Ποιους βρήκε το νέο έτος στο σπίτι τους

13.01.2010
Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Αυτό ακριβώς πιστεύουμε οι περισσότεροι για την ελληνική τηλεόραση και την εικόνα που μας παρουσιάζει. Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες εκπομπές, τα ίδια θέματα, να ανακυκλώνονται με βασανιστική

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Αυτό ακριβώς πιστεύουμε οι περισσότεροι για την ελληνική τηλεόραση και την εικόνα που μας παρουσιάζει. Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες εκπομπές, τα ίδια θέματα, να ανακυκλώνονται με βασανιστική ακρίβεια από σεζόν σε σεζόν. Μήπως, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι; Μήπως φέτος έχει αλλάξει κάτι στο τηλεοπτικό τοπίο και κάποιους το 2010 δεν τους βρήκε στα πλατό, αλλά στο σπίτι τους;

Το έριξαν στο ραδιόφωνο
Αναμφισβήτητα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι ο μεγάλος απόντας από την ελληνική TV φέτος. Έπειτα από 18 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας το 2010 τον βρήκε έξω από τα νερά του. Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη και αποφάσισε να πει ένα μεγάλο STOP και να κάτσει σπίτι του, για να σκεφτεί τα επόμενα βήματά του. Τα σενάρια που τον ήθελαν να επιστρέφει στις τηλεοπτικές επάλξεις από το Φεβρουάριο, μάλλον δεν θα επιβεβαιωθούν, αφού ακόμα τόσο ο ίδιος όσο και το Mega δεν έχουν αποφασίσει για το τι και αν θα κάνουν τελικά φέτος κάτι. Μαζί με τον Γρηγόρη στον καναπέ του σπιτιού του κάθεται και η Νάντια Μπουλέ, η οποία για το χατίρι του έρωτα είπε να συμμεριστεί την τηλεοπτική μοναξιά του αγαπημένου της και να κάτσει και αυτή.

Μπορεί... αλλά θέλει;
Αρχικά ήταν να επιστρέψει στα παλιά τηλεοπτικά της λημέρια, δηλαδή στον Alpha, και να συνεχίσει να... μπορεί και από εκεί. Όμως, τελικά κάτι που δεν τα βρήκανε στις διαπραγματεύσεις, κάτι που έχασε και την πολυαγαπημένη της μητέρα, η Άννα Δρούζα μετά τη λήξη της συνεργασίας της με το Star πήρε τη μεγάλη απόφαση κι έκατσε σπίτι! Μακριά απ’ όλους και όλα.

Ναι μεν, αλλά...
Ξαφνικά η ελληνική τηλεόραση γύρισε... την πλάτη στον πολυαγαπημένο της Ανδρέα Μικρούτσικο, με αποτέλεσμα ο παρουσιαστής τουλάχιστον εδώ και 2 χρόνια να τα περνάει δύσκολα. Πριν από λίγο καιρό ακούστηκε πως ο Ανδρέας έκανε κάποιες συζητήσεις με τους υπεύθυνους του Alpha, προκειμένου να αναλάβει την παρουσίαση ενός από τα νέα πρότζεκτ που έρχονται σύντομα στους δέκτες μας, τελικά όμως το τηλε-συνοικέσιο δεν πέτυχε!

Κοιτάει μπροστά
Τα τρία τελευταία χρόνια ίσως να ήταν και τα καλύτερα για τη Ράνια Θρασκιά, η οποία «Κοίταξε μπροστά» αναλαμβάνοντας την παρουσίαση της πρώτης δικής της εκπομπής. Αυτή η τηλεοπτική απόπειρα έφερε επιτυχία. Αλλά τι τα θέλετε; Η οικονομική κρίση χτύπησε και το κουδούνι του Alter και από εκεί που η Ράνια ήταν έτοιμη να δώσει και φέτος το «παρών», τελικά έμεινε? εκτός. Βέβαια, δεν είναι καθόλου απίθανο να τη δούμε στο Star. Βλέπετε... ο Σταμάτης Μαλέλης τη θέλει πολύ!

Εκτός λόγω γάμου
Εκτός έμεινε και η Μαριέττα Χρουσαλά μετά την πορεία του «Η Ελλάδα παίζει». Κι αυτό γιατί ούτε οι συζητήσεις της με το Alter πέτυχαν για να κάνει κάτι άλλο ούτε τελικά και τα αλλεπάλληλα δοκιμαστικά της στον Alpha είχαν επιτυχές αποτέλεσμα. Η Μαριέττα, λοιπόν, προσπαθεί να μη σκέφτεται την τηλεόραση και έχει ρίξει τώρα όλο το ενδιαφέρον της στην προετοιμασία του γάμου της με τον Λεό Πατίτσα.

