Όλα τα λεφτά στα πόδια της Έλλης

27.07.2007
Όταν είχε ακουστεί για πρώτη φορά σαν σενάριο, κάποιοι κατηγορηματικά μας συνέστησαν να «κρατάμε μικρό καλάθι» μετά τις χωρίς αποτέλεσμα διαπραγματεύσεις του Alpha με την Άννα Δρούζα, τον Γιώργο Μητσικώστα και τον Παύλο Τσίμα. Διαψεύστηκαν, όμως, κι έτσι από Σεπτέμβρη η «σιδηρά κυρία των 8» επιστρέφει αυτήν τη φορά από τη συχνότητα του Αlpha.

Από τις αρχές Ιουνίου στα δημοσιογραφικά γραφεία άρχισε να διαδίδεται με την ταχύτητα σφαίρας η είδηση ότι η Έλλη σκέφτεται έπειτα από μόλις τρεις μήνες συνεργασίας με το Mega να κατέβει προς Κάντζα μεριά. Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες μεγάλη αίσθηση είχε προκαλέσει η παρουσία της Έλλης, μετά του συντρόφου της, στο πάρτι του Λάκη Λαζόπουλου για το κλείσιμο της σεζόν. Εκείνη τη βραδιά, που σχεδόν όλη την ώρα μιλούσε σε πολύ χαλαρό τόνο με τον Δημήτρη Κοντομηνά, την ονόμασαν πολλοί «προάγγελο της μετεγγραφής-βόμβας της Έλλης». Και ενώ όλα τα υπόλοιπα «χρυσά» συμβόλαια με ηχηρά ονόματα που ακούγονταν κατά καιρούς στράβωναν την τελευταία στιγμή, το συμβόλαιο που προχωρούσε χωρίς κανένα πρόβλημα ήταν το δικό της.

Τo μακροχρόνιο «φλερτ» και το ποσό-μαμούθ
Η διαφορά της Έλλης ήταν βέβαια ότι μιλούσε απευθείας με τον πρόεδρο του καναλιού. Και όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στα κοσμικά νησιά, στις μαρίνες των οποίων δένουν (πολύ κοντά πολλές φορές) οι θαλαμηγοί των Δημήτρη Κοντομηνά και Μιχάλη Γουλανδρή. Και όπως και να έχει, ο υπ αριθμόν 2 του καναλιού Ηρακλής Φειδετζής είχε σαφή εντολή από τον υπ αριθμόν 1 να τελειώνει με τα διαδικαστικά. Και ποια ήταν τα διαδικαστικά; Το οικονομικό βέβαια και μια υπόσχεση. Πολλοί λένε ότι το πόσο του συμβολαίου που υπεγράφη αγγίζει τα 600.000 ευρώ και η υπόσχεση έχει να κάνει με το ρόλο της στο δελτίο. Επιθυμούσε δηλαδή, απ ό,τι μαθαίνουμε, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δελτίο και, βέβαια, τη δική της εκπομπή-talk show.

Καλύτερα την Κυριακή!
Και γιατί επιλέχθηκε η Κυριακή για να ανακοινώσουν επισήμως την πολλών μεγατόνων αυτή τηλεοπτική μετακόμιση; Όταν η επίσημη ανακοίνωση που μιλούσε για το νέο «απόκτημα» του σταθμού «ταξίδευε» σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, πετύχαινε με αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει την αρχική πρόθεση του Δημήτρη Κοντομηνά και της Έλλης Στάη. Ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά το γεγονός ότι ήθελαν να αποφύγουν το σούσουρο και την παραφιλολογία που θα ακολουθούσε την ανακοίνωση αν αυτή γινόταν μια οποιαδήποτε καθημερινή. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, που επελέγη να ανακοινωθεί μία μόλις ημέρα μετά το κλείσιμο για τις καλοκαιρινές διακοπές και της τελευταίας μεσημεριανής εκπομπής. Έτσι, ύψωσαν ανάστημα στο «ποτέ την Κυριακή» που χαρακτηρίζει όλες τις τηλεοπτικές συμφωνίες. Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού, μάλιστα, ξεκαθαρίζει, για να μην έχει τα παρατράγουδα του Mega με την υποτιθέμενη κόντρα με την Όλγα Τρέμη, ότι «βασική ο καιρός θα δείξει προσθέτουμε εμείς παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Αlpha θα είναι η Έλλη Στάη με συμπαρουσιάτρια τη Μάρα Ζαχαρέα». Δ.Μ.