Καλοκαιρινή μουσική καταιγίδα αστέρων

17.07.2007
Σε τραγικά επίπεδα έχει φτάσει η κατάσταση με τα εισιτήρια στη χώρα μας! Κοστίζουν τουλάχιστον 50% ακριβότερα σε σχέση με εκείνα του εξωτερικού.

Σε τραγικά επίπεδα έχει φτάσει η κατάσταση με τα εισιτήρια στη χώρα μας! Κοστίζουν τουλάχιστον 50% ακριβότερα σε σχέση με εκείνα του εξωτερικού. Χαμένος εννοείται πως είναι ο νεοέλληνας που είναι «διψασμένος» για καλό θέαμα, αλλά τελικά μένει ανικανοποίητος, καθώς δεν μπορεί να παρακολουθήσει το ξέφρενο ράλι των τιμών... Την ίδια στιγμή δεκάδες ονόματα συναγωνίζονται για το έπαθλο του καλύτερου live του καλοκαιριού. Διάλεξα λοιπόν σήμερα και σας παρουσιάζω τις συναυλίες του καλοκαιριού που θα μας ξεσηκώσουν, αφού τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής θα έρθουν στην Ελλάδα για να την ταρακουνήσουν για τα καλά! Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Β-52s
Το αμφιλεγόμενο ποπ συγκρότημα εμφανίζεται με την αυθεντική του σύνθεση στο Θέατρο Λυκαβηττού στις 17 Ιουλίου. Ο Red Schneider, το ένα από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος, μιλώντας με αφορμή την επικείμενη συναυλία τους στην Αθήνα, εξήγησε το μυστικό της συνεχούς κοινής παρουσίας τους: «Είμαστε μαζί σχεδόν τριάντα χρόνια και παραμείναμε ενωμένοι έπειτα από πολλές καλές και κακές στιγμές». Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά, αλλά ο εκκεντρικός τραγουδιστής ξεδίπλωσε τις αναμνήσεις του από την επίσκεψή του στην Ελλάδα τη δεκαετία του 70: «Στη δεκαετία του 70 γύρισα όλη την Ελλάδα με οτοστόπ μέσα σε μερικές εβδομάδες. Το λάτρεψα!».

DΕΕ DEE ΒRΙDGΕWΑΤΕR
Η Dee Dee Bridgewater είναι μία πρωτοπόρος καλλιτέχνιδα. Τα ραντεβού σας μαζί της είναι την Τετάρτη 25 Ιουλίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού, ενώ την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα εμφανιστεί στη Σάνη της Χαλκιδικής. Εξελέγη το 1999 πρέσβειρα του Οργανισμού FAO των Ηνωμένων Εθνών και τον Αύγουστο του 2004 αποφάσισε να πραγματοποιήσει το πολυαναμενόμενο ταξίδι της στο Μάλι, όπου ένιωσε ότι βρήκε την προγονική της πατρίδα.

BLUES BROTHERS
Μία ακόμα εμφάνιση στη χώρα μας της εκρηκτικής μπάντας από τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους για το 2007. Στις 25 Ιουλίου 2007 στο γήπεδο Softball στα Ολυμπιακά Ακίνητα οι Blues Brothers, που δημιουργήθηκαν το 1978 από τους κωμικούς ηθοποιούς Dan Aykroyd και John Belushi σαν μέρος μουσικής παράστασης της επιτυχημένης σειράς «Saturday Night Live», επιστρέφουν για να ροκάρουν με τους Έλληνες φαν τους.

«FLΥ BEEYOND FΕSΤΙVΑL»
Στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί το «Fly Beeyond Festival» που θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Στις 17, 18 και 19 Ιουλίου λοιπόν θα παρελάσουν σημαντικά και αγαπημένα ονόματα της μουσικής σκηνής από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους οι Avril Lavigne, James, Air, Tori Amos, Pink, The Rasmus αλλά και ελληνικά συγκροτήματα με φρέσκο ήχο και νεανική διάθεση. Η σκηνή θα τοποθετηθεί έτσι ώστε ο θεατής να βρίσκεται ανάμεσα στο «Τείχος των εθνών» και στην «Αγορά». Να σας θυμίσω ότι ο χώρος της «Αγοράς» και του «Τείχους των εθνών» κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 φιλοξενούσε πάνω από 450.000 άτομα ημερησίως και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Λίγα αλλά καλά!
Στις 26 Ιουλίου ο George Michael έρχεται για μία εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Τα εισιτήρια εξαντλούνται και εδώ το κλασικό «κάλλιο αργά παρά ποτέ» μπορεί μεν να ταιριάζει καθώς ο καλλιτέχνης μετράει 25 χρόνια καριέρας, αλλά, αν μη τι άλλο, είναι πολύ εμπορικός και ανεβασμένος τελευταία!

Στο Ηρώδειο, στις 25 Ιουλίου, εμφανίζεται η Norah Jones.