Δέσποινα Στυλιανοπούλου: "Δεν θέλω να γίνομαι μαϊντανός"!

24.07.2007
Παραμένει πάντα μπριόζα και επικοινωνιακή, διαλέγει πού θα εμφανιστεί και πού θα μιλήσει, παρακολουθεί ανελλιπώς τα τηλεοπτικά δρώμενα και δεν διστάζει να πει ξεκάθαρα τη γνώμη της για όλους και για όλα. Είναι το «Δεσποινάκι» που αγαπήσαμε μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο και που μέσα από τη δουλειά της θέλει να ανταποδίδει αυτή την αγάπη στον κόσμο.

Από τη Στέλλα Γεωργίου

Πρόσφατα είχες μια περιπέτεια με την υγεία σου. Ξεπεράστηκε;

«Θέλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με αυτό, γιατί μάλλον έχουν παρερμηνευτεί τα γεγονότα. Τίποτα το σοβαρό δεν με ταλαιπώρησε στην υγεία μου. Πριν από δύο χρόνια είχα κάνει μια επέμβαση κύστης, μετά σήκωσα βάρη στον κήπο μου και έκανα κοίλη. Όταν ήρθαν στο νοσοκομείο τα τηλεοπτικά συνεργεία, μόλις είχα βγει από το χειρουργείο και κοιμόμουν ακόμα. Ο γιατρός μου τους είπε πως δεν μπορούσα να μιλήσω και αυτό δημιούργησε ανυπόστατα σχόλια».

Τι σε ενοχλεί στην τηλεόραση;

«Η ηχορύπανση! Παρακολουθώ κάποιους ρεπόρτερ που για να μεταδώσουν μια είδηση φωνάζουν τόσο πολύ, που απορώ. Δεν τους έχει πει κανένας ηχολήπτης ότι δεν χρειάζεται να φωνάζουν τόσο; Είναι κουραστικό να τους ακούς. Έπειτα πολλές φορές νιώθω πίκρα, για να μην πω αγανάκτηση, με ορισμένους δημοσιογράφους, γιατί άλλα τους λέμε και άλλα μεταφέρουν. Είναι τρομερό να ακούς αυτά που δήλωσες τελείως αλλοιωμένα».

Στις ταινίες σου πικραινόσουν, αλλά πάντα κέρδιζες τον αγαπημένο σου. Όσον αφορά στη ζωή όμως;

«Και στη ζωή το ίδιο! Όλους τους φίλους μου, αλλά κι έναν άντρα με τον οποίο τυπικά έχω χωρίσει. Ουσιαστικά τους έχω όλους δίπλα μου. Με τον πρώην άντρα μου έχουμε άριστες σχέσεις, με προσέχει και με σκέφτεται, όπως τον νοιάζομαι κι εγώ. Πάντα συζητάμε και αποφασίζουμε μαζί. Έπειτα έχω ανίψια που με λατρεύουν, έχω αδελφή και αδελφό, γαμπρό και νύφη, όλους δίπλα μου. Όσο για το σπίτι μου, έχω την Αφροδίτη, που χωρίς αυτήν δεν ζω και η οποία με προσέχει πολύ. Αγαπώ και αυτήν και το παιδί της πάρα πολύ. Δεν θέλω να χαλάσει αυτή η σχέση ποτέ. Από τα βάθη της καρδιάς μου, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τη φίλη και συγκάτοικό μου, την Μπέσση, που με αυτοθυσία με έχει στηρίξει και με στηρίζει πάντα. Όσο για τον αδελφό μου, τον Γιώργη, απέκτησε το έβδομο εγγόνι μας, το μοναδικό εγγονό, τον μάγκα, που μας έκανε όλους ευτυχισμένους».

Ανεκπλήρωτοι έρωτες υπήρξαν στη ζωή σου;

«Είχα ένα μεγάλο δεσμό, του οποίου το όνομα δεν θέλω να αναφέρω και μετά παντρεύτηκα. Εκ των υστέρων μάθαινα ότι υπήρχαν στο θέατρο πολλοί ερωτευμένοι μαζί μου, που όμως σέβονταν τη σχέση μου και δεν μου το είπαν ποτέ. Είμαι μονογαμικός άνθρωπος και από τότε που χώρισα είμαι μόνη μου».

Όσον αφορά επαγγελματικά σχέδια;

«Υπάρχουν, αλλά είναι ακόμα πολύ πρόωρο να τα αναφέρω. Θέλω να κάνω οτιδήποτε στην τηλεόραση. Αγαπώ τη δουλειά μου, είμαι εργασιομανής και θέλω να εμφανίζομαι, αλλά χωρίς να γίνομαι μαϊντανός».

Θα ξανάκανες θέατρο;

«Θα ήθελα να κάνω μια αποχαιρετιστήρια παράσταση στη Θεσσαλονίκη, από όπου ξεκίνησα ως πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου με την Αρχόντισσα της κουζίνας. Μια παράσταση με κλασικό έργο, γιατί από το κλασικό ρεπερτόριο άρχισα. Έχω ζωή μπροστά μου και θέλω να παίξω πράγματα που με εκφράζουν και όχι που μου τα επιβάλλουν. Έχω ακόμα αποθέματα και στοιχεία της δουλειάς μου που θα εκπλήξουν πολλούς. Να γράψεις, επίσης, ότι ΑΓΑΠΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!».