Λαζόπουλος - Στάη, το νέο ισχυρό δίδυμο του ΑLΡΗΑ

29.01.2008
Κινούμενη άμμο θυμίζει το τοπίο στην Κάντζα για μία ακόμη φορά. Σε απόλυτους κυρίαρχους του ALPHA αναδεικνύονται πλέον οι καλοί φίλοι Έλλη Στάη και Λάκης Λαζόπουλος στον τομέα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας αντίστοιχα.

Από τον Γιάννη Πολέμη


Κινούμενη άμμο θυμίζει το τοπίο στην Κάντζα για μία ακόμη φορά. Σε απόλυτους κυρίαρχους του ALPHA αναδεικνύονται πλέον οι καλοί φίλοι Έλλη Στάη και Λάκης Λαζόπουλος στον τομέα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας αντίστοιχα.

Η προηγούμενη εβδομάδα για το κανάλι της Αττικής Οδού σημαδεύτηκε από ευρείας κλίμακας αλλαγές σε επίπεδο διοίκησης. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι ο Γιώργος Χουλιάρας, ο οποίος είχε προσληφθεί μετά βαϊων και κλάδων στη θέση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης, είδε την πόρτα της εξόδου. Επισήμως, με ευχαριστίες για τη συμβολή του στην άνοδο του ALPHA και διαβεβαιώσεις ότι παραμένει στις υπό ίδρυση εταιρείες του ομίλου που θα δραστηριοποιούνται στις ψηφιακές τεχνολογίες. Ανεπισήμως, με έντονη δυσαρέσκεια για τις επιλογές του στον ενημερωτικό τομέα, καθώς στην ψυχαγωγία κρίνεται επιτυχημένος. Τη θέση του Γιώργου Χουλιάρα καταλαμβάνει ο Βαγγέλης Μωραϊτης, προερχόμενος από τον ΔΟΛ και με μεγάλη θητεία στην ιδιωτική τηλεόραση.

Το κλίμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο κανάλι μετά την αποχώρηση Χουλιάρα και με την παρουσία του Δημήτρη Κοντομηνά μόνο καλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της υπόθεσης Ζαχόπουλου, ενώ μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τον Γιώργο Κύρτσο και τον Νίκο Κακαουνάκη. Ο δεύτερος, παίρνοντας το λόγο, μίλησε για «τεμπέληδες» μέσα στο σταθμό, προκαλώντας την οργή ακόμη και αρχισυντακτών των ειδήσεων.

Πάντως, οι σημαντικές αποφάσεις θα παίρνονται πλέον από το δίδυμο Στάη Λαζόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά του Δημήτρη Κοντομηνά. Κανείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει αν η διευθύντρια προγράμματος Ιζαμπέλα Σασλόγλου θα παραμείνει στη θέση της, καθώς αποτελούσε προσωπική επιλογή του Γιώργου Χουλιάρα.

Η επανεμφάνιση της Έλλης Στάη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ίσως τελικά πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα. Άλλωστε, το κανάλι διαθέτει από την προηγούμενη Παρασκευή διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης τον Βασίλη Θωμόπουλο, που είχε απομακρυνθεί πριν από λίγους μήνες από τον Ηρακλή Φιδετζή. Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Θωμόπουλος αποτελεί προσωπική επιλογή της Έλλης Στάη.