Η «πλαστική» εικόνα της showbiz

04.07.2007
Μπορεί ένας διάσημος σταρ ή ένα προεξέχον μέλος της παγκόσμιας showbiz να παρουσιάζεται στις κοσμικές εκδηλώσεις με εμφανή πάνω του τα σημάδια του χρόνου;

Μπορεί ένας διάσημος σταρ ή ένα προεξέχον μέλος της παγκόσμιας showbiz να παρουσιάζεται στις κοσμικές εκδηλώσεις με εμφανή πάνω του τα σημάδια του χρόνου; Μάλλον ρητορικό το ερώτημα, αφού σχεδόν όλοι οι επώνυμοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι χρόνο με το χρόνο χάνουν τη νεανική και αψεγάδιαστη εμφάνισή τους. από τον Νίκο Ζαμπάρα

Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν από τους πρώτους διδάξαντες των πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων. Επεδίωξε ?και εν μέρει πέτυχε? να αλλάξει στην κυριολεξία χρώμα! Βέβαια, πριν από αυτόν είχαν προηγηθεί και άλλοι επώνυμοι που είχαν ξαπλώσει στο χειρουργικό κρεβάτι, όμως οι επεμβάσεις αυτές δεν ήταν τόσο «τρανταχτές» και είχαν περάσει στα? ψιλά. Τώρα, όμως, οι εικόνες «προδίδουν» τις αλλαγές που πραγματοποιούν οι διάσημοι. Όπως στην περίπτωση του Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο διάσημος ηθοποιός εμφανίστηκε πρόσφατα στις Κάννες και κατά γενική ομολογία ήταν πιο ωραίος από ποτέ. Όχι τυχαία βέβαια, όπως υποστηρίζουν όσοι τον γνωρίζουν, καθώς πριν ο 45άχρονος ηθοποιός είχε φροντίσει να περάσει από τον πλαστικό χειρουργό, προκειμένου να? μαζέψει τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια του. Το «κουρασμένο» look που του πρόσδιδαν τον ενοχλούσε κι έτσι έκανε την κίνηση-ματ! Πάντως, αν και δεν επιβεβαιώνεται τόσο από τη σύγκριση των φωτογραφιών της προ επέμβασης εποχής και της μετά επέμβασης, φαίνεται ότι ο διάσημος ηθοποιός έχει κάνει και κάποιες παρεμβάσεις στις ρυτίδες στις άκρες των ματιών του, πιθανότατα με μπότοξ. Αυτό είχε επιλέξει αρχικά να χρησιμοποιήσει και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, αλλά στη συνέχεια προτίμησε την πιο σίγουρη λύση του λίφτινγκ, όπως και ο Αλ Πατσίνο, που όμως δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Η εικόνα του μετά την επέμβαση δεν τον χαροποίησε, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε νέο λίφτινγκ. Αντίθετα με τον Πατσίνο, ο Κλιντ Ίστγουντ έκανε? διόρθωση στη διόρθωση! Η πρώτη επέμβαση για την αφαίρεση κάποιων ρυτίδων γύρω από τα μάτια του δεν τον ικανοποίησε κι έτσι έδωσε αμέσως εντολή στο γιατρό του για δεύτερη επέμβαση, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του.

Ρlayboy για πάντα
Τα «λαγουδάκια» του τον λατρεύουν. Περνάει μια ζωή που ζηλεύουν αρκετοί άντρες και παρά τα 81 του χρόνια ο Χιου Χέφνερ ετοιμάζεται να υποβληθεί εκ νέου σε πλαστική επέμβαση για να «συμμαζέψει» το γερασμένο πρόσωπό του. Ο ιδρυτής του «Ρlayboy» έχει ήδη κάνει λίφτινγκ στο λαιμό του ?παράλληλα προχώρησε και στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων στα δόντια του?, αλλά πιστεύει ότι χρειάζεται κι ένα λίφτινγκ στο πρόσωπο για να μπορεί να συνοδεύει τις κοπέλες που τον περιστοιχίζουν!

