Η «επανάσταση» της θηλυκότητας

06.08.2007
Εβδομάδα των υπερθεαμάτων! Από τη μία η πολυδιαφημισμένη και αναμενόμενη συναυλία του George Michael και από την άλλη η παράσταση «Λυσιστράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Άδειασαν (μμμ...)

Εβδομάδα των υπερθεαμάτων! Από τη μία η πολυδιαφημισμένη και αναμενόμενη συναυλία του George Michael και από την άλλη η παράσταση «Λυσιστράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Άδειασαν (μμμ...) τα νησιά μεσοβδόμαδα και τα κότερα επέστρεψαν στη μαρίνα του Φλοίσβου, αφού οι απανταχού κοσμικοί και επώνυμοι επέστρεψαν για να παραβρεθούν στις μοναδικές παραστάσεις! Οι τραγουδιστές δεν θα μπορούσαν να χάσουν την once in a lifetime συναυλία του Κύπριου συναδέλφου τους, η οποία μάλιστα έκλεισε το 25live European Stadium Tour 2007. Οι ηθοποιοί και οι κοσμικοί του πιο κλασικού ρεπερτορίου, πάλι, κατευθύνθηκαν προς Επίδαυρο, για να παρακολουθήσουν τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και με τις ερμηνείες των Δημήτρη Πιατά, Ρένιας Λουιζίδου, Μίνας Αδαμάκη, Δάφνης Λαμπρόγιαννη και Αντώνη Λουδάρου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Όσον αφορά στον George Michael, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήταν από τις λίγες αξιόλογες παραγωγές και η εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ μας έκανε να νιώσουμε ότι δεν ήταν άλλη μια αρπαχτή στην επαρχία-Ελλάδα, όπως έχουν συνηθίσει να μας θεωρούν οι super stars που μας κάνουν τη χάρη να έρθουν. Το show ήταν αντάξιο του μεγέθους του και, αν και πήγε να μας την κάνει... ερμήνευσε φοβερά το «Careless whisper», αφήνοντας τους 40.000 θεατές αποσβολωμένους! Τώρα, θα μου πείτε, τα εισιτήρια δεν ήταν και τόσο οικονομικά, αλλά... με ή χωρίς Wham, George Michael είναι αυτός! Όσο για το ΚΘΒΕ, έκανε φέτος την έκπληξη στην Επίδαυρο, αν κι έχω την εντύπωση ότι δεν ακούστηκε όσο τις προηγούμενες χρονιές. Γνωστές προσωπικότητες παρευρέθηκαν εκεί, με ξεχωριστές τις παρουσίες της Ζωής Λάσκαρη με την κόρη της Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, αλλά και του Σάκη Ρουβά!