Οι πριγκίπισσες της χλιδής

06.06.2007
Είναι ωραίες, νέες και διάσημες. Δεν είναι, ωστόσο, τα μοναδικά προσόντα που έχουν, αφού πέραν αυτών «κουβαλούν» ένα ακόμη δυνατό ατού: το «όνομα βαρύ σαν ιστορία», όπως λέει και το τραγούδι του Διονυσίου! Επίσης, διαθέτουν ένα ιδιαιτέρως «βαρύ πορτοφόλι», το οποίο όμως δεν το έχουν γεμίσει με κόπο και ιδρώτα, αλλά χάρη στην καταγωγή τους.

Από τον Νίκο Ζαμπάρα

Είναι κληρονόμοι οικονομικών κολοσσών, που έχουν «στήσει» είτε οι γονείς είτε οι παππούδες τους και έχουν περάσει στα παιδιά και τα εγγόνια τους, ευελπιστώντας να αυξήσουν και να διατηρήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Άλλες το πετυχαίνουν, καθώς ορισμένες από αυτές τις πλούσιες κληρονόμους φρόντισαν να αβγατίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις. Άλλες, πάλι, έχουν ως μοναδική τους έγνοια να βλέπουν το όνομά τους να φιγουράρει στις κοσμικές στήλες με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια τις περισσότερες φορές να τις συνοδεύουν. Ενίοτε, βέβαια, αυτή η αρνητική διαφήμιση είναι εκείνη που τους ανεβάζει τις μετοχές και βοηθά τους οικονομικούς κολοσσούς να έχουν τζάμπα διαφήμιση!

Πάρις Χίλτον
Στο νούμερο 1 της λίστας των πριγκιπισσών της χλιδής βρίσκουμε τη μία και μοναδική για τα καμώματά της Πάρις Χίλτον. Η διάσημη και κυρίως ιδιαίτερα προβληματική Πάρις έχει κληρονομήσει την περιουσία της από τον παππού της Κόνραντ Χίλτον, ο οποίος το 1919 αγόρασε το πρώτο ξενοδοχείο στο Τέξας και από εκεί και πέρα πήρε φόρα. Το 1940 ίδρυσε τη γνωστή αλυσίδα των ξενοδοχείων «Ηilton», η οποία πλέον έχει περάσει στα χέρια της 26άχρονης πια Πάρις. Η χρυσή κληρονόμος με τα τερτίπια, τα ξενύχτια και την άσωτη ζωή της προκαλεί πονοκεφάλους στους διαχειριστές της αμύθητης περιουσίας της οικογένειας. Κερασάκι, φυσικά, στην τούρτα των παραστρατημάτων της Πάρις είναι η ποινή φυλάκισης που της επιβλήθηκε από δικαστήριο του Λος Άντζελες, αφού συνελήφθη για δεύτερη φορά να οδηγεί μεθυσμένη.

Νίκι Χίλτον
Τα σκάνδαλα, έστω και σε μικρότερο βαθμό, αποτελούν το αλατοπίπερο και της αδερφής της, της 23χρονης Νίκι Χίλτον, που φιγουράρει στην 3η θέση της σχετικής λίστας.

Η Νίκι, βέβαια, είναι πιο συντηρητική και δεν έχει επιδοθεί σε τόσα σεξουαλικά σκάνδαλα (σ.σ.: αν και η περιπέτειά της με τον ηθοποιό Κέβιν Κόνολι έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης!) όσα η μεγαλύτερη αδερφή της, αλλά οι αποτυχημένες επιλογές και κινήσεις της στην προσπάθειά της να διαχειριστεί τα ξενοδοχεία της αλυσίδας σχολιάστηκαν αρκετά.

