάνε στο δρόμο, νομίζεις ότι είναι δίδυμες! Μέχρι στιγμής τα μάτια, το στόμα και η επιδερμίδα της μικρής θυμίζουν τη μαμά Χάιντι, ενώ τις περισσότερες φορές έχουν και το ίδιο κούρεμα φράντζα με αφέλειες που πέφτουν στα μάτια.

Ελένη Πετρουλάκη - Άννα-Μαρία
Η Άννα-Μαρία απέκτησε δίδυμες αδερφούλες πριν από λίγο καιρό, τη Μίλα και τη Δωροθέα, αλλά είναι εκείνη που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στα πρότυπα της πάντα καλλίγραμμης και εντυπωσιακής μαμάς της. Για το ζευγάρι η μόλις δυόμισι ετών Άννα-Μαρία θεωρείται «γουρλού», γι αυτό ήταν και εκείνη που η μητέρα της Ελένη της ζήτησε να τραβήξει κλήρους για να αποφασίσουν ποια θα είναι τα ονόματα των δίδυμων μωρών που απέκτησαν πρόσφατα. Η Άννα-Μαρία, αν και έχει μεγάλη αδυναμία στον μπαμπά της Ίλια, από τον οποίο κληρονόμησε βέβαια τα γαλανά μάτια, συνοδεύει πάντα τη μαμά στις δουλειές της.