Αποκρουστική και αποτυχημένη η Βικτόρια Μπέκαμ!

14.01.2010
Με αυτούς τους καθόλου επιτιμητικούς χαρακτηρισμούς κρίθηκε η ίδια η "Πος" στο ντεμπούτο της ως κριτής στην πρεμιέρα της 9ης σεζόν του American Idol την Τετάρτη το βράδυ.


Με αυτούς τους καθόλου επιτιμητικούς χαρακτηρισμούς κρίθηκε η ίδια η "Πος" στο ντεμπούτο της ως κριτής στην πρεμιέρα της 9ης σεζόν του American Idol την Τετάρτη το βράδυ.

Η Βικτόρια είναι μία από τις διάφορες σελέμπριτι που κρατούν ζεστή την καρέκλα της Πόλα Αμπτούλ (Paula Abdul), η οποία αποχώρησε πρόσφατα από την κριτική επιτροπή του talent show, μέχρι να αναλάβει επίσημα η Ελέν ΝτεΤζενέρις (Ellen DeGeneres).
Οι αντιδράσεις όμως σε αυτή την πρώτη της εμφάνιση κάθε άλλο παρά θετικές ήταν. Συγκεκριμένα οι "Los Angeles Times" έγραψαν: "Η πιο θλιβερή, όμως, αποτυχία της βραδιάς, ήταν η επισκέπτρια κριτής Βικτόρια Μπέκαμ, η οποία έκανε αρκετά συμπαθητικά σχόλια και έδεσε όμορφα με την Κάρα ΝτιοΓκουάρντι (Kara DioGuardi) στην επιτροπή, αλλά της οποίας η σκελετωμένη εικόνα ήταν τόσο αποκρουστική, που στην ουσία μπορεί να της στοίχισε την ευκαιρία να κρατήσει μόνιμα τη θέση".

Η "Washington Post" χλεύασε τη δαντελένια κορδέλα που φορούσε στο κεφάλι της: "Φαίνεται ότι η Μπέκαμ-Σπάις έσπασε το κεφάλι της και το έδεσε με μια λωρίδα δαντέλας που βρήκε στη ντουλάπα της γιαγιάς της. Οι υπόλοιποι κριτές, ευγενικά υποκρίθηκαν ότι δεν το πρόσεξαν". Και υπήρξαν και άλλα πολλά αντίστοιχα, δυσμενή σχόλια από την πλειοψηφία του Τύπου.

Υπήρξαν βέβαια και μερικά θετικά σχόλια που αφορούσαν, όμως, κυρίως την κριτική της αυτή καθαυτή. "Είχα πάντα την εντύπωση", δηλώνει ένας πιο θετικά προσκείμενος κριτικός, "ότι η Βικτόρια Μπέκαμ ήταν κάπως ξιπασμένη και απλησίαστη, αλλά είναι ξεκάθαρο πια ότι έκανα λάθος, αφού ήταν τόσο ευγενική και υποστηρικτική προς τους διαγωνιζόμενους".

Η 35χρονη τραγουδίστρια/μοντέλο/σχεδιάστρια/σύζυγος/μητέρα/κριτικός πάντως, δεν μασάει τα λόγια της. Όρθωσε το ανάστημά της στον ίδιο τον αρχικριτή -των πάντων μάλιστα- τον φοβερό και τρομερό Σάιμον Κάουελ (Simon Cowell), όταν θεώρησε ότι αντέδρασε με αγένεια σε έναν από τους διαγωνιζόμενους, τον Μπόσα Μόρα (Bosa Mora).

Συγκεκριμένα ο Κάουελ, του είπε ότι βρήκε την εμφάνισή του "καλή, αλλά βαρετή... Την βρήκα πολύ πολύ ανιαρή". Η Βικτόρια διαφώνησε αμέσως: "Εγώ δεν σε βρήκα καθόλου βαρετό", του είπε. Όταν στον επόμενο τόνο το "αφεντικό" αναστέναξε και κοίταξε θυμωμένα εκείνη τον... μάλωσε! "Γιατί το κάνεις αυτό;", τον ρώτησε. "Τι κάνω;", αναρωτήθηκε εκείνος. "Αυτό το πράγμα που γυρίζεις τα μάτια σου", του είπε με θράσος. "Χρειάζονται πολλά κότσια για να σηκωθείς εκεί πάνω και να το κάνεις αυτό", εξήγησε, εννοώντας την ακρόαση. Και αυτό που έκανε η ίδια πάντως, χρειάστηκε κότσια. Δεν του αντιμιλάς και πολύ εύκολα του "σιδερένιου" Σάιμον. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ο Μπόσα πέρασε στην επόμενη φάση του σόου.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις της η Βικτόρια έβαλε τέλος στις φήμες που την ήθελαν να διεκδικεί μόνιμα τη θέση στην κριτική επιτροπή, "Η Έλεν θα είναι φανταστική", είπε. "Εγώ, απολαμβάνω το γεγονός ότι είχα τη δυνατότητα να μπω και να βγω από τη διαδικασία. Ήταν υπέροχο. Είδα τόσο ταλέντο... και βέβαια, το να συμμετέχω στην πραγματικότητα των ονείρων κάποιου είναι τόσο συναρπαστικό! Είμαι πολύ πνευματικό άτομο και πιστεύω πως ό,τι καλό δίνεις, το παίρνεις πίσω. Πιστεύω στην θετική σκέψη. Έτσι, ακόμη και αν κάποιος δεν ήταν πολύ καλός στο τραγούδι, μπορεί να φοράει ένα ωραίο ζευγάρι παπούτσια που θα μου αρέσει. Μπορώ να βρω κάτι καλό να πω για τους περισσότερους ανθρώπους", δήλωσε.

Ο κριτής Ράντι Τζάκσον (Randy Jackson) από την πλευρά του, σχολιάζοντας την προσωρινή συνεργάτη του, την χαρακτήρισε πραγματικά "κουλ". "Της έδωσα το παρατσούκλι Lady V, ελπίζοντας ότι θα το χρησιμοποιεί συνέχεια από εδώ και πέρα. Της πάει πολύ".

Ο "πολλά βαρύς" Κάουελ πάντως, σε αυτό το πρώτο επεισόδιο της σεζόν, ανακοίνωσε επίσημα ότι αυτή είναι και η τελευταία του, εξηγώντας ότι το 2011 θα τον βρει στις ΗΠΑ και στο X Factor. Λέγεται μάλιστα ότι έχει από πολύ νωρίτερα πλησιάσει την Βικτόρια προτείνοντάς της μια μόνιμη θέση σε εκείνη την κριτική επιτροπή. Θέση που προσφέρει μαζί με την καρέκλα, και το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων (!) για κάθε επεισόδιο. Δεν ακούγεται και άσχημο. Η κυρία Μπέκαμ όμως ζήτησε λίγο χρόνο να το σκεφτεί, προσπαθώντας να ζυγίσει αν και πως μπορεί να καταφέρει να βάλει σε σειρά το ήδη βεβαρημένο της πρόγραμμα.