Τι προκάλεσε το θάνατο της Μπρίτανι Μέρφι

21.12.2009
Άγνωστα παραμένουν μέχρι και αυτή τη στιγμή τα αίτια που προκάλεσαν την ανακοπή καρδιάς της 32χρονης ηθοποιού Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy). Πάντως, από το γραφείο του αρχηγού της Αστυνομίας στο Λος Άντζελες δεν προκύπτει ένδειξη εγκληματικής ενέργειας αλλά ο θάνατος φαίνεται να προήλθε από φυσικά αίτια.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι και αυτή τη στιγμή τα αίτια που προκάλεσαν την ανακοπή καρδιάς της 32χρονης ηθοποιού Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy). Πάντως, από το γραφείο του αρχηγού της Αστυνομίας στο Λος Άντζελες δεν προκύπτει ένδειξη εγκληματικής ενέργειας αλλά ο θάνατος φαίνεται να προήλθε από φυσικά αίτια.

Η 32χρονη Μπρίτανι Μέρφι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και παρά τις προσπάθειες των διασωστών δεν ανένηψε. Όπως ανέφερε ο βοηθός του Αρχηγού της Αστυνομίας στο Λος Άντζελες, Εντ Γουίντερ (Ed Winter), η Μέρφι έχασε τις αισθήσεις της όσο βρισκόταν στο μπάνιο και το άψυχο σώμα της ανακάλυψε η μητέρα της λιγα λεπτά αργότερα.

Ο σύζυγός της Μέρφι και βρετανός σεναριογράφος Σίμον Μόντζακ (Simon Monjack) ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στις πρώτες βοήθειες λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωινό της Κυριακής, ενώ το ασθενοφόρο που έφτασε στο διαμέρισμα του ζευγαριού στους λόφους του Λος Άντζελες, μετέφερε την Μπρίτανι στο ιατρικό κέντρο "Cedars-Sinai".

Πηγές του tmz ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες η 32χρονη ηθοποιός υπέφερε από γρίπη. Στο μπάνιο που βρέθηκε αναίσθητη η Μέρφι, υπήρξαν ίχνη εμετού, ενώ στο σπίτι βρέθηκαν πολλές συνταγές νόμιμων φαρμάκων, που σκοπό είχαν να αντιμετωπίσουν τη γρίπη που ταλάνισε την ηθοποιό.

Η μητέρα της Μέρφι, Σάρον (Sharon) ήταν εκείνη που ενημέρωσε τους διασώστες για τον διαβήτη τύπου II, που φαίνεται πως ταλαιπωρούσε την νεαρή ηθοποιό.

Επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου δεν θα γίνει ακόμα, αφού εκκρεμούν να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις και αυτοψία στο σώμα της Μέρφι είτε σήμερα ή το αργότερο την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου.

Η ιστοσελίδα TMZ ήταν η πρώτη που έφερε στο φως τον τραγικό θάνατο της ηθοποιού. Η Κλέαρ Σταπλς (Clare Staples), γειτόνισσα της Μέρφι ανέφερε πως είδε τους διασώστες να μεταφέρουν με φορείο την ηθοποιό, η οποία ήταν κατακίτρινη και δεν κινούνταν. Η Σταπλς ανέφερε ότι ο σύζυγος της Μέρφι, Σίμον Μοτζακ φορούσε πιτζάμες και έδειχνε συντετριμμένος καθώς οι διασώστες έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν την εδώ και δύο χρόνια σύζυγό του.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Μέρφι, Νικόλ Πέρνα (Nicole Perna) σε λιτή δήλωση ανέφερε τα εξής:

"Αυτές τις στιγμές της βαθιάς θλίψης, η οικογένεια σας ευχαριστεί για την αγάπη και την υποστήριξη. Επιθυμία τους είναι να σεβαστούμε όλοι την ιδιωτικότητά τους".

Ο πατέρας της Μέρφι, Άντζελο Μπερναλότι (Angelo Bertolotti) πληροφορήθηκε το θάνατο της κόρης του από το γιο του και αδερφό της ηθοποιού και έμεινε εμβρόντητος. Αργότερα δήλωσε από την κατοικία του στο Μπράνφορντ:

"Η κόρη μου ήταν ταλαντούχα και την αγαπούσα πολύ! Ήταν μια κούκλα από τότε που γεννήθηκε. Ήταν εξωστρεφής χαρακτήρας και όλοι την αγαπούσαν, φίλοι και συνεργάτες"!

Ο ίδιος ο Μπερναλότι δεν φαίνεται να γνωρίζει πολλά για τις συνθήκες του θανάτου της Μέρφι, αφού εκείνος και η μητέρα της είχαν χωρίσει όταν η Μπρίτανι ήταν μικρή και οι δυο τους δεν βρίσκονταν συχνά.

Πάντως, η Μέρφι υπεραγαπούσε την μητέρα της Σάρον, στην οποία απέδιδε μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας της. Σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε δώσει, η Μπίτανι ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Όταν ζήτησα από τη μητέρα μου να έρθει μαζί μου στην Καλιφόρνια, εκείνη πούλησε τα πάντα για να είναι στο πλευρό μου. Είμαι τυχερή που μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον δημιουργικό, που μου παρείχε τα πάντα. Η μητέρα μου πάντα πίστευε σε μένα και με στήριζε".

Η είδηση του τραγικού θανάτου της Μέρφι, συγκλόνισε το Χόλιγουντ ενώ δεκάδες αστέρες που είχαν συνεργαστεί μαζί της, έσπευσαν να στείλουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια της άτυχης ηθοποιού.

Ο Άστον Κούτσερ (Ashton Kutcher), παλαιότερος συμπρωταγωνιστής της Μέρφι στην ταινία "Just Married" και φλερτ της ηθοποιού, έγραψε στην σελίδα του στο Twitter:

"Σήμερα ο κόσμος έχασε μια λαμπερή ηλιαχτίδα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, το σύζυγο και την απίθανη μητέρα της Μπρίτανι. Περιμένω να συναντηθούμε ξανά στην άλλη πλευρά".