Σαλβατόρε Ανταμό

20.10.2009
Ο γοητευτικός Γάλλος τροβαδούρος που σφράγισε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 Σαλβατόρε Ανταμό... έκαψε καρδιές στην πολυαναμενόμενη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο γοητευτικός Γάλλος τροβαδούρος που σφράγισε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 Σαλβατόρε Ανταμό... έκαψε καρδιές στην πολυαναμενόμενη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής. Κάποιοι συνάδελφοι μιλάνε για «σεισμό στο Μέγαρο» και έχουν απόλυτο δίκιο! Ο διεθνούς φήμης συνθέτης, στιχουργός, συγγραφέας και τραγουδιστής ήρθε στην Ελλάδα για να ενισχύσει το Ίδρυμα Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού καλεσμένος από την πρόεδρό του Ασπασία Λεβέντη και το σύζυγό της, οι οποίοι είναι προσωπικοί του φίλοι. Μάλιστα, ο γνωστός καλλιτέχνης παρουσίασε για πρώτη φορά το τραγούδι «Je t’Aime de Plus Fort», μια ωδή για τη ζωή που έγραψε ειδικά για το ίδρυμα επηρεασμένος από το συρτάκι.

Στο Μέγαρο παραβρέθηκαν γνωστά πρόσωπα της Αθήνας, οι οποίοι πραγματικά μαγεύτηκαν από την αισθαντική φωνή του. Στο επίσημο δείπνο στο «Intercontinental» που ακολούθησε βρέθηκαν αυστηρώς επιλεγμένα πρόσωπα, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μεγάλο καλλιτέχνη. Εκεί απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον ίδιο αλλά και στον ογκολόγο-χειρουργό Σταύρο Γεωργιαννό για τη συμβολή τους.