Η πριγκίπισσα της Ρόδου

17.09.2010
H μικρή «Πριγκίπισσα της Ρόδου» στην πρώτη κοσμική εμφάνισή της.

H μικρή «Πριγκίπισσα της Ρόδου» στην πρώτη κοσμική εμφάνισή της. Η κόρη του Αντώνη Καμπουράκη και της Εύης Πλιάκα-Καμπουράκη βαφτίστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, που βρίσκεται εντός του «Rodos Palace», με νονούς τον πρώην υπουργό Γιάννη Βαληνάκη και τη σύζυγό του Χριστίνα. Η νεοφώτιστη Αναστασία-Μιχαέλα την ημέρα των πρώτων της γενεθλίων έκανε το μεγαλύτερο πάρτι που έχει γίνει ποτέ στη Ρόδο (μετά το γάμο των γονιών της!). Ξέρω ότι στο μυαλό σας έχετε την εικόνα της δεξίωσης, αλλά, πιστέψτε με, με Ρουβά-Βανδή-Νίνο-Χριστοφόρου και d.j. τον Νίκο Χαλκούση το μόνο που θύμιζε δεξίωση ήταν οι υπερπολυτελείς χώροι «Jupiter» και «Salon de la Roses» του «Rodos Palace» και, φυσικά, ο μπουφές. Και μιας που ανέφερα μπουφέ... μια σημαντική σημείωση για τους κοσμικούς που επισκέπτονται το γνωστό ξενοδοχείο: «Εάν είστε σε αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας, ποτέ, μα ποτέ, μην παρευρεθείτε σε δεξίωση του Αντώνη Καμπουράκη»! Στον έναν μπουφέ γεύσεις από Ιταλία και δίπλα γύρος! Στην άλλη από την Ισπανία, παραδίπλα sushi, λίγο πιο πέρα κινέζικο και σε σημεία που δεν γίνεται να μην πέσει το μάτι σου σιντριβάνια λευκής και μαύρης σοκολάτας. Έλεος!

Η βάφτιση πραγματοποιήθηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και αμέσως μετά το ζεύγος δεξιώθηκε περισσότερους από 2.000 καλεσμένους στους χώρους εκδηλώσεων. Για τους μικρούς φίλους της Αναστασίας-Μιχαέλας μια αίθουσα ήταν ειδικά διαμορφωμένη με κλόουν και τεράστια φουσκωτά παιχνίδια.

Όσο για το πάρτι, αναδείχτηκε από το χώρο, καθώς στη συγκεκριμένη αίθουσα δεν υπήρχαν τραπέζια, αλλά μόνο τέσσερις μεγάλες ανθοστολισμένες κολόνες και λευκά πανιά. Το πρώτο σοκ στους καλεσμένους ήταν η είσοδος του Σάκη Ρουβά. Κανείς δεν ήξερε τι θα γινόταν εκείνη τη βραδιά (ο Σάκης μάλιστα ήταν έκπληξη στη μαμά!) και βέβαια κανείς δεν περίμενε στη συνέχεια τη Δέσποινα Βανδή να βγει στη σκηνή! Φυσικά, ακολούθησαν και τα ντουέτα τους, αλλά η βραδιά δεν τελείωσε εκεί. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου πήρε το μικρόφωνο και συνέχισε το πάρτι. Ώσπου από το πουθενά εμφανίστηκε ο Ροδίτης Νίνο, που για να τιμήσει τους φίλους του ανέβηκε και αυτός στη σκηνή κι έγινε «Θεός για λίγο».

Οι μπομπονιέρες ήταν δημιουργίες διά χειρός του εικαστικού Νίκου-Γιώργου Παπουτσίδη (στο γάμο τις είχε δημιουργήσει ο Αλέκος Φασιανός, οπότε στη βάφτιση έπρεπε να υπάρχει κάτι αντίστοιχου κύρους!). Το καλύτερο για μένα ήταν η καρδιά-κορνίζα από χυτοσίδερο, που είναι πραγματικά αριστούργημα!