Ελεονώρα Μελέτη: "Δεν παντρεύομαι"!

21.09.2010
Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Τύπου... Βλέπετε, η Ελεονώρα Μελέτη δεν μασάει τα λόγια της και πλέον είναι ελάχιστες οι προσωπικότητες της τηλεόρασης που έχουν μάθει να λένε ό,τι σκέφτονται και πιστεύουν, χωρίς κάθε φορά να προσπαθούν να κρατήσουν τις ισορροπίες. Με άλλα λόγια, η Ελεονώρα είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο πάντα σε ενδιαφέρει να μιλήσεις, γιατί κάθε φορά έχει να σου πει πράγματα χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.

Από τη ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Αν κρίνω από το τρέιλερ της «Big Meleti», από τις πρώτες εκπομπές φέτος είσαι έτοιμη να μας πεις πολλά...

«Μόνο πολλά; Δεν κρατιέμαι!» (Γέλια.)

Το τρέιλερ ήταν επηρεασμένο και από την τηλεοπτική επικαιρότητα...

«Κι εγώ θεωρώ πως ήταν πετυχημένο το φετινό μας τρέιλερ αλά "Big Brother" και εννοείται πως είμαστε επηρεασμένοι από την τηλεοπτική επικαιρότητα. Με αυτό το τρέιλερ, όμως, βασικά ήθελα να σας πω πως η "Πρωινή Μελέτη" αποκτά πια μια γεύση πιο... ριάλιτι».

Δηλαδή, τι εννοείς; Θα παρακολουθούμε live κάθε πρωί την προσωπική και επαγγελματική ζωή σου...

«Το τι εννοώ θα το δείτε σιγά σιγά. Όσο για τα προσωπικά μου, εννοείται πως δεν μπαίνουν μπροστά από την τηλεοπτική κάμερα».

Γιατί; Άλλοι κι άλλοι μια χαρά έχουν παντρευτεί και έχουν βαφτίσει σε... live μετάδοση.

«Δεν το ξέρεις ότι δεν κάνω ποτέ ό,τι κάνουν και όλοι οι άλλοι; (Γέλια.) Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να παντρευτώ ούτε να μείνω έγκυος. Και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση. Όλα αυτά πια τα θεωρώ out of fashion»!

Ο γάμος και τα γεννητούρια πιστεύεις πως είναι τηλεοπτικά ντεμοντέ;

«Εννοείται... Αφού πλέον το τρενάρω επίτηδες το παιδί και θέλω να το κάνω αφού πρώτα τελειώσω με την τηλεόραση».

Βέβαια, από την άλλη μεριά, αν είναι να έρθει το παιδί στο δρόμο σου, κάν’ το και δεν πειράζει, άσε την τηλεόραση...

«Να σου πω κάτι; Δεν προγραμματίζονται αυτά τα πράγματα... Θεωρώ αυτούς που τα προγραμματίζουν με βάση τις τηλεοπτικές τους ανάγκες τουλάχιστον φαιδρούς και γελοίους».

Αν σου ερχόταν ένα παιδί ξαφνικά, θα σου αναστάτωνε τη ζωή; Θα σε προβλημάτιζε;

«Η αλήθεια είναι πως έτσι όπως τα έχω σκεφτεί τα πράγματα, θα ήθελα όταν μείνω έγκυος, να μη δουλεύω, για να απολαύσω αυτή την περίοδο. Γίνεται;».

Δηλαδή, αν ερχόταν ξαφνικά, θα άφηνες την τηλεόραση;

«Το ξαφνικά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ξαφνικά. Όπως και να το κάνουμε, χρειάζεται μια προετοιμασία. (Γέλια.) Ευτυχώς, τέτοια λάθη στη ζωή μου δεν έχουν γίνει και δεν θα μου άρεσε να φτάσω στο σημείο να πω ένα παιδί "λάθος". Οπότε, προσπαθώ να μη μου συμβεί κάτι που δεν έχω στο πρόγραμμα και δεν επιθυμώ. Τώρα, αν μου συμβεί, εντάξει, δεν μπορώ και να κρεμάσω το συμβόλαιό μου, σαφώς και θα συνεχίσω να δουλεύω».

Να γυρίσουμε, όμως, στα της «Πρωινής Μελέτης». Στο πλαίσιο της ανανέωσης της εκπομπής αποφάσισες να δώσεις λόγο και στους τηλεθεατές, μέσω Youtube και Skype. Πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση;

«Δεν πρόκειται για μια απόφαση, αλλά για μια ανάγκη μας, την οποία και θέλαμε να ικανοποιήσουμε».

Τα νούμερα τηλεθέασης σε συνδυασμό με τις διοικήσεις των καναλιών πιστεύεις πως μπορούν να κρίνουν το μέλλον των τηλε-ανθρώπων;

«Τι να σου πω... Αυτό που με ρωτάς σηκώνει τόσο μεγάλη συζήτηση, που θα την ξεκινήσουμε τώρα και μπορεί να τελειώσει του χρόνου! (Γέλια.) Προσωπικά δεν ασχολούμαι με τα νούμερα τηλεθέασης. Να σκεφτείς, ρωτάω πώς πήγαμε την προηγούμενη μέρα το απόγευμα της επόμενης και αυτό που σου λέω μπορείς να το τσεκάρεις ρωτώντας και τους συνεργάτες μου».

Ναι, γιατί η «Πρωινή Μελέτη» σκίζει.

