Ιστορίες γυναικών

22.10.2009
Κρύβει άσους στο μανίκι της η Βάνα Μπάρμπα, που ξαναχτυπά με μια διαφορετική θεατρική πρόταση σε ολοκαίνουργη στέγη.

Κρύβει άσους στο μανίκι της η Βάνα Μπάρμπα, που ξαναχτυπά με μια διαφορετική θεατρική πρόταση σε ολοκαίνουργη στέγη. Ένας από αυτούς είναι η γνωστή στο χώρο της σοουμπίζ Mατούλα, την οποία θα δούμε σε ρόλο-έκπληξη.

Επί σκηνής θα ξετυλιχθούν «Ιστορίες γυναικών» που θα συγκινήσουν, θα γοητεύσουν, θα σοκάρουν...

Για μία ακόμη φορά η Βάνα Μπάρμπα τολμάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Να γίνει η «φωνή» εκατοντάδων γυναικών του πλανήτη και συνδετικός κρίκος για να ακουστούν τα προβλήματά τους προς τα έξω.

Δημιούργησε μια καινούργια θεατρική σκηνή στο παλιό «Μezzo mezzo», που άλλαξε εκ βάθρων και μετονομάστηκε σε «Ντέρτι pizza», για να φιλοξενήσει μια σύγχρονη παράσταση, όπου το κοινό θα συμμετέχει ενεργά.

Το πρώτο πείραμα που έκανε η ηθοποιός με την παράσταση «Αιδοίου μονόλογοι» προκάλεσε αίσθηση και πέτυχε, γι’ αυτό και είπε να το επαναλάβει, αλλά με πιο «φρέσκια» ματιά, αφού σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς ανέλαβαν να γράψουν τις ιστορίες γυναικών όπως τις βλέπουμε δίπλα μας ή τις βιώνουν οι ίδιες οι γυναίκες.

Ο Μιχάλης Άνθης ανέλαβε να σκηνοθετήσει μια καθαρά γυναικεία παράσταση, στην οποία συμπρωταγωνιστούν και οι: Χριστίνα Παππά, Θεοφανία Παπαθωμά, Δωροθέα Μερκούρη και Εύη Βατίδου. Μάλιστα, όπως έχει ακουστεί, κάποιες από αυτές τις ιστορίες θα έχουν και αυτοβιογραφικά στοιχεία που θα συζητηθούν.