Οι Μπραντζελίνα προσφέρουν βοήθεια-μαμούθ στην Αϊτή!

14.01.2010
1 εκατομμύριο δολάρια δώρισε το Ίδρυμα του Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) και της Αντζελίνας Τζολί (Angelina Jolie) για την επείγουσα ιατρική επιχείρηση που χρειάζεται να στηθεί με σκοπό να ανακουφιστούν τα θύματα του καταστροφικού σεισμού μεγέθους 7 Ρίχτερ που έπληξε την Αϊτή.

Το αστρονομικό ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων δώρισε το Ίδρυμα του Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) και της Αντζελίνας Τζολί (Angelina Jolie) προκειμένου να βοηθήσουν την επείγουσα ιατρική επιχείρηση που χρειάζεται να στηθεί για την ανακούφιση των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού μεγέθους 7 Ρίχτερ που έπληξε την Αϊτή.

"Είναι ασύλληπτα φρικτό να βλέπουμε μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους να πλήττει ανθρώπους που υποφέρουν από ακραία φτώχεια, βία και αναταραχές εδώ και τόσες πολλές δεκαετίες", δήλωσε η 35χρονη Τζολί.

"Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η άμεση ανταπόκριση στο πρόβλημα είναι ζωτικής σημασίας για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των αμέτρητων ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, που έχουν τραυματιστεί και οι περισσότεροι έχουν ανάγκη άμεσης φροντίδας", πρόσθεσε ο Πιτ.

Το Ίδρυμα Τζολί - Πιτ, μέσω του οποίου το διάσημο ζευγάρι εκδηλώνει την έντονη ανθρωπιστική του δράση, δωρίζει τα κονδύλια στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, των οποίων τα τρία νοσοκομεία στο Πορτ-ο-Πρενς υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αναγκάζοντας το προσωπικό να εργάζεται σε ανοιχτό χώρο.

Στο ίδιο, φιλανθρωπικό, μήκος κύματος κινείται και ο Λανς Άρμστρονγκ (Lance Armstrong). Ο 38χρονος σταρ ποδηλάτης που νίκησε τον καρκίνο, δεσμεύτηκε ότι θα δωρίσει μέσω του ιδρύματός του, Livestrong, 250.000 δολάρια ως βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Αϊτής, ενώ ταυτόχρονα έστειλε έκκληση στο κοινό να βοηθήσουν όλοι όπως μπορούν.