Ο φρέντο που έγινε βαρύς γλυκός

15.01.2008
Ένα χαριτωμένο μωράκι αλλά και μια «χρυσή» ευκαιρία για κορύφωση της καριέρας της θα φέρει το 2008 στη «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια του πρωινού του Alpha πέρασε τις γιορτές

Από τον Γιάννη Πολεμη


Ένα χαριτωμένο μωράκι αλλά και μια «χρυσή» ευκαιρία για κορύφωση της καριέρας της θα φέρει το 2008 στη «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια του πρωινού του Alpha πέρασε τις γιορτές μαζί με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά και έχοντας μπει ήδη στο μήνα της περιμένει τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας.

Η Ελένη Μενεγάκη αναμένεται να λείψει από τα τηλεοπτικά πλατό μόλις για ένα μήνα και θα την αντικαταστήσουν κατά σειρά η Μπέτυ Μαγγίρα, η Ναταλία Γερμανού και το δίδυμο Σεργουλόπουλος - Μπακοδήμου. Άγνωστο παραμένει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της για την τέταρτη εβδομάδα στο πλατό του «Καφέ με την Ελένη», κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί εντός των επόμενων ημερών.

Αυτή τη φορά η «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης επέλεξε να μη συμπληρώσει ούτε καν 40 ημέρες απουσίας από το πλατό, αφού διανύουμε μια τηλεοπτική σεζόν έντονου ανταγωνισμού στην οποία μέχρι στιγμής τερματίζει πρώτη και θέλει ειδικά φέτος να διατηρήσει το στέμμα της, καθώς, ως γνωστόν, τον Ιούνιο λήγει το συμβόλαιό της με τον Αlpha.

Η οικοδέσποινα του «Καφέ με την Ελένη» ρωτήθηκε στο πρώτο «Τv Τιγκλόν» της χρονιάς αν έχει δεχθεί πρόταση από τον Γιάννη Λάτσιο να τον ακολουθήσει στον ΑΝΤ1, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει.

Οι φήμες για τη μετεγγραφή
Οι πληροφορίες που θέλουν την παρουσιάστρια να έχει αποφασίσει πολύ πριν από την έναρξη της φετινής τηλεοπτικής περιόδου να ακολουθήσει και πάλι το σύζυγό της στο κανάλι του Αμαρουσίου θεωρούνται παραπάνω από ασφαλείς. Το ίδιο και οι πηγές που διαδίδουν ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα αναλάβει και πάλι την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ». Όμως, τα φετινά υψηλά νούμερα, η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στην πρωινή ζώνη αλλά και η «ελεύθερη πτώση» των ποσοστών της Ελεονώρας Μελέτη συγκλίνουν στην πεποίθηση ότι η Μενεγάκη θα βρεθεί και πάλι να πίνει καφέ με τους πρωινούς τηλεθεατές του ΑΝΤ1.

Άλλωστε, για το κανάλι του Αμαρουσίου η φετινή εξελίσσεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά καθώς βρίσκεται σταθερά τρίτο σε τηλεθέαση και είναι λογικό οι υπεύθυνοι του σταθμού να αναζητούν πρόσωπα δοκιμασμένα και απόλυτα συμβατά με το προφίλ του ώστε να ανεβάσουν τα νούμερα. Και, φυσικά, η Ελένη Μενεγάκη συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Δεν είναι όμως μόνο ο Γιάννης Λάτσιος που επιθυμεί την επιστροφή της συζύγου του στον ΑΝΤ1, αλλά και η οικογένεια Κυριακού. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν αποκατασταθεί πλήρως, ενώ κάποιες πληροφορίες λένε πως στην αρχική συμφωνία Κυριακού - Λάτσιου για την ανάληψη της διεύθυνσης του ψυχαγωγικού προγράμματος από το δεύτερο συμπεριλαμβανόταν από την αρχή και η επιστροφή της Μενεγάκη εν ευθέτω χρόνω.

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη του Alpha δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη διαφαινόμενη αποχώρηση της Μενεγάκη, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του σταθμού Δημήτρης Κοντομηνάς έκανε ειδική αναφορά στην παρουσιάστρια σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από τις γιορτές. Είναι βέβαιο πως ο ισχυρός άντρας του καναλιού της Κάντζας θα προχωρήσει σε γενναία προσφορά προς τη Μενεγάκη, προκειμένου να την πείσει να ανανεώσει το συμβόλαιό της

Έντονα προβληματισμένη για το τηλεοπτικό της μέλλον είναι φυσικά και η Ελεονώρα Μελέτη, που γνωρίζει πολύ καλά τι συζητείται πίσω από τις κλειστές πόρτες στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Γι αυτόν το λόγο και φρόντισε σε πρόσφατη συνέντευξή της υπό τον τίτλο «Δεν θα τους κάνω το χατίρι να φύγω» να διαμηνύσει πως έχει δεχθεί και από αλλού προτάσεις Άλλωστε, η νεαρή παρουσιάστρια από την αρχή της σεζόν άκουγε καθημερινά φήμες για άμεση αντικατάστασή της πότε από τη Σοφία Αλιμπέρτη και πότε από τη Μαριέττα Χρουσαλά. Όσον αφορά τη δεύτερη, το όνομά της πράγματι ακούστηκε εντός ΑΝΤ1 με το σκεπτικό ότι είναι μια νέα, ελπιδοφόρα παρουσία που κάνει πολύ υψηλά νούμερα σε σχέση με το κανάλι στο οποίο εργάζεται. Στη Μαριέττα πιστεύει πολύ και η Ζήνα Κουτσελίνη, ο άνθρωπος που «έχτισε» μαζί με την ωραία Ελένη το «θρύλο Μενεγάκη» και ξέρει να μυρίζεται τα ταλέντα και να τα προωθεί.

Θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει τη διάδοχο της Ελένης Μενεγάκη στην περίπτωση που αυτή αποφάσιζε να αποχωρήσει από τα πρωινά μετά από δυο τρία χρόνια, αν και αυτό μάλλον θα αργήσει να συμβεί, αφού η ωραία Ελένη δήλωσε πρόσφατα πως έχει ακόμη πολλά να δώσει στην πρωινή ζώνη.

Έτσι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, από τη νέα σεζόν η Ελένη θα αναλάβει ξανά τον «Πρωινό καφέ», που θα ανανεωθεί ριζικά, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα προταθεί στην Ελεονώρα Μελέτη να παραμείνει στον ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας είτε το πρωινό του Σαββατοκύριακου, εφόσον η Σοφία Αλιμπέρτη ασχοληθεί αποκλειστικά με τις βραδινές εκπομπές, είτε κάποια εβδομαδιαία ψυχαγωγική εκπομπή. Το πιθανότερο βέβαια είναι η Ελεονώρα να θεωρήσει υποβάθμιση κάτι τέτοιο και να αποχωρήσει, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και για μετεγγραφή της Μαριέττας Χρουσαλά στο κανάλι του Αμαρουσίου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως το 2008 θα σηματοδοτήσει νέες αλλαγές στο ήδη ευμετάβλητο τοπίο της πρωινής ψυχαγωγικής τηλεόρασης.