Ο επιμένων νικά...
Η χρονιά που μας πέρασε δεν ήταν και η καλύτερη για την Κατερίνα Ζαρίφη. Από αγαπημένο παιδί της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε να σερβίρει «Πρωινό καφέ»! Και από εκεί; Στο σπίτι της! Η πρωινή παρέα με τον Νίκο Μουτσινά απέτυχε κι έτσι και οι δύο βρέθηκαν σπίτι τους, με... συνοπτικές διαδικασίες. Μόνο που ο Νίκος Μουτσινάς τα κατάφερε και ξανα...τρούπωσε, ενώ εκείνη για την ώρα όσες προσπάθειες κι αν έκανε για να επιστρέψει έπεσαν στο κενό.

Περνάει και τώρα καλά
Τα τελευταία χρόνια μεσουράνησε στην ελληνική τηλεόραση. Ο λόγος για τη Σοφία Αλιμπέρτη. Ναι, στη Σοφία έτυχε και της πέτυχε η παρουσία στα πρωινά του σαββατοκύριακου, ενώ πολύ καλά τα πήγε και στην παρουσίαση του «Fame Story», οπότε δεν ήθελε και πολύ για να στεφθεί TV persona. Μόνο που φέτος έμεινε εκτός. Βέβαια, αυτό δεν τη χαλάει καθόλου, μιας και ήθελε να πάρει επιτέλους κάποιες ανάσες.

Απέχει μέχρι νεωτέρας
Μέχρι πέρσι δεν την ήξερε το ευρύ κοινό. Μέσα σε ένα χρόνο όμως οι πάντες όχι μόνο την έμαθαν, αλλά άρχισαν να ασχολούνται ?και μάλιστα πολύ? μαζί της. Ο λόγος για την Ευγενία Μανωλίδου, η οποία από τη στιγμή που δεν τα κατάφερε να αναλάβει την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ» βρέθηκε να ασχολείται με την τηλεόραση μόνο κάνοντας ζάπινγκ από τον καναπέ του σπιτιού της. Σύμφωνα τώρα με τα νέα δεδομένα, δεν αποκλείεται να τη δούμε από το Μάρτιο να παρουσιάζει το νέο talent show του ΑΝΤ1 «Dancing With the Stars». Αν και όρκο δεν παίρνω!

Τον χτύπησε η κρίση
Πέρυσι τους... έφαγε όλους, φέτος έμελλε να «φάει» εκείνον η οικονομική κρίση! Οι άνθρωποι του Alpha είχαν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι μαζί του το χειμώνα που μας πέρασε, αλλά φέτος δεν κατάφεραν να τα βρουν στο οικονομικό μαζί του κι έτσι ο Γιώργος Μητσικώστας προχώρησε σε? ηρωική έξοδο. Όσο για τις επαφές που ακούστηκε πως είχε πριν από λίγους μήνες με τη διοίκηση του Mega για να αναλάβει στο κανάλι της Μεσογείων σατιρική εκπομπή, ούτε αυτές τελεσφόρησαν, αφού πάλι το? αγκάθι για να πέσουν οι υπογραφές ήταν το οικονομικό.

Τσάμπα κόπος
Όχι απλώς πάσχισε, αλλά ίδρωσε κιόλας για να τα καταφέρει να βρεθεί και πάλι στο τηλεοπτικό προσκήνιο. Όμως, τι τα θες; Τι τα γυρεύεις; Τσάμπα κόπο έκανε η Έμη Λιβανίου. Επέστρεψε μετά βαΐων και κλάδων στους δέκτες μας μέσα από τη συχνότητα του Alpha, μας?απείλησε αρχικά πως ήρθε και θα μείνει, αλλά το «Ten» πάτωσε στους πίνακες τηλεθέασης, οπότε και η Έμη χάθηκε από τους δέκτες μας!

Αυτοί πότε πιάνουν δουλειά;
Τελειώνοντας με τους... τηλε-πικραμένους, που η τηλεόραση δεν τους? παίζει, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην Μπήλιω Τσουκαλά, στη Ρίκα Βαγιάννη, στη Μάριον Μιχελιδάκη, στον Μανόλη Κεφαλογιάννη, αλλά και σε πολλούς ακόμη παρουσιαστές της ΕΡΤ, που, εξαιτίας του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, έχουν αναγκαστεί να κάτσουν σπίτι. Να αράξουν σπίτι και να περιμένουν να τους ενημερώσουν πότε πιάνουν πάλι δουλειά! Αμ τι νομίζετε... δεν έχει πίκρες και η ζωή των τηλε-σταρ;