Η χρονιά του Mega στις Ειδήσεις

04.01.2008
Τα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου και η εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου, αλλά και οι ραγδαίες ανακατατάξεις στα ειδησεογραφικά τμήματα στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών ανέδειξαν το Mega ως πρωταγωνιστή της ενημέρωσης και για το 2007.

Τα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου και η εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου, αλλά και οι ραγδαίες ανακατατάξεις στα ειδησεογραφικά τμήματα στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών ανέδειξαν το Mega ως πρωταγωνιστή της ενημέρωσης και για το 2007. Όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της AGB για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων (1/1-20/12), η πλειοψηφία του τηλεοπτικού κοινού επέλεξε σε σταθερή βάση να ενημερωθεί από τα «Γεγονότα» στις 20.00 τις καθημερινές με την Όλγα Τρέμη και τα Σαββατοκύριακα με τον Νίκο Στραβελάκη.

Το μοντέλο που υιοθέτησε ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος, βασιζόμενος στο δίπτυχο έγκυρα ρεπορτάζ-έγκριτος και τεκμηριωμένος σχολιασμός, έφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού στην πρώτη θέση με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 20,8%, αφήνοντας δεύτερο με 18,1% το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι ειδήσεις του Alpha με μέσο μερίδιο 14,4% και μεγάλη «βουτιά» σε σχέση με το 2006. Μάχη για την τέταρτη θέση έδωσαν στήθος με στήθος Star και Alter με μέσα μερίδια τηλεθέασης 13,9% και 13,8% αντίστοιχα.

Στις επιμέρους ομάδες του τηλεοπτικού κοινού το βραδινό ειδησεογραφικό δελτίο του Mega υπερτερεί κυρίως στις ηλικίες 45-64, στις ηλικίες άνω των 65, που αποτελούν τον «κορμό» του κοινού της ενημέρωσης, και στα υψηλού και μεσοανώτερου μορφωτικού επίπεδου διευθυντικά στελέχη και στελέχη επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το ποσοστό τηλεθέασης του Mega ανεβαίνει στο 21,8% από Δευτέρα έως Παρασκευή, οπότε και εκφωνούν τα δελτία ειδήσεων οι βασικοί παρουσιαστές των τηλεοπτικών σταθμών.