Λίφτινγκ κατόπιν προτροπής
Τα ξενύχτια και η άσωτη ζωή, όπως λέει και το τραγούδι, είχαν αφήσει εμφανέστατα σημάδια στο σώμα του Ντον Τζόνσον, που έβλεπε την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα. Ο ηθοποιός των «Σκληρών του Μαϊάμι», λοιπόν, πήρε εντολή από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του και κυρίως από τον ψυχολόγο του να κάνει κάτι για να αλλάξει όλη αυτή την κατάσταση και τι καλύτερο από το να ενισχύσει το προφίλ του με ένα «γερό» λίφτινγκ. Και η Κάθριν-Ζέτα Τζόουνς έδωσε ανάλογη εντολή στον καλό της Μάικλ Ντάγκλας για το απαραίτητο? ρετουσάρισμα. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς η Βικτόρια εντόπισε κάποιες ατέλειες στο πρόσωπό του και τον παρέπεμψε στον πλαστικό της. Εκεί, λοιπόν, ο Άγγλος άσος αφαίρεσε τις ρυτίδες που είχαν εμφανιστεί στις γωνίες των ματιών του, αλλά κι εκείνες στο μέτωπό του κι έτσι θα μεταβεί στις ΗΠΑ με εντελώς ανανεωμένο look.

Προσθετική μαλλιών
Άλλοι προσπαθούν να κρύψουν τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια ή τις ρυτίδες, για άλλους όμως το πρόβλημα είναι το μεγάλο μέτωπο!

Σ’ αυτούς περιλαμβάνεται ο Πολ Νιούμαν, που έβλεπε τα μαλλιά του σταδιακά να «αραιώνουν». Φρόντισε, ωστόσο, να μην αφήσει να γίνει αρκετά ορατό το πρόβλημα αυτό και προχώρησε σε προσθετική μαλλιών, δίνοντας το? καλό παράδειγμα. Έτσι, ο Μελ Γκίμπσον και ο Χάρισον Φορντ βάδισαν στον ίδιο δρόμο, ενώ και ο Τζον Τραβόλτα μεταξύ των άλλων ραντεβού του με τους πλαστικούς είχε συμπεριλάβει κι ένα πέρασμα για να προσθέσει μερικές τρίχες στο κεφάλι του. Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι έπραξε και ο Τομ Χανκς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματιζόταν για το πώς θα εμφανιζόταν στην απονομή των βραβείων Όσκαρ, αφού τον ενοχλούσε η εικόνα με τα αραιά μαλλιά. Δεν παραδέχθηκε, πάντως, ότι έκανε κάτι, παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε, ενώ ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Κέβιν Κόστνερ.

Οι συνέπειες ενός καβγά
Η ανασφάλεια, όπως στις περισσότερες από τις περιπτώσεις που αναφέραμε προηγουμένως, δεν ήταν ο λόγος που ο Λεονάρντο ντι Κάπριο υποβλήθηκε σε πλαστική επέμβαση από χειρουργό του Μπέβερλι Χιλς προκειμένου να «επαναφέρει» τη μύτη του στη σωστή της θέση! Ο πρωταγωνιστής του «Τιτανικού» ήταν? πρωταγωνιστής και σε καβγά σε μπαρ του Λος Άντζελες, από τον οποίο έφυγε με «στραπατσαρισμένη» μύτη και ζημιές στα ζυγωματικά του.

Σύγχρονο ελληνικό ταμπού
Η ρυτιδεκτομή, όπως λέγεται στην ελληνική το λίφτινγκ, δεν είναι άγνωστη στη χώρα μας. Σ’αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνονται του Ηλία Ψινάκη και του Γιάννη Φλωρινιώτη, που είναι από τους λίγους που δεν δίστασαν να μιλήσουν δημόσια για τις επεμβάσεις που έχουν κάνει στο πρόσωπό τους. «Θα πάω κόντρα στο κατεστημένο και είτε θα σπάσω τα μούτρα μου είτε το ταμπού», είχε σχολιάσει ο γνωστός μάνατζερ, αποκαλύπτοντας ότι έκανε λίφτινγκ. Ο γνωστός τραγουδιστής, από την πλευρά του, είχε κάνει μπότοξ όταν αυτό ήταν ακόμη σε? εμβρυϊκή μορφή στην Ελλάδα.