Τα αστέρια που έσβησαν το 2009

31.12.2009
"Διάσημοι" θάνατοι που συγκλόνισαν τη χρονιά που πέρασε.

"Διάσημοι" θάνατοι που συγκλόνισαν τη χρονιά που πέρασε.

Η Νατάσα Ρίτσαρντσον (Natasha Richardson) είχε ένα ατύχημα κάνοντας σκι σε χιονοδρομικό κέντρο του Καναδά τον Μάρτιο που μας πέρασε. Το χτύπημα στο κεφάλι που αρχικά είχε υποτιμήσει θεωρώντας το μηδαμινό αφού δεν την ενοχλούσε, τελικά αποδείχτηκε μοιραίο για την Βρετανίδα ηθοποιό, η οποία και υπέκυψε στις 18 του ίδιου μήνα. Ήταν 45 χρονών και δίπλα της είχε τον σύζυγό της Λίαμ Νίσον (Liam Neeson), την μητέρα της Βανέσα Ρεντγκρέιβ (Vavessa Redgrave) και τους δύο γιους της, τον 13χρονο Μάικλ και τον 12χρονο Ντάνιελ.

Η Τζέιντ Γκούντι (Jade Goody) έγινε διάσημη αρχικά στην χώρα της, την Βρετανία, μέσα από τη συμμετοχή της στην τρίτη περίοδο του "Big Brother". Στη συνέχεια και μόλις διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου και μάλιστα μεταστατικό, αποφάσισε να κάνει το υπόλοιπο της ζωής της ριάλιτι, βάζοντας έτσι όλο τον πλανήτη στο σπίτι της. Έχασε τη μάχη με την αρρώστια στις 22 Μαρτίου σε ηλικία 27 ετών, αφήνοντας πίσω δύο αγοράκια ηλικίας 5 και 4 χρονών.

Στις 3 Ιουνίου, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ταϊλάνδη βρέθηκε νεκρός ο Ντέιβιντ Κάρανταϊν (David Carradine). Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός τη δεκαετία του '70 για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά "Kung Fu" και πρωταγωνίστησε πρόσφατα στις δύο ταινίες "Kill Bill", βρισκόταν στην εξωτική χώρα γυρίζοντας την τελευταία του ταινία. Ήταν 72 χρονών.

Ύστερα από μια πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο -είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο παχύ έντερο το 2006- στις 25 Ιουνίου η Φάρα Φόουσετ (Farrah Fawcett) "έφυγε" από κοντά μας. Ο ξανθός "Άγγελος του Τσάρλι" που αποτέλεσε πρότυπο ομορφιάς για μια ολόκληρη τη γενικά του '70 -και όχι μόνο- ξεψύχησε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες σε ηλικία 62 χρονών έχοντας κοντά της τον σύντροφό της Ράιαν Ο'Νιλ (Ryan O'Neal) και την υπόλοιπη οικογένειά της.

Ίσως ο πιο ηχηρός θάνατος της χρονιάς που πέρασε. Σε ηλικία 50 ετών το αστέρι του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) έσβησε στις 25 Ιουνίου. Ο βασιλιάς της ποπ πέθανε από ανακοπή καρδιάς η οποία όμως είχε έρθει ως αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα βεβαρημένης σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης χρόνιας ταλαιπωρίας με εγχειρήσεις, χάπια και ενέσεις.

Στις 14 Σεπτεμβρίου πέθανε ο Πάτρικ Σουέζι (Patrick Swayze). Ο δημοφιλής ηθοποιός του "Dirty Dancing" και του "Ghost" πάλεψε θαρραλέα με τον καρκίνο στο πάγκρεας αλλά τελικά έχασε την μάχη σε ηλικία 57 ετών.

Το τέλος της χρονιάς σημαδεύτηκε από έναν άκρως αιφνίδιο θάνατο. Αυτόν της ηθοποιού Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy). Η 32χρονη ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της, ύστερα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.