Η Μέριλιν Μονρόε κάπνιζε μαριχουάνα!

02.12.2009
Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει το σύμβολο του σεξ Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe) να κάθεται χαλαρή με φίλους και να καπνίζει μαριχουάνα, βρέθηκε στη κάποια σοφίτα και διέρρευσε στο διαδίκτυο μέσω της γκαλερί "Κeya Gallery" στη Νέα Υόρκη.

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει το σύμβολο του σεξ Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe) να κάθεται χαλαρή με φίλους και να καπνίζει μαριχουάνα, βρέθηκε στη κάποια σοφίτα και διέρρευσε στο διαδίκτυο μέσω της γκαλερί "Κeya Gallery" στη Νέα Υόρκη.

Το βίντεο που ήρθε στο φως περίπου 50 χρόνια μετά τη λήψη του, είναι βουβό και έγχρωμο και έχει τραβηχτεί σε κάποια ιδιωτική κατοικία στο Νιου Τζέρσει.

Πρόσφατα, το εν λόγω βίντεο ήρθε στην ιδιοκτησία του διάσημου συλλέκτη Κέγια Μόργκαν (Keya Morgan) που το αγόρασε για 275.000 δολάρια (182.000 ευρώ περίπου) από ένα άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο Μόργκαν και το άτομο που μαγνητοσκόπησε το φιλμ, έδωσαν την άδεια στο πρακτορείο Reuters να χρησιμοποιήσει ένα κομμάτι από αυτό, ενώ τα πλήρη δικαιώματα θα βγουν προς πώληση μέσω του eBay στο τέλος της εβδομάδας. Φυσικά, το βίντεο δεν άργησε να διαρρεύσει σε πολλές ιστοσελίδες, ενώ αρκετές χρήστες το ανέβασαν και στο youtube (απ' όπου πήραμε και το απόσπασμα που παραθέτουμε παρακάτω).

Σε κάποιο σημείο του φιλμ, απεικονίζεται η Μονρόε να παίρνει στα χέρια της ένα τσιγάρο, το οποίο καπνίζει αλλά χωρίς να εισπνέει βαθιά. Το άτομο που τράβηξε το φιλμ, ανέφερε με σιγουριά πως επρόκειτο για τσιγάρο με καπνό ινδικής κάνναβης συμπληρώνοντας:

"Εγώ το έφτιαξα το τσιγάρο και γνωρίζω καλά τη σύστασή του. Απλά το έδωσα και στην υπόλοιπη παρέα. Δεν κάναμε πάρτυ. Απλά μαζευτήκαμε μερικοί φίλοι για να αράξουμε και να περάσουμε καλά".

Ο Μόργκαν που πήρε στην ιδιοκτησία του το περιβόητο φιλμ, είναι διάσημος συλλέκτης φωτογραφιών, αυτογράφων, εγγράφων ενώ τελευταία δουλεύει πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ που αφορά το θάνατο της Μονρόε τον Αύγουστο του 1962.

Ο Μόργκαν έμαθε για την ύπαρξη του εν λόγω βίντεο στη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιεί και έτσι ήρθε σε επαφή με τον κάτοχο του φιλμ που το κρατούσε σε ένα αρχείο - το οποίο μετέφερε από σπίτι σε σπίτι μέσα στις δεκαετίες. Το φιλμ με την Μονρόε, βρισκόταν σε μια σοφίτα για τρία χρόνια, μέχρι να το ανακαλύψει ο διάσημος συλλέκτης.

Η ηθοποιός εμφανίζεται χαρούμενη και χαλαρή να απολαμβάνει τη συντροφιά των φίλων της εν έτει 1958 ή 1959, βάσει και της εξωτερικής της εμφάνισης.

"Πρόκειται για τα τέλη της δεκαετία του 50', όπου η Μέριλιν είναι ήδη διάσημη. Αφορά μια προσωπική της στιγμή, που δεν έχουμε ξαναδεί. Οι άνθρωποι δεν την έχουν δει τόσο χαλαρή πάλι", τόνισε ο Μόργκαν.