Επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

30.07.2007
Λένε πως οι μεγάλες αγάπες πάνε στον Παράδεισο και ο κανόνας αυτός φαίνεται να επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση της αγαπημένης ηθοποιού και πρώην βουλευτίνας Ελένης Ανουσάκη, που έπειτα από 20 και πλέον χρόνια επιστρέφει στο χώρο που αγάπησε πιο πολύ και της έδωσε απλόχερα μεγάλες επιτυχίες!

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Η πολιτικός που δεν ξέχασε ποτέ την πραγματική της ταυτότητα επιστρέφει από Σεπτέμβρη στην τηλεόραση μ ένα ρόλο που στάζει... μέλι! Πιο συγκεκριμένα,

θα ενσαρκώσει τη θεία Καραμέλα στη νέα σειρά του Alpha «Υπέροχα πλάσματα». Η γυναίκα αυτή θα είναι η πιο αισιόδοξη φιγούρα του σίριαλ, που τα βλέπει όλα ρόδινα! Απ ό,τι μαθαίνουμε, πρόκειται για έναν πολύ τρυφερό ρόλο, που θα χαρίσει πολλά χαμόγελα και συγκίνηση, μια ιδιαίτερη πινελιά που θα δώσει ένα φωτεινό χρώμα στην πλοκή της ιστορίας.

Η Ελένη Ανουσάκη μας μίλησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το ρόλο της αλλά και για τη νέα σειρά στην οποία θα πρωταγωνιστήσει: «Νιώθω μεγάλη χαρά που επιστρέφω στη μικρή οθόνη με ένα ρόλο γλυκό, τρυφερό, δυναμικό και παράλογο. Είναι ένας ρόλος που μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Με ενθουσίασε, γιατί κρύβει μέσα του πολύ κέφι, πολλή ζωντάνια και αγάπη». Γιατί όμως φέτος είπε το μεγάλο «ναι» στην τηλεόραση;

«Στην απόφασή μου να δεχτώ να εμφανιστώ και πάλι στην τηλεόραση έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Φιλιώτου, μια σκηνοθέτιδα που εκτιμώ και εμπιστεύομαι. Μετά ήταν η Μυρτώ Κοντοβά και το σενάριό της, που μοιάζει με δροσερό αεράκι. Δεν πρέπει, βέβαια, να ξεχάσω και τους συνεργάτες μου, τους ταλαντούχους ηθοποιούς που παίζουν μαζί μου.

Όλα αυτά ήταν για μένα η καλύτερη εγγύηση ότι θα συμμετάσχω σε μια τηλεοπτική σειρά που θα κλέψει καρδιές», μας είπε η ίδια.

Όσο για το αν υπήρξε κάποια περίοδος στη ζωή της που υποτίμησε την τηλεόραση για χάρη της πολιτικής; «Πάντα πίστευα και πάντα θα πιστεύω στη δύναμη της τηλεόρασης. Ποτέ δεν υποτίμησα τη μικρή οθόνη, γιατί, όταν υπάρχει ένα καλό σενάριο, συντελεστές με ήθος και ταλέντο καθώς και μια άρτια παραγωγή, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για καλή τηλεόραση. Και τα Υπέροχα πλάσματα είναι καλή τηλεόραση», εξήγησε η Ελένη Ανουσάκη. Θα πρέπει να προσθέσουμε ότι στη σειρά πρωταγωνιστούν ακόμη η Μυρτώ Αλικάκη, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και πλειάδα άλλων σημαντικών ηθοποιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία ολοκληρωμένη τηλεοπτική δουλειά της Ελένης Ανουσάκη ήταν το 1982 για χάρη της κρατικής τηλεόρασης.