Λουκία Λαιμού: "Δεν ξέρω γιατί με πολεμούν"!

15.06.2007
Η 19χρονη Λουκία Λαιμού έκανε την παρθενική της τηλεοπτική εμφάνιση ως διαγωνιζόμενη στο «So you think you can dance». Και μπορεί κάποιους το διάσημο επώνυμο να τους βοηθάει, εκείνη όμως λέει ότι δέχτηκε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο εντός κι εκτός παιχνιδιού. Με αφοπλιστική ευγένεια και σεμνότητα μας εξομολογήθηκε πώς ονειρεύεται από εδώ και πέρα τη ζωή της.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Λίγες μέρες μετά την αποχώρησή σου από το παιχνίδι θέλω να μου πεις αν υπήρξε κάποια στιγμή που μετάνιωσες που συμμετείχες σ' αυτό;

«Υπήρχαν σίγουρα αρκετές στιγμές που αναρωτιόμουν αν άξιζε όλο αυτό που πέρναγα και που μπήκα στο παιχνίδι. Κι αυτό επειδή δέχτηκα πολύ αυστηρή κριτική και πολύ επιθετικά σχόλια όχι μόνο από την κριτική επιτροπή, αλλά και από διάφορους άλλους που αμφισβητούσαν ανοιχτά αν άξιζα να είμαι στην εικοσάδα. Έτσι, χρειάστηκε να στραφώ στον εαυτό μου και να βρω την αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσω όλο αυτόν τον πόλεμο».

Τελικά, άξιζε τον κόπο;

«Όχι μόνο άξιζε, αλλά θα το έκανα και άλλες δέκα φορές αν μου δινόταν η ευκαιρία. Μου αρέσουν τα δύσκολα και νομίζω ότι σε τελική ανάλυση αξίζει σαν εμπειρία».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που πέρασες μέσα στο παιχνίδι;

«Όταν πριν από τρεις εβδομάδες και αφού δεν είχα ακούσει περιέργως κανέναν καλό λόγο από τους κριτές, δυσκολευόμουν να μάθω τις χορογραφίες, δεν είχα καταλάβει πώς θα μπορούσα να μάθω τόσο πολλά τόσο σύντομα, μιας και ήμουν αυτοδίδακτη, έσπασα και κατέρρευσα»

Σε κάθε live βλέπαμε τον Πάνο Μεταξόπουλο να μη σου χαρίζεται. Γιατί πιστεύεις ότι ήταν τόσο αυστηρός μαζί σου;

«Πιστεύω ότι καλά έκανε και με είχε βάλει στο μάτι και μου ασκούσε τόσο αυστηρή κριτική. Ήμουν αυτοδίδακτη, όπως είπα, και έπρεπε να δείξει ότι δεν χαρίζει κάστανα, ειδικά όταν συναγωνίζομαι επαγγελματίες χορευτές. Από τον κ. Μεταξόπουλο μου έχει μείνει επίσης όταν στην πρώτη οντισιόν με ρώτησε τη σχέση έχω με την οικογένεια Λαιμού Αισθάνθηκα λες και με πυροβολούσαν. Κι αυτό γιατί πήγα με την ευχή να μην αναφερθεί καθόλου το επώνυμό μου. Μόλις με ρώτησε, ήμουν έτοιμη να σηκωθώ να φύγω. Φοβήθηκα μην πει ο κόσμος: Και τι κάνει αυτή εδώ πέρα;»

Πόσο εύκολο είναι για κάποια νεαρή να «αντέξει» το βάρος ενός διασημότατου επωνύμου και να χαράξει το δικό της δρόμο;

«Στην αρχή μου φαινόταν ακατόρθωτο. Προσπάθησα, όμως, να κάνω στη ζωή μου αυτό που ονειρευόμουν. Δεν ήθελα να με κοιτάζουν ως σνομπ και ήθελα να παροτρύνω και άλλα παιδιά που βρίσκονται σε ανάλογη θέση μ εμένα να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να μην αφήσουν το επώνυμο ή τους γονείς τους να τους καθοδηγούν».

