Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο

08.10.2010
Μεγάλες εκπλήξεις περιείχε η φετινή λίστα του περιοδικού "Forbes" με τις πιο ισχυρές γυναίκες της χρονιάς που περιελάμβανε ονόματα από την πολιτική, τη σόουμπιζ και τον απανταχού επιχειρηματικό κόσμο.


Μεγάλες εκπλήξεις περιείχε η φετινή λίστα του περιοδικού "Forbes" με τις πιο ισχυρές γυναίκες της χρονιάς που περιελάμβανε ονόματα από την πολιτική, τη σόουμπιζ και τον απανταχού επιχειρηματικό κόσμο.

Στην πρώτη της λίστας βρίσκεται η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα (Michelle Obama), η οποία έχει αποδεδειγμένα μεγάλη δύναμη σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθεί η Αϊρίν Ρόζενφελντ (Irene Rosenfeld), Διευθύνων Σύμβουλος της Kraft Foods και αμέσως μετά η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey). Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (Angela Merkel) ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton).

Μετά τη Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pepsico, Ίντρα Νούγι (Indra Nooyi) που βρίσκεται στην έκτη θέση, έρχεται η Lady Gaga, η οποία σύμφωνα με το "Forbes" πέρσι "κέρδισε $62 εκατομμύρια (€44,5 εκατομμύρια) ανανεώνοντας μεμιάς όλη την ποπ μουσική και κουλτούρα".

Στην όγδοη θέση βρίσκουμε τη Διευθύνοντα Σύμβουλο του γκρουπ Westpac, Γκέιλ Κέλι (Gail Kelly) και στην ένατη τη γνωστή μας, Μπιγιονέ Νόουλες (Beyonce Knowles), αγαπημένη της Μισέλ Ομπάμα και με κέρδη για φέτος της τάξης των $87 εκατομμυρίων (€62,5 εκατομμυρίων).

Τη δεκάδα κλείνει η πρώην κριτής του "American Idol" Ελέν ντεΤζενέρις (Elen deGeneris) η οποία, παντρεμένη ούσα η ίδια με γυναίκα και από τις πρωτοπόρους λεσβίες στη σόουμπιζ, πρόσφατα πρόσφερε το ποσό των $30.000 (€22.000) ως υποτροφία για τα δίδακτρα κολεγίου σε έναν γκέι έφηβο που προκάλεσε τη διεύθυνση του σχολείου του υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών στο χορό για το τέλος της χρονιάς.

Μία ακόμη έκπληξη στη λίστα έρχεται στην 11η θέση όπου βρίσκουμε τη δεύτερη στην ιεραρχία για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ, Νάνσι Πελόσι (Nancy Pelosi). Στην 16η θέση βλέπουμε τη Σάρα Πάλιν (Sarah Palin), στην 21η την Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie), στην 29η τη Μαντόνα (Madonna) και στη 45η τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sarah Jessica Parker).

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα