Άρωμα Χόλιγουντ

29.08.2007
Ενα διάσημο μιούζικαλ φέρνει τη Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν στην Ελλάδα.

Ενα διάσημο μιούζικαλ φέρνει τη Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό, η μοναδική Μέριλ Στριπ θα είναι η βασική πρωταγωνίστρια στην κινηματογραφική μεταφορά του «Μamma mia». Τα γυρίσματα της ταινίας, που ξεκινούν στις 28 Αυγούστου, θα γίνουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Σκόπελο και τη Σκιάθο, αλλά και στο Λονδίνο.

Παραγωγός της πολλά υποσχόμενης αυτής κινηματογραφικής ταινίας είναι η εταιρεία Playtone του Τομ Χανκς και της συζύγου του Ρίτα Γουίλσον. Το «Μamma mia» είναι η δεύτερη ταινία της εταιρείας του διάσημου ζεύγους που θα γυριστεί στην Ελλάδα έπειτα από το «Μy life in ruins» με τη Νία Βαρντάλος.

Με φόντο ένα ελληνικό νησί (σ.σ.: στο μιούζικαλ είναι η Σαντορίνη) παρακολουθούμε την ιστορία μιας οικογένειας, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής Την παραμονή του γάμου της νεαρής ηρωίδας με τον καλό της η νύφη αποφασίζει να αναζητήσει τον πραγματικό της πατέρα για να μάθει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της. Έτσι, επισκέπτεται ένα ελληνικό νησί, όπου προσπαθεί να ανακαλύψει έστω και καθυστερημένα την αλήθεια λίγο πριν ξεκινήσει τη νέα ζωή της. Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άνδρες φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί, το οποίο είχαν επισκεφτεί είκοσι χρόνια πριν, και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης αναβιώνει.

Το μιούζικαλ που περιλαμβάνει 22 τραγούδια των Abba ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 1999 και από τότε έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, ιαπωνικά, ελβετικά, κορεάτικα, ισπανικά, σουηδικά, φινλανδικά και ρώσικα. Την ταινία σκηνοθετεί η Φίλιντα Λόιντ, που έχει στήσει την παράσταση στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Ανεξάρτητα από τα γυρίσματα της ταινίας, η ομώνυμη θεατρική παράσταση θα ανέβει στην Αθήνα το Μάιο του 2008 στο «Βadminton Τheater» στο Άλσος Στρατού-Γουδή και η προπώληση των εισιτηρίων θα αρχίσει στις 3 Σεπτεμβρίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΡΩΜΑΝΟΣ ΛΙΖΑΡΔΟΣ