«Όχι, γιατί δεν μπορώ να αγχώνομαι με τέτοιου είδους πράγματα. Θέλω να πηγαίνω κάθε πρωί στη δουλειά μου και να το απολαμβάνω, να είμαι χαλαρή, όχι με τα... μυαλά στα κάγκελα. Αυτή ήταν η τακτική μου και όταν έκανα εκπομπές που δεν τα πήγαιναν τόσο καλά. Κανενός η επαγγελματική τύχη δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες. Το παιχνίδι της τηλεόρασης εξαρτάται μόνο από εκείνον που βλέπει τηλεόραση. Και αυτό είναι που με εκνευρίζει σε ορισμένους που έχουν χάσει το μέτρο. Νομίζουν πως μόνοι τους τα έχουν καταφέρει στην τηλεόραση και έχουν τόσο... ψωνίστικες συμπεριφορές, που είναι για πολλές ντομάτες. Αν κάποιος έχει τελικά δύναμη στην τηλεόραση και μπορεί να ανεβοκατεβάζει... κυβερνήσεις και πρόσωπα, αυτός είναι μόνο ο τηλεθεατής, που μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και να σε εξαφανίσει από τον τηλεοπτικό χάρτη».

Υπάρχουν καλά παιδιά στην τηλεόραση;

«Ναι, εγώ είμαι πολύ καλό παιδί».

Είσαι καλό παιδί και με τους συνεργάτες σου ή εσύ είσαι η παρουσιάστρια και οι υπόλοιποι είναι η συντακτική ομάδα;

«Με αυτούς είμαι πιο καλή από οποιονδήποτε άλλον. Να σκεφτείς, το γραφείο μου λειτουργεί περισσότερο σαν αποθήκη ολόκληρης της ομάδας παρά σαν γραφείο. Μάλιστα, από φέτος θα υπάρχει μέσα σ’ αυτό και μια καφετιέρα με μπισκότα, για να το κάνουμε κουζινάκι. (Γέλια.) Θέλω δηλαδή να σου πω ότι όλη μέρα είμαι έξω, κάθομαι στα γραφεία των παιδιών και κυρίως δίπλα στον αρχισυντάκτη μου, τον Θέμη Μάλλη, κι έτσι δουλεύουμε όλοι μαζί. Έτσι τη βρίσκω... Είμαι παρουσιάστρια και όχι γενικός Δερβέναγας. Επίσης, δημόσια δηλώνω πως οποιοσδήποτε συνεργάτης μου μπορεί να με διαψεύσει να βγει και να το κάνει».

Και όλη αυτή κόντρα που λέγεται ότι έχεις με τη Χριστίνα; Πώς δημιουργήθηκε όλη αυτή η κατάσταση;

«Πού να ξέρω; Αυτό το πράγμα ξεκίνησε από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στο Star. Ή να σου πω και κάτι; Πώς ήταν η υποτιθέμενη κόντρα μου τόσα χρόνια με τη Μενεγάκη, που βρισκόμουν στον "Καφέ"; Ε, τώρα είναι η υποτιθέμενη κόντρα μου με τη Λαμπίρη στο Star. Όμως, αν το δω και διαφορετικά, όλο αυτό με χαροποιεί, γιατί σημαίνει πως αυτού του είδους τα περιοδικά όλα αυτά τα χρόνια γουστάρουν να με έχουν στις σελίδες τους. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κάθομαι και να απαντάω κάθε τρεις και λίγο στον κάθε ανεγκέφαλο που δημοσιεύει ένα ανυπόγραφο κείμενο».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μέγα θέμα προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν και με την άφιξη της Τατιάνας Στεφανίδου στο κανάλι... Τα φαινόμενα δείχνουν ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε σένα, στην Τατιάνα και στη Χριστίνα θα είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει όλο το χειμώνα. Οι σχέσεις σας, λοιπόν, είναι στο κόκκινο;

«Ούτε οι σχέσεις μας είναι στο κόκκινο ούτε η άφιξη της Τατιάνας στο κανάλι έχει αλλάξει τις ισορροπίες. Ίσα ίσα που ήμουν από τις πρώτες που της έστειλα μήνυμα και η πρώτη που πήγα και τη χαιρέτησα, την υποδέχτηκα στο κανάλι και ήπιαμε και καφέ. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την υποτιθέμενη κόντρα μου με την Τατιάνα, όπως τόσα χρόνια δεν έχω ασχοληθεί και με την υποτιθέμενη κόντρα μου με τη Χριστίνα. Ας καταλάβουν όλοι αυτοί που τα γράφουν αυτά πως υπάρχει χώρος για όλους, υπάρχουν θέματα για όλους και ο καθένας πορεύεται με τη δική του ταυτότητα».

Πάντως, ούτε και να παντρεύεσαι σε βλέπω, αν και οι γάμοι... φορέθηκαν πολύ φέτος στην TV!

«Δεν ακολούθησα ποτέ τη μόδα για να την ακολουθήσω και τώρα... Άσε που για μένα ο γάμος δεν είναι μόδα!».

Δεν πιστεύεις στο γάμο; Ανήκεις στην κατηγορία των φανατικών εργένηδων;

«Δεν είμαι φανατική σε τίποτα στη ζωή μου και γενικότερα δεν είναι ότι δεν πιστεύω στο γάμο και στη δέσμευση. Έτσι κι αλλιώς, η ελευθερία είναι εσωτερική κατάσταση και έχει να κάνει με το μυαλό».

Αέρα ντίβας μέσα στο κανάλι έχεις; Γιατί κι αυτό είναι ένα από τα σενάρια που κατά καιρούς έχουν ακουστεί για σένα.

«Ποτέ και το λέω δημόσια. Μάλιστα, προκαλώ τον οποιονδήποτε έχει αποδείξεις περί του αντιθέτου να βγει και να τις πει. Νομίζω ότι είμαι πολύ καλό παιδί».