Στο ρυθμό του «OPA»

07.05.2010
Τουρκία και Βέλγιο χόρεψαν παρέα με τον Γιώργο Αλκαίο την περασμένη εβδομάδα, αφού η επίσκεψη του εκπροσώπου μας στη φετινή Eurovision... άναψε φωτιές.

Τουρκία και Βέλγιο χόρεψαν παρέα με τον Γιώργο Αλκαίο την περασμένη εβδομάδα, αφού η επίσκεψη του εκπροσώπου μας στη φετινή Eurovision... άναψε φωτιές. Ιδιαίτερα στη γειτονική Τουρκία ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Εκεί ο Γιώργος έδωσε τις περισσότερες συνεντεύξεις, ενώ σε όσα τηλεπτικά σόου εμφανίστηκε όλοι άρχισαν να λικνίζονται στους ρυθμούς της λύρας!

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Τουρκίας, όπως οι εφημερίδες «Hurriyet», «Sabah» και «Radikal» αλλά και το ιδιωτικό κανάλι ATV. Ακόμη και δημοσιογράφος από την εφημερίδα που απευθύνεται στον ισλαμικό κυρίως χώρο, την «Today’s Zaman», ήταν εκεί, όπως και από το κανάλι CNN Turk.

Ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends εμφανίστηκαν σε live show που ήταν αφιερωμένο στη Eurovision στο κρατικό κανάλι TRT Music, όπου εκτός από την ελληνική αποστολή συμμετείχε και αυτή της Ρουμανίας. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των Ρουμάνων μετά την εμφάνισή τους πήγαν στο καμαρίνι του Έλληνα τραγουδιστή και όλοι μαζί φώναζαν «OPA»! Ακολούθησε συνέντευξη του Γιώργου και στη ρουμανική τηλεόραση... Στα αξιοσημείωτα ότι ο Τούρκος παρουσιαστής είπε στον αέρα αμέσως μετά την παρουσίαση του «ΟPA» απευθυνόμενος στον Γιώργο: «You are the winner of Eurovision»!

Στο Βέλγιο, στην περιοχή του Άσελτ "βρίσκεται κοντά στις Βρυξέλλες", η ελληνική συμμετοχή πήρε μέρος σε ένα ακόμη σόου, όπου εμφανίστηκαν άλλες 6 υποψήφιες χώρες, η Μάλτα, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αρμενία, η Σερβία, η Ιρλανδία και το Βέλγιο.