Ο Στράτος θα τα έψελνε σε πολλούς σήμερα

04.07.2007
Αγαπάει τη δουλειά του και λατρεύει την οικογένειά του. Ο Στέλιος Διονυσίου δικαιώνει όλους εκείνους που του έδωσαν τον τίτλο «το καλό παιδί της νύχτας». Γιατί είναι και με το παραπάνω και τιμάει το όνομα βαρύ σαν ιστορία που κουβαλάει.

Από τη Ρενέ Σαραντινού

Ετοιμάζεται να ανοίξει τη Μουσική Σχολή Λαϊκού Τραγουδιού «Στράτος Διονυσίου» και να διοργανώσει μουσικό διαγωνισμό με έπαθλο που θα φέρει τιμητικά το όνομα του πατέρα του.

Είναι παθιασμένος με τη γυναίκα του, τα δυο τους παιδιά αλλά και με τον Παναθηναϊκό.

Για όλα αυτά μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ ο γνωστός τραγουδιστής αλλά και, φυσικά, για τον αξέχαστο πατέρα του Στράτο, που, αν ζούσε σήμερα, θα ήταν ενοχλημένος με την κατρακύλα που έχει πάρει το τραγούδι.

Στέλιος Διονυσίου, το καλό παιδί. Σου ταιριάζει ο τίτλος που σου έχουν δώσει...

«Ξέρεις πόσες φορές έχω βρίσει τον εαυτό μου γι’ αυτό; Να λες ναι σε όλα? αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε στα προσωπικά ούτε στα επαγγελματικά. Στα προσωπικά βάζεις νερό στο κρασί σου, αλλά στα επαγγελματικά δεν νομίζω ότι πρέπει να ακούγεται ότι είσαι καλό παιδί. Το καλό παιδί είναι και? άσ’ το. Δεν έχω μάθει να λέω ψέματα. Στην αρχή είμαι καλός ηθοποιός, μετά όμως αποκαλύπτομαι».

Καλός τραγουδιστής, καλός οικογενειάρχης. Τι μετράει πιο πολύ για σένα;

«Αγαπάω τη δουλειά μου πολύ. Την οικογένειά μου, όμως, την αγαπάω περισσότερο και από τη ζωή μου. Όταν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, είσαι καλός σε όλα. Κάποιες στιγμές γίνονται λάθη και παραμελεί το ένα το άλλο, όμως αυτό δεν γίνεται αιτία να χαλάσει μια καριέρα ή μια οικογένεια».

Αν σε έβαζα να επιλέξεις ανάμεσα στα δύο;

«Τώρα μου βάζεις δύσκολα. Είναι και τα δύο ολόκληρη η ζωή μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να σταματήσω να τραγουδάω λόγω οικογένειας, θα τρελαθώ. Δεν ξέρω να κάνω και τίποτα άλλο! Τώρα στα γεράματα? μάθε γέρο γράμματα. (Γέλια.) Το γεράματα βάλ’ το σε εισαγωγικά».

Η αλήθεια είναι ότι μεγαλοδείχνεις.

«Ξέρεις κάτι;

Σε παρέες που βρίσκομαι όλοι με κάνουν 38-40 και λέω: Παναγία μου.

Δεν κρύβω την ηλικία μου, είμαι 32 χρόνων, αλλά, όταν ακούω το 40, με πιάνει η καρδιά μου».

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου, οι απόψεις σου και οι επιλογές σου είναι και κλασικές και σταθερές...

«Έχω τους ίδιους συνεργάτες χρόνια, παντρεύτηκα τη γυναίκα με την οποία είχα χρόνια δεσμό. Είμαι σταθερός με ανθρώπους που δένομαι. Δεν χωρίζω εύκολα. Με τη γυναίκα μου είμαστε 11 χρόνια μαζί ?πριν ακόμα ξεκινήσω το τραγούδι και είμαι ευτυχισμένος».

Το γεγονός ότι σε γνώρισε πριν αναγνωριστείς από το ευρύ κοινό το θεωρείς καλό για την εξέλιξη της σχέσης σας;

«Τώρα, καλό κακό, τι να σου πω; Μάλλον καλό ήτανε. (Γέλια.)».

Στη σχέση σας κυριαρχεί το ίδιο πάθος;

«Ναι. Είμαι καψούρης μαζί της. Όταν με τη γυναίκα μου έχω περάσει καλές και δύσκολες στιγμές, εξακολουθώ να περνάω καλά, μου έχει κάνει δυο εκπληκτικά παιδιά, γιατί να ψάξω αλλού να κάνω τρέλες; Όταν γίνονται ?τσιληπουρδήματα?, συνήθως κάτι λείπει».

Στους πειρασμούς που υπάρχουν στο χώρο σου κλείνεις τα μάτια;

«Δεν κλείνεις τα μάτια, απλώς δεν απλώνεις χέρι».

Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου;

«Τίποτα, εξακολουθώ να βγαίνω με τους φίλους μου, να πηγαίνω εκδρομές. Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα μου. Δεν την έχω κλειδωμένη στο σπίτι. Είναι σημαντικό να μη ζηλεύει η γυναίκα. Πολλοί μπορούν να της πουν διάφορα. Δεν έχω το γυναικοδιώκτη πάνω μου».

Εσύ ζηλεύεις;

«Ναι, μεταξύ σοβαρού και αστείου. Έτσι, για να υπάρχει αλατοπίπερο στη σχέση».

Μίλησέ μου για την «άλλη» γυναίκα της ζωής σου;

«Είναι ολόιδια εγώ. Ήθελα από την αρχή κόρη. Όταν γεννήθηκε ο Στράτος, είπα: "Τι την ήθελα την κόρη;". Μόλις την έκανα, όμως, ξετρελάθηκα.

Την ονομάσαμε Στέλλα, το όνομα της γιαγιάς μου, η οποία με μεγάλωσε. Της είχα τεράστια αδυναμία. Όταν το ανακοίνωσα στη μητέρα μου, έκλαιγε από τη χαρά της. Άλλωστε, έχουμε και το ίδιο όνομα».

Τα σημαντικά γεγονότα της ζωής σου φροντίζεις να τα κρατάς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας...

«Είναι αλήθεια. Στη βάφτιση υπήρχαν μόνο λίγοι συγγενείς και έγινε έξω από το Σούνιο, σε ένα παραδοσιακό εκκλησάκι. Τις προσωπικές στιγμές τις θέλω δικές μου».

Ο επόμενος στόχος ζωής είναι η μουσική σχολή που ετοιμάζεις;

«Ναι. Πρόκειται για μια μουσική σχολή λαϊκού τραγουδιού, όπου μπορούν να έρθουν παιδιά για να μάθουν τι σημαίνει το λαϊκό τραγούδι. Θα διοργανώνονται μια φορά το χρόνο δύο εκδηλώσεις όπου θα διαγωνίζονται τα παιδιά και θα υπάρχει ένα έπαθλο που θα ονομάζεται ?Στράτος Διονυσίου?, αλλά και η σχολή θα έχει το όνομα του πατέρα μου. Το αποφάσισα γιατί δεν υπάρχουν στην Ελλάδα λαϊκές μουσικές σχολές που υποστηρίζουν το ελληνικό τραγούδι».

Δεν έχει παραγεμίσει ο χώρος με τραγουδιστές;

«Ναι, είναι σαν το Κολωνάκι, που, όταν φωνάξεις πρόεδρε, γυρίζουν όλοι! Κάποιοι που δεν αξίζουν θα βρεθούν στο προσκήνιο για κάνα δυο χρόνια και μετά θα βολοδέρνουν εδώ κι εκεί. Θα αναγκαστούν να πάνε σε σκυλάδικα για να βγάλουν μεροκάματο. Το κακό έχει παραγίνει».

Αν ζούσε ο Στράτος Διονυσίου, τι θα έλεγε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο του τραγουδιού;

«Δεν νομίζω ότι θα τους έδινε και συγχαρητήρια! Πιστεύω πως θα τα έψελνε σε πολύ κόσμο!».

Αν βρισκόταν ανάμεσά μας, θα εξακολουθούσε να τραγουδάει με δεδομένη την κατάσταση στη νύχτα;

«Νομίζω ότι θα τραγουδούσε, αυτό δεν θα άλλαζε. Θα έκανε αυτό που ήξερε πάρα πολύ καλά».

Τι νυχτοκάματο θα έπαιρνε ο Στράτος Διονυσίου σήμερα;

«Αντικειμενικά, αν δούλευε αυτήν τη στιγμή, θα έπρεπε να πάρει ένα δισεκατομμύριο το βράδυ, αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρήματα ζητάνε τα νέα παιδιά για να τραγουδήσουν».

Σε τι θα ήταν περήφανος για σένα;

«Όχι μόνο για μένα, θα ήταν περήφανος και για τα τέσσερα παιδιά του. Θα χαιρόταν για την καριέρα του Άγγελου και τη δική μου. Δεν θα είχε κανένα παράπονο από μας. Δεν μπλέξαμε σε πράγματα που δεν θα ήθελε».

Ποια συμβουλή του γιου σου ακολουθείς;

«Μου λέει να κόψω το τσιγάρο και το παλεύω για χάρη του».

Εσύ ποια συμβουλή του δίνεις;

«Να γίνει Παναθηναϊκός, λες να λοξοδρομήσει; Θα τον πάω για τεστ DNA κατευθείαν? (Γέλια.) Μπορεί κάποιος να τον επηρεάσει και να τον κάνει ΑΕΚ, την άλλη ομάδα δεν μπορώ να την πω...».