Κοιτίδα προσωπικοτήτων

14.01.2008
Είναι ελάχιστες οι φορές που δυσκολεύομαι να πληκτρολογήσω τις πρώτες λέξεις ενός κειμένου... αλλά καμιά φορά όταν αναφέρεσαι σε κάτι που ξεχωρίζει από τα τετριμμένα και έχει μεγαλύτερο βάθος, συμβαίνει. Βάθος χρόνου, για την ακρίβεια.

Είναι ελάχιστες οι φορές που δυσκολεύομαι να πληκτρολογήσω τις πρώτες λέξεις ενός κειμένου... αλλά καμιά φορά όταν αναφέρεσαι σε κάτι που ξεχωρίζει από τα τετριμμένα και έχει μεγαλύτερο βάθος, συμβαίνει. Βάθος χρόνου, για την ακρίβεια. Βάθος ψυχής χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός. Αλλά όταν μιλάς για κάτι που έχει σημαδέψει τα παιδικά και εφηβικά σου χρόνια, το στοιχείο της υπερβολής είναι ούτως η άλλως αναπόσπαστο κομμάτι, άρα δικαιολογημένο! Για να μη μακρολογώ, το βάθος των 90 χρόνων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα συναντά πρόσωπα και καταστάσεις που δικαιολογούν τη φήμη του ιστορικού σχολείου.

Είναι αμέτρητες οι προσωπικότητες που έχουν περάσει από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και πλέον διαπρέπουν στο διεθνές και εγχώριο επιχειρηματικό και κοινωνικό στερέωμα. Όπως ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος μάλιστα πρόσφερε και μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά με την ολοκαίνουργια Easycruise. Στη δεξίωση που εδόθη για τον εορτασμό των 90 χρόνων, όπως ήταν λογικό, έδωσαν το «παρών» αρκετά σπουδαία πρόσωπα των ημερών. Συμμαθητές και καθηγητές από το 1964 μέχρι το 2007 ξαναβρέθηκαν όχι στα θρανία και τα έδρανα, αλλά στις πολυτελείς εγκαταστάσεις εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων, οι οποίες είχαν διακοσμηθεί ειδικά για την εκδήλωση.

Η οικογένεια Δούκα εμφανώς συγκινημένη ένιωσε ξανά την αγάπη «των παιδιών της». Ήταν σαν μην είχε περάσει στιγμή από την ημέρα της αποφοίτησης. Όμορφο ή άσχημο συναίσθημα; Δεν ξέρω! Πάντως, το κατέστησα ξεκάθαρο... τις απουσίες του 99 δεν τις αναγνωρίζω!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