Νίκολας Κέιτζ: "Ο μάνατζερ με κατέστρεψε"

19.10.2009
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ (Nicolas Cage) κινήθηκε νομικά εναντίον του μάνατζερ του Σάμιουλ Λέβιν (Samuel J. Levin), ζητώντας του ούτε λίγο ούτε πολύ 20 εκατομμύρια δολάρια.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ (Nicolas Cage) κινήθηκε νομικά εναντίον του μάνατζερ του Σάμιουλ Λέβιν (Samuel J. Levin), ζητώντας του ούτε λίγο ούτε πολύ 20 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Κέιτζ κατηγορεί το Λέβιν και την επιχείρησή του για εγκληματική αμέλεια και απάτη εις βάρος του ηθοποιού, που τον έφερε ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή. Η μήνυση υπεβλήθη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες την Παρασκευή και δημοσιεύτηκε στο site "TΜZ".

Ο βραβευμένος ηθοποιός ισχυρίζεται ότι ο Λέβιν και η φίρμα που εκπροσωπεί, αντί να προστατεύσουν και να διαφυλάσσουν τα περιουσιακά του στοιχεία, (ειδικά στις δύσκολες οικονομικές εποχές που διανύουν οι Η.Π.Α και ολόκληρος ο κόσμος), προέβησαν σε μια σειρά από ιδιαίτερα επικίνδυνες και παράτολμες επενδύσεις σε ακίνητα.

Ο 45χρονος Κέιτζ ενημερώθηκε για την τραγική κατάσταση των οικονομικών του, αφότου απέλυσε τον Λέβιν, νωρίτερα φέτος. Ο συγκεκριμένος μάνατζερ δούλεψε για τον Κέιτζ από το 2001 έως και το 2008 και θησαύρισε από τα εκατομμύρια δολάρια που χρέωνε στον ηθοποιό ως προμήθεια για τα κέρδη που του απέφερε.

Ο Νίκολας υποστηρίζει ότι ο Λέβιν όχι μόνο δεν διαφύλαξε την περιουσία του αλλά ταυτόχρονα του απέκρυψε εντέχνως την κατάσταση στην οποία βρισκόταν αλλά και το γεγονός ότι τα χρήματά του στερεύουν σιγά σιγά.

Στη μήνυσή του ο Νίκολας Κέιτζ αναφέρει ότι εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έφτασαν τα οικονομικά του εξαιτίας της διαχείρισης του Λέβιν, ο ίδιος αναγκάστηκε να πουλήσει σημαντικά περιουσιακά του στοιχεία και επενδύσεις.

Ο Κέιτζ κέρδισε 40 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη χρονιά σύμφωνα με το οικονομικό site Forbes. Πρόσφατα, βρέθηκε να χρωστάει 6 εκατομμύρια δολάρια σε απλήρωτους φόρους, δάνεια και πρόστιμα προς το Δημόσιο.

Τα 20 εκατομμύρια δολάρια που διεκδικεί με τη μήνυσή του ο Κέιτζ, τα δικαιολογεί ως την ελάχιστη αποζημίωση που μπορεί να πάρει για το πλήγμα που δέχτηκε τόσο η περιουσία όσο και η φήμη του στο Κοινό.

Ευτυχώς, ο ηθοποιός έχει ήδη προγραμματίσει τη συμμετοχή του σε 6 ταινίες που θα προβληθούν παγκοσμίως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.