Πώς ανταποκρίθηκε η οικογένειά σου όταν τους ανακοίνωσες ότι θα μπεις στο σόου;

«Συμφώνησαν αμέσως. Αν και περίμενα να αντιδράσουν κάπως, ιδιαίτερα η μητέρα μου μου είπε να κάνω ό,τι αγαπάω. Εξάλλου, είχα παρακολουθήσει το αντίστοιχο αμερικάνικο και είχα πει στη μητέρα μου ότι με το που θα ερχόταν στην Ελλάδα θα ήμουν σίγουρα η πρώτη που θα πήγαινα».

Θα μπορούσες να αξιοποιήσεις τις οικογενειακές γνωριμίες ή το επώνυμό σου για να προωθήσεις την καριέρα σου;

«Κακά τα ψέματα, ένα γνωστό επώνυμο ανοίγει πόρτες, ειδικά όσον αφορά στο χώρο της τηλεόρασης. Ο λόγος όμως που ευχαριστήθηκα αυτή την εμπειρία του So you think you can dance ήταν ότι δεν δέχτηκα καμία ευνοϊκή μεταχείριση με βάση το όνομά μου. Και τα παιδιά δεν το ήξεραν καν στις αρχές. Νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι δεν είμαι άνθρωπος που θέλει να χρησιμοποιεί το επώνυμό του για να τα βρίσκει όλα τέλεια... Δεν χρειάζεται να αναφέρεις το επίθετό σου αν έχεις αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές σου».

Είσαι καλομαθημένη;

«Καθόλου. Μερικές φορές, παρ όλα αυτά, ξεχνιέσαι κιόλας. (Γέλια.) Θυμάμαι το περιστατικό με το πρώτο μου αυτοκίνητο. Μου είχαν πει οι γονείς μου τι αυτοκίνητο ήθελα να μου πάρουν. Τους είπα, λοιπόν, ότι θέλω ένα τζιπ και μου είπαν: Κομμένα αυτά. Πάρε ένα μεταχειρισμένο μέχρι να μάθεις, γιατί μπορεί και να το διαλύσεις. Μετά θα πάρεις κάτι καλό. Αυτό ήταν σωστό, γιατί πιστεύω ότι όταν πάρω εγώ δίπλωμα, ο κόσμος θα τρομάξει (Γέλια.) Όταν ήμουν μικρή και ήθελα να πάρω κάτι απεγνωσμένα, έπρεπε να τους υποσχεθώ ότι θα φέρω καλούς βαθμούς. Δεν έφερνα, αλλά τους βοηθούσα στο σπίτι».

Από εδώ και πέρα ποια είναι τα σχέδιά σου;

«Θέλω να δω τι πόρτες θα μου ανοίξουν είτε για το χορό ή ακόμη και με την τηλεόραση, που θα μου άρεσε να ασχοληθώ, αλλά και με την υποκριτική. Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που ο χρόνος θα δείξει τι είναι καλύτερο για μένα».

3+1 tips
1. Ο πατέρας της είναι ο γνωστός εφοπλιστής Μάρκος Λαιμός.
2. Παλαιότερα είχε εμφανιστεί σε εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά στην οποία γινόταν διαγωνισμός χορού και κέρδισε το πρώτο βραβείο. Το πρώτο βραβείο πήρε και το 2005 σε διεθνή διαγωνισμό χορού που είχε γίνει στο Θέατρο «Βεάκη».
3. Τον τελευταίο χρόνο ζούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί αναγκαζόταν να κάνει τρεις δουλειές για να τα βγάζει πέρα.
4. Είχε δεχθεί στο παρελθόν πρόταση από πανεπιστήμιο στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει μαθήματα χορού, αλλά τελικά δεν την αποδέχθηκε, γιατί δεν ήθελε να μείνει στο εξωτερικό.