Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Στίβεν Γκέιτλι

18.10.2009
Πάνω από 3.500 χιλιάδες θαυμαστές του σταρ των "Boyzone" Στίβεν Γκέιτλι (Stephen Gately), συγκεντρώθηκαν στο Δουβλίνο το μεσημέρι του Σαββάτου (17/10/2009), για να τον συντροφεύσουν στην τελευταία του κατοικία, μία εβδομάδα μετά τον τραγικό θάνατό του.

Πάνω από 3.500 χιλιάδες θαυμαστές του σταρ των "Boyzone" Στίβεν Γκέιτλι (Stephen Gately), συγκεντρώθηκαν στο Δουβλίνο το μεσημέρι του Σαββάτου (17/10/2009), για να τον συντροφεύσουν στην τελευταία του κατοικία, μία εβδομάδα μετά τον τραγικό θάνατό του.

Οι συνάδελφοί του στο γκρουπ, η οικογένειά του αλλά και ο σύντροφός του τα τελευταία χρόνια Άντριου Κόουλς (Andrew Cowles) συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία "Laurence O'Toole's Church" για να πουν το τελευταίο αντίο τον αγαπημένο τους Στίβεν, ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στους γύρω δρόμους, κρατούσε λευκά τριαντάφυλλα και άφηνε λουλούδια ως ένδειξη πένθους για το χαμό του Γκέτιλι.

Ο ηγέτης του γκρουπ "Boyzone" Ρόναν Κίτινγκ ( Ronan Keating), ήταν ένας από εκείνους που πήραν το λόγο για να αποχαιρετίσουν τον Γκέιτλι που έχασε τη ζωή του το βράδυ της δεκάτης Οκτωβρίου και ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Ο Κίτινγκ εμφανώς συγκινημένος τόνισε:

"Ο κόσμος έχασε ένα από τα πιο λαμπερά του αστέρια. Εμείς χάσαμε τον αδερφό μας και εγώ προσωπικά τον εμψυχωτή μου.

Ο Στίβεν θα ζει μέσα από τα τραγούδια και κάθε φορά που εμείς οι τέσσερις ως συγκρότημα θα τραγουδάμε, το πνεύμα του θα μας συντροφεύει. Όμως, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο χωρίς εκείνον".

Οι 4 εναπομείναντες "Boyzone" αφιέρωσαν δύο τραγούδια στον αγαπημένο τους Στίβεν. Το πρώτο ήταν γραμμένο από τον ηγέτη του γκρουπ Ρόναν και είχε τίτλο "Ιn This Life" (Σε αυτή τη ζωή), ενώ το δεύτερο ονομαζόταν "Happiness" (Ευτυχία). Ο Κιθ Ντάφυ (Keith Duffy), μέλος του συκγροτήματος τόνισε ότι έβλέπε τον Στίβεν σαν το μικρό του αδερφό που πάντα θα προστατεύει.

Ο σύντροφος του Γκέιτλι, Άντριου Κούουλς, αναφέρθηκε στα μέλη του συγκροτήματος που τον συγκίνησαν με τις πράξεις του και από εδώ και πέρα θα τα βλέπει σαν αδέρφια του. Το ίδιο ανέφεραν και οι γονεις του Στίβεν δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

"Χάσαμε το γιο μας αλλά ο Θεός μας έδωσε 4 αγόρια ακόμα".

Ο Μίκι Γκράχαμ (Mikey Graham ), μέλος κι αυτός του συγκροτήματος μίλησε για την αγάπη του Στίβεν προς το σύντροφό του Άντριου, διαλύοντας τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για τυχόν ευθύνες του Κόουλς στο θάνατο του Γκέιτλι:

"Η αγάπη του Στίβεν για τον Άντριου ήταν μεγαλειώδης και αληθινή. Μόλις την προηγούμενη εβδμάδα μου έλεγε για το πόσο τυχερός αισθανόταν που είχε τον Άντριου στο πλευρό του".

Ο Κίτινγκ και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος πέρασαν τη νύχτα δίπλα στο φέρετρο του Γκέιτλι στην εκκλησία. Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του αδερφού τους Στίβεν, οι Ρόναν, Σέιν, Κιθ και Μίκι, είχαν σπεύσει στη Μαγιόρκα, όπου και επέστρεψαν την Παρασκευή μαζί με τον σύντροφο του Γκέιτλι, Άντριου Κόουλς, τον οποίο είχε παντρευτεί το 2006.

Ο μάνατζερ του συγκροτήματος Λούις Γουόλς ( LouisWalsh) που ήταν εκείνος που δημιούργησε τους "Boyzone" το 1993, δήλωσε στο "Sky News" ότι η ατμόσφαιρα μέσα στο ναό ήταν βαθιά συγκινητική. Ο Γουόλς περιέγραψε τον Γκέιτλι σαν τον καλύτερό του φίλο και τόνισε ότι πίστευε πως θα δουλέψει με το συγκρότημα και με το Στίβεν φυσικά για τουλάχιστον ακόμα δέκα χρόνια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

"Ο Στίβεν ήταν ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος. Έκανε αυτά που ήθελε στη ζωή του. Ήθελε να γίνει σταρ της Ποπ μουσικής και το πέτυχε".

Η κηδεία μεταδιδόταν μέσω μικροφώνων και στο συγκεντρωμένο πλήθος που ήρθε για να τιμήσει το Γκέιτλι. Μάλιστα , υπήρξαν και φανς όπως η 26χρονη Γουέντι Λι (Wendy Lee) που πέταξε από την Ταιβάν για να βρεθεί στην κηδεία του ανθρώπου που την σημάδεψε από τα εφήβικά της χρόνια.

Αμέσως μετά την τελετή, το φέρετρο του αδικοχαμένου Γκέιτλι μεταφέρθηκε στο Κρεματόριο του "Glasnevin",για την ιδιαίτερη οικογενειακή τελετή που ακολούθησε.

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να γίνει επιμνημόσυνος δέηση για τον Στίβεν Γκέιτλι και στο Λονδίνο, εκεί που διέμενε τα τελευταία τρία χρόνο με τον σύντροφό του Άντριου.