Σπύρος Λάμπρου:"Προσπαθώ να ξεπεράσω την απώλεια του μωρού μας"

29.09.2010
Ποια είναι η θέση του για Μελέτη και Στεφανίδου; Υπήρξε πέρυσι γραμμή από τον Alpha να μην ασχοληθούν οι εκπομπές με το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη; Γιατί είναι απόλυτος στο ότι δεν θέλει να κρίνει κανέναν και πώς είναι σήμερα έπειτα από το δύσκολο προσωπικό γεγονός που έζησαν με τη σύντροφό του; Ο Σπύρος Λάμπρου δεν κρύβει τις απόψεις του.

Δεύτερος χρόνος στην εκπομπή και νομίζω πως φέτος είστε λιγότερο αγχωμένοι και περισσότερο σίγουροι τόσο για τη δική σας χημεία όσο και για το αποτέλεσμα.

«Είμαστε πιο έμπειροι και η Έλενα και εγώ. Νομίζω ότι θέλουμε ακόμη δύο εβδομάδες περίπου να δέσει η καινούργια ομάδα, να ξεκινήσει κανονικά και το πρόγραμμα του Alpha και από εκεί και πέρα αισιοδοξώ ότι θα πάμε καλά, για να επιβεβαιώσουμε και τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν».

Μου έκανε εντύπωση η ευθεία επίθεσή σου στη Μελέτη, ότι παρασύρθηκε στην εκπομπή της από την αντιπάθειά της στη Μενεγάκη.

«Δεν ήταν επίθεση. Η Ελεονώρα, που δεν είχα την τύχη να γνωρίσω, είναι εξαιρετικά καλή σ’ αυτό που κάνει, έχει νούμερα στα νεανικό κοινό. Επειδή όμως με ρωτήσανε για το συγκεκριμένο γεγονός, θεωρώ ότι ήταν προσωπική της επίθεση στη Μενεγάκη. Αν είχε ένα αντίστοιχο περιστατικό η Μελέτη, δεν θα παίρναμε τη φωτογραφία της να κάνουμε το ίδιο. Δεν χτυπάς την επαγγελματία Μελέτη, αλλά τη γυναίκα. Σε μια κυρία δεν φέρεσαι ποτέ έτσι, και μου κάνει εντύπωση γιατί και η ίδια θεωρώ ότι είναι κυρία».

Η αλήθεια είναι ότι η Ελένη Μενεγάκη κανιβαλίστηκε πέρυσι από πολλές εκπομπές και έντυπα. Δεν θεωρείς ότι κι εσείς μπορεί να είχατε υποκύψει πέρυσι στον πειρασμό να κάνετε εκτενείς αναφορές αν δεν ήταν στον Alpha;

«Όχι. Δεν είναι τέτοια η νοοτροπία μας, ούτε η εκπομπή μας».

Δεν υπάρχουν δηλαδή θέματα gossip με τα οποία ασχοληθήκατε αρκετά;

«Ασχοληθήκαμε μισή ώρα με την ιστορία του Τόλη Βοσκόπουλου, που είχαμε τους εκπροσώπους του ΣΔΟΕ και έλεγαν οι άνθρωποι τι ακριβώς έχει γίνει, αν χρωστάει ή δεν χρωστάει. Ασχοληθήκαμε και με την Τζούλια Αλεξανδράτου μία ώρα. Όχι όμως με το DVD της, αλλά με το πώς κάποιοι σκέφτηκαν να το περάσουν έξυπνα στο περίπτερο και αντί να έχει το φόρο που θα έπρεπε, να έχει πολύ μικρότερο, με αποτέλεσμα να βγάλουν περισσότερα λεφτά. Εκεί το πήγαμε, στο πώς ήταν δυνατόν ένα DVD που θα έπρεπε να φορολογείται με 19% να φορολογείται με 11%!».

Υπήρξε από το σταθμό πέρυσι η γραμμή ότι θα πρέπει να είστε πιο διακριτικοί με το θέμα του διαζυγίου της Ελένης Μενεγάκη;

«Σε μένα ούτε επίσημα αλλά ούτε και ανεπίσημα υπήρχε τέτοια ειδοποίηση».

Δηλαδή, αν έπαιρνε διαζύγιο, π.χ., η Τατιάνα Στεφανίδου, θα ασχολιόσασταν ελάχιστα;

«Για να μη σου πω και λιγότερο, γιατί ο Νίκος Ευαγγελάτος είναι συνάδελφος, όπως και η Τατιάνα βέβαια. Όταν υπάρχουν παιδιά, προσωπικά έχω μεγάλο πρόβλημα».

Δηλαδή, τα 20 χρόνια συγχωρούν το οτιδήποτε;

«Όχι, αλλά δεν το κρίνω εγώ. Δεν το είδα και δεν το κρίνω. Δεν το ξέρω».

Μήπως το κάνεις για δημόσιες σχέσεις;

«Με ποιον; Με την Τατιάνα; Ούτε καν την ξέρω τη γυναίκα, απλώς νομίζω ότι δεν μπορώ να κρίνω. Ξέρεις κάτι... και το ποιος κρίνει ποιον έχει ένα όριο. Την Τατιάνα Στεφανίδου μπορεί να την κρίνουν άνθρωποι που έχουν ανάλογη εμπειρία με εκείνη και έχουν κάνει και ανάλογα πράγματα. Γενικά, εγώ δεν πιστεύω ότι είμαι σε φάση ακόμα να κρίνω, παρά τα χρόνια που έχω στην τηλεόραση. Ας περάσουν 20-25 χρόνια, να κάνω κι εγώ πέντε πράγματα σημαντικά, και βλέπουμε. Είμαι θετικός στο να πεις την άποψή σου, όχι όμως στο να κρίνεις. Γιατί και στην ιστορία της Ελεονώρας την άποψή μου είπα».

Αλλάζω θέμα... Πρόσφατα περάσατε μια προσωπική περιπέτεια με τη σύζυγό σου, η οποία έχασε το παιδί σας στη διάρκεια της κυοφορίας της.

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα και προσπαθώ να το ξεπεράσω και να πάω μπροστά. Ήταν όμως δύσκολο κι έχω χάσει ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μου από αυτό που συνέβη».

Σε ταρακούνησε αυτό το γεγονός;

«Γενικά, είμαι... ταρακουνημένος, αν σκεφτείς ότι έχω περάσει δύσκολες στιγμές στο ρεπορτάζ σε πόλεμο. Στα δύσκολα φαίνεται τι άνθρωπος είσαι και πόσο μπορείς να στηρίξεις τους ανθρώπους γύρω σου, αλλά και πόσο δύναμη πρέπει να έχεις για να συνεχίσεις».

Σε ενόχλησε η στάση της Τατιάνας Στεφανίδου, που σε μια εκπομπή που έκανε με τον Σεφερλή καυτηρίασε πολύ έντονα την Ελένη Μενεγάκη και το σύντροφό της;

«Δεν θα κρίνω εγώ την Τατιάνα. Είναι 20 χρόνια στην τηλεόραση και είμαι 10. Καλά έκανε ό,τι έκανε».

Δεν εγκαταλείπεις, φαντάζομαι, τη διάθεσή σου να κάνετε παιδιά.

«Όχι. Δεν έχει καμιά σχέση το ένα με τ’ άλλο. Γενικά, οι δυσκολίες της ζωής δεν πρέπει να σε σταματάνε. Θα το ξεπεράσουμε και θα προχωρήσουμε!».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΑΣ