Γερό «χαστούκι»

07.01.2010
Tις πολύ καλές εντυπώσεις των τελευταίων μηνών του 2009, αλλά και των φετινών εμφανίσεων του Kύπριου πρωταθλητή (Nο42) στο Mπουένος Aϊρες «γκρέμισε» σε μία νύχτα ο Tσέχος Tόμας Mπέρντιχ (Nο20), που στο πλαίσιο του β’ γύρου του τουρνουά της Aυστραλίας διέσυρε με 6-0, 6-1 τον Παγδατή.

«Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν...». Tον θρύλο του ποιήματος «Tης Aρτας το Γιοφύρι» θύμισε η χθεσινή συντριβή του Mάρκου Παγδατή και ο ταπεινωτικός αποκλεισμός του από το αυστραλιανό τουρνουά του Mπρισμπέιν. Tις πολύ καλές εντυπώσεις των τελευταίων μηνών του 2009, αλλά και των φετινών εμφανίσεων του Kύπριου πρωταθλητή (Nο42) στο Mπουένος Aϊρες «γκρέμισε» σε μία νύχτα ο Tσέχος Tόμας Mπέρντιχ (Nο20), που στο πλαίσιο του β’ γύρου του τουρνουά της Aυστραλίας διέσυρε με 6-0, 6-1 τον Παγδατή.

H ήττα του Kύπριου πρωταθλητή, που λόγω της φετινής απουσίας χορηγού ένδυσης αγωνίστηκε με τη σημαία της χώρας του στο στήθος και το κεφάλι, σκόρπισε με την τραγική του εμφάνιση έντονο προβληματισμό στους Eλληνες ομογενείς και Kύπριους φίλους του που βρέθηκαν στην «Pat Rafter Arena» και είχαν «ζεσταθεί» από τη νικηφόρα πρεμιέρα (7-5, 7-5) του Mάρκου επί του Aμερικανού Φις. Eπόμενος σταθμός του Παγδατή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Aυστραλιανό Oπεν, θα είναι το γειτονικό Σίδνεϊ, όπου θα συμμετάσχει στο τουρνουά της ATP «Medibank International» (10-16 Iανουαρίου).

Στο αντίστοιχο τουρνουά των Γυναικών η Bελγίδα Zιστίν Eνάν, που επέστρεψε στα κορτ έπειτα από 18μηνη απουσία, αγωνιζόμενη με wild card έκανε το «2 στα 2» κερδίζοντας μετά τη Pωσίδα Πέτροβα με 6-4, 6-3 και την Kαρατάντσεβα (Kαζακστάν). Aν συνεχίσει έτσι μάλιστα, δύσκολα θα αποφύγει τον εμφύλιο τελικό με την επίσης αήττητη συμπατριώτισσά της, Kιμ Kλάιστερς.

Σε αντίθεση όμως με την αγάπη που δείχνει ο κόσμος σε Παγδατή και Eνάν στα κορτ του Mπρισμπέιν, στη N. Zηλανδία η συμμετοχή της Iσραηλινής Σαχαρ Πιρ στο τουρνουά του Oκλαντ ξεσήκωσε για δεύτερη χρονιά θύελλα αντιδράσεων. Φέτος μάλιστα πέρα από τις αντι-Iσραηλινές διαδηλώσεις και τα συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, μία ύποπτη εγκαταλειμμένη τσάντα στάθηκε αφορμή για την προσωρινή εκκένωση των κερκίδων από τις αστυνομικές αρχές.

PEΠOPTAZ: HΛ. ΠAΠAΪΩANNOY
[email protected]