Οι μεγάλες αδυναμίες δεν κρύβονται

18.01.2010
Oσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν, οι λαμπερές Eλληνίδες της σοουμπίζ λατρεύουν να επενδύουν σε luxurious και πανάκριβα αντικείμενα. Γιατί επένδυση και όχι απλώς waste of money; Μα για τον απλούστατο λόγο πως μια επώνυμη δερμάτινη τσάντα ή ένα μοναδικό ζευγάρι μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες αποτελούν διαχρονικές αξίες.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Oσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν, οι λαμπερές Eλληνίδες της σοουμπίζ λατρεύουν να επενδύουν σε luxurious και πανάκριβα αντικείμενα. Γιατί επένδυση και όχι απλώς waste of money; Μα για τον απλούστατο λόγο πως μια επώνυμη δερμάτινη τσάντα ή ένα μοναδικό ζευγάρι μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες αποτελούν διαχρονικές αξίες. Τι βγάζουν πιο συχνά από τις ντουλάπες τους και ποια αξεσουάρ δεν αποχωρίζονται ποτέ; Το ΛΟΙΠΟΝ σας αποκαλύπτει τα στυλιστικά φετίχ δέκα διάσημων Ελληνίδων. Άλλωστε, εκτός από τις πωλήσεις δίσκων, τις τηλεθέασεις ή τα εισιτήρια στο θέατρο, τις απασχολεί εξίσου αν μπήκαν στις λίστες με τις καλοντυμένες ή κακοντυμένες των lifestyle περιοδικών.

Δέσποινα Βανδή
Η διάσημη kelly του οίκου Hermes αλλά και δύο συλλεκτικές τσάντες Marc Jacobs είναι οι μεγάλες αδυναμίες της. Δεν είναι βέβαια τα μόνα αξεσουάρ που πραγματικά λατρεύει η δημοφιλής τραγουδίστρια. Όπως και η Ελένη, η Δέσποινα έχει τεράστια συλλογή με γόβες Christian Louboutin, με τη διαφορά ότι προτιμά τα peep toes σε μαύρο ή πολύ έντονα χρώματα. Πιο πρόσφατο «κόλλημα» που... έφαγε ήταν με τις μπότες Ugg, στις οποίες τελευταία έχει αδυναμία και η μικρή κόρη της, Μελίνα. Στη σκηνή η Δέσποινα θέλει μίνι φορέματα που φτιάχνει ειδικά γι’ αυτήν ο Βρεττός Βρετάκος, ενώ τα κοσμήματα που δεν αποχωρίζεται ποτέ είναι το Rolex ρολόι της και ένας διαμαντένιος σταυρός Gavello ... και τα δύο δώρο του άντρα της.

Έλενα Παπαρίζου
Είναι αναμφισβήτητα από τις πιο καλοντυμένες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Δεν αποχωρίζεται ποτέ το συλλεκτικό της τζην balmain, ένα από τα έξι κομμάτια που κυκλοφόρησαν παγκοσμίως, με το στυλίστα της, Αλ Γκίγκα, να ταξιδεύει μέχρι το Παρίσι για να της το φέρει. Όσο για τα παπούτσια, η Έλενα έχει τρελή αδυναμία σ’ ένα ζευγάρι ψηλές καστόρινες μπότες του Roberto Cavalli αλλά και στις ψηλοτάκουνες δημιουργίες του οίκου Giambatista Valli. Στις εμφανίσεις της στην πίστα επιλέγει πάλι τον Iταλό Cavalli ...αυτός ήταν που της έραψε το χρυσό φόρεμα της Eurovision..., ενώ της αρέσουν πάρα πολύ και τα δερμάτινα εφαρμοστά ρούχα που τονίζουν τις καμπύλες της. Αγαπημένο της δερμάτινο κομμάτι είναι ένας συλλεκτικός κορσές του οίκου Jean Claude Jitrois.

Τατιάνα Στεφανίδου
Η Eλληνίδα Όπρα κρατάει σχεδόν πάντα τσάντες του οίκου Louis Vuitton. Διαθέτει τεράστια συλλογή, η οποία περιλαμβάνει από βαλίτσες και σακίδια ταξιδίου μέχρι το συλλεκτικό τσαντάκι Stephen Sprouse, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη σεζόν. Όσον αφορά τα παπούτσια, εμπιστεύεται το «θεό» της Κάρι Μπράτσο, της γνωστής ηρωίδας του «Sex and the City». Η Τάτι έχει στην παπουτσοθήκη της πολλές κλασικές δημιουργίες αλλά και peep toes του Manolo Blahnik. Στην ντουλάπα της θα βρει κανείς άπειρα σατέν κομμάτια, που είναι το αγαπημένο της ύφασμα, των οίκων Chanel και Dior. Συνήθως στις αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε αλλά και εκκεντρικά κομμάτια στο κόκκινο της φωτιάς.

Μιμή Ντενίση
Ότι η Μιμή έχει μια εμμονή με τα κοσμήματα είναι γνωστό. Δεκάδες διαμαντένιες καρφίτσες και δαχτυλίδια με μπριγιάν βρίσκονται στην κοσμηματοθήκη της. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι η μεγάλη της αδυναμία στις γούνες αλλά και στα παλτό με γούνινες λεπτομέρειες. Στην ντουλάπα της υπάρχουν αρκετές βιζόν και τσιντσιλά σε διάφορες αποχρώσεις. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή σε πιο μοντέρνες ενδυματολογικές επιλογές, αγαπημένο της στυλ παραμένει το ταγέρ και το κοστούμι και μάλιστα με την υπογραφή απόλυτα κλασικών οίκων, όπως Εscada, Gucci και Prada.

Αγγελική Ηλιάδη
Αν ανοίξει κανείς την παπουτσοθήκη της, θα βρει εκατοντάδες πέδιλα Rene Gaovilla. Όλα στις αποχρώσεις του χρυσού και του ασημί, που είναι οι αγαπημένες της αποχρώσεις και στις μάξι τουαλέτες των οίκων Cavalli και Azaro. Η Αγγελική έχει επίσης... κόλλημα με μικρά τσαντάκια των οίκων Fendi και Swarovski, ενώ εκτός από τα πέδιλα λατρεύει ένα ζευγάρι μαύρες κλασικές γόβες Jimmy Choo, που της είχε κάνει δώρο ο σύντροφός της Μπάμπης Λαζαρίδης.

Βίκυ Καγιά
Ως διεθνές μοντέλο είναι πάντα πλήρως ενημερωμένη για τις τάσεις της μόδας. Η νεαρή παρουσιάστρια έχει τρελή αδυναμία στις τσάντες του οίκου Balencianga, με πιο πρόσφατη μια μεγάλη γκρι που της χάρισε ο σύντροφός της Νίκος Κριθαριώτης. Η Βίκυ έχει μεγάλη συλλογή από μίνι βραδινά φορέματα κεντημένα με πέτρες swarovski. Αγαπημένοι της σχεδιαστές; Μα φυσικά η Σήλια Κριθαριώτη αλλά και ο οίκος Lanvin.

Ελένη Μενεγάκη
Η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» είναι από τις πλέον καλοντυμένες Ελληνίδες. Αν και το styling της στην εκπομπή επιμελείται η Εριέττα Σπύρη, στην προσωπική της ζωή της αρέσει να ψωνίζει μόνη της. Φετίχ της είναι οι τσάντες και συγκεκριμένα αυτές του οίκου Chanel, από τις οποίες διαθέτει μια μεγάλη συλλογή, με πιο πρόσφατο απόκτημα μια μαύρη καπιτονέ. Η Ελένη, ως γνωστόν, έχει μεγάλη αδυναμία και στα ψηλοτάκουνα και συγκεκριμένα στις γόβες του οίκου Louboutin, που αγοράζει από γνωστό κατάστημα του Κολωνακίου.

Νατάσσα Θεοδωρίδου
Η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια μόνο «λαϊκή» δεν είναι στις ενδυματολογικές της επιλογές. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που φόρεσε Burberry πάνω στην πίστα. Έχει σχεδόν τα πάντα από όσα έχει κυκλοφορήσει ο οίκος, από τα καρό καπελάκια και τα κασκόλ μέχρι την αγαπημένη της μπεζ καμπαρντίνα. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια προτιμά τα Burberry Prosum, την πρώτη σειρά του οίκου που υπογράφει ο ίδιος ο Christopher Baily και έχει να κάνει με πιο μοντέρνες δημιουργίες. Λατρεύει επίσης τις τσάντες του οίκου Hermes, όπως και τις ζώνες του, αλλά και τις κλασικές Gucci.

Ναταλία Γερμανού
Όποιος είναι καλός φίλος της γνωστής παρουσιάστριας ξέρει πάντα το δώρο που δεν χρειάζεται κάρτα αλλαγής: ένα ζευγάρι καομπόικες μπότες ή ένα χαμηλοκάβαλο τζην παντελόνι. Ίσως φαίνεται υπερβολή, ωστόσο η Ναταλία έχει πάνω από 200 ζευγάρια μπότες κάθε είδους: ψηλές, χαμηλές, καουμπόικες, λουστρίνι, καστόρινες. Αγαπημένες της είναι ένα ζευγάρι μαύρες Gianni Barbato. Όσο για τα τζην; Έχει σχεδόν ολόκληρη τη συλλογή της Diesel των τελευταίων χρόνων. Της αρέσουν επίσης πολύ τα χαϊμαλιά, ιδιαίτερα τα «ματάκια», όπως και οι μεγάλοι σταυροί.

Δούκισσα Νομικού
Τρέλα στην κυριολεξία με τις ψηλοτάκουνες γόβες Casadei και Louboutin έχει η Δούκισσα Νομικού. Και όσο κι αν φαίνεται περίεργο, προτιμά τις λευκές ή εκρού αποχρώσεις αλλά και τα πολύ έντονα χρώματα. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, η νεαρή παρουσιάστρια δεν προτιμά το sexy look, αλλά το πιο κλασικό. Έχει πάρα πολλά κοστούμια που παραπέμπουν σε ανδρόγυνο αλλά και secretary look. Αγαπημένο της ένα λευκό σε στενή γραμμή Dolce & Gabbana. Αυτό όμως που δεν αποχωρίζεται ποτέ από πάνω της είναι το μενταγιόν με μπριγιάν που της έχει κάνει δώρο ο αγαπημένος της, ο Νίνο.