100 ευρώ η δέηση για ερωτική επανασύνδεση!

29.01.2008
"Ο,τι θέλεις, αγάπη Δεν μου ζητάς τίποτα δύσκολο! Υπάρχει τρόπος να τα ξαναβρείς με το αγόρι σου. Θα κάνουμε και ειδική λειτουργία», είπε με συνωμοτικό ύφος ο παπάς-μέντιουμ. Εκκλησιαστική παρωδία

"Ο,τι θέλεις, αγάπη Δεν μου ζητάς τίποτα δύσκολο! Υπάρχει τρόπος να τα ξαναβρείς με το αγόρι σου. Θα κάνουμε και ειδική λειτουργία», είπε με συνωμοτικό ύφος ο παπάς-μέντιουμ. Εκκλησιαστική παρωδία και, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, συμβαίνει στην Ελλάδα του 2008.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του στο πρόβλημά τους προσεύχονται οι ταλαιπωρημένοι πιστοί, όμως για να μπορούν να ελπίζουν σ' ένα θαύμα πρέπει να βάζουν κρυφά και κυρίως αφορολόγητα στο χέρι κάποιων ρασοφόρων εκατό ευρώ κάθε φορά! Από πότε η αμοιβή είναι μέρος της προσευχής; Για το συγκεκριμένο ιερέα και για αρκετούς άλλους, αναφέρουν οι πληροφορίες «προσεύχομαι» σημαίνει «παράγω έργο» και φυσικά, όπως δηλώνει, «πληρώνομαι γι αυτό»!

Δύο είναι τα νέα «μοντέλα» των σχέσεων μεταξύ κάποιων παπάδων ή ηγουμένων και του ποιμνίου τους, οι οποίοι «αμαυρώνουν την τάξη του κλήρου» με την απαίτηση άλλοτε για παχύ «φακελάκι» προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις «πριβέ» δεήσεις για να επιστρέψει ο «άπιστος» και άλλοτε για προσευχές μέσω SMS, ανάλογα με τα διακυβευόμενα συμφέροντα που αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος τύπος θρησκευτικού λειτουργού, καθώς υπάρχει και συνεργασία με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας!

Γιατί είναι ακριβό το τελετουργικό επανασύνδεσης; «Γιατί η δέηση είναι live», απαντά ο παπάς και για να ενισχύσει τις θέσεις του επικαλείται το πλεονέκτημα της καλύτερης «πρόσβασης» επειδή βγαίνει «σε ζωντανή σύνδεση» με τον Παντοδύναμο! Εξάλλου, κατά καιρούς κάνουν και προσφορές. Αν ο πιστός αγοράσει «πακέτο», θα έχει με κάθε δύο λειτουργίες και μία δωρεάν εξομολόγηση. Αλλιώς οι παραγγελίες για προσευχή μπορούν να γίνουν μέσω κινητού τηλεφώνου, που είναι οικονομικότερη λύση μεν, αλλά ψυχρή και απρόσωπη!

«Εσύ Χριστό κι εγώ, ο παπάς, 100 ευρώ»
Πάτερ, μπορούμε να κάνουμε μια ειδική παράκληση; Περνάω ερωτική απογοήτευση Μου μίλησε κάποια φίλη που έχει ακούσει πολύ καλά λόγια για σας.

«Ποια μέρα;», μου ψιθύρισε συνωμοτικά ο παπάς, ο οποίος δεν χρειάστηκε καμία άλλη προσπάθεια για να πειστεί.

Όποτε μπορείτε Ξέρετε εσείς, θέλω τελετή για επανασύνδεση

«Αγάπη μου Ό,τι θέλεις. τέτοιες λειτουργίες Δευτέρα πρωί».

Πάτερ, θα με βοηθήσετε να τον ξανακερδίσω;

«Ναι, γλυκιά μου αγάπη Ξέρεις, δεν ήταν η μέρα μου σήμερα, λειτουργεί άλλος ιερέας. Αλλά φαίνεται πως μ έστειλε ο Θεός . Τα κάνει κάτι τέτοια ο Θεός! Πριν έρθω άκουσα τον Παντοδύναμο να μου λέει: Πήγαινε τώρα στην εκκλησία, κάποιος σε ζητάει».

Τι θα κάνουμε με το πρόβλημά μου;

«Θέλω να μιλήσω μαζί σου, αγάπη Να δω πρώτα αν έχει βρει κάποια άλλη γυναίκα. Υπάρχει κάποια επικοινωνία τώρα; Συναντιέστε; Ποιος από τους δυο σας φταίει;».

Εγώ έφταιγα
«Γλυκιά μου αγάπη Δεν λέω πολλά λόγια εγώ, αλλά θα τον γυρίσουμε πίσω σίγουρα, μιλάω εκ πείρας. Η ευλογία του Θεού τσιγκουνιές δεν κάνει. Θα γίνει με λειτουργία, με Ευαγγέλιο, με Πιστεύω, με Χερουβικό».

Τι κοστίζει μια δέηση «με απ όλα»;

«Συνήθως, για όλα αυτά μου δίνουνε 100 ευρώ. Οι κρυφολειτουργιές κοστίζουν».

Οόσο θα διαρκέσει το τελετουργικό;

«Πέντε με δέκα λεπτά»!

Και ο παπάς κατέληξε υπερήφανος: «Έχω μεγάλη λίστα πιστών για τους οποίους προσεύχομαι, και μάλιστα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, μέχρι και δικηγορίνες έχω, γιατί είμαι και λίγο πειραχτήριο. Πειράζω όσους έρχονται για πρώτη φορά στην εκκλησία και δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν και να μην ξαναέρθουν! Θα βρω τον τρόπο εγώ. Δεν θα μου ξεφύγει κανένας! Ξέρεις τι μου λένε στο τέλος; Αφού μπορώ να δω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί να πάω στο βουλευτή;. Με παρομοιάζουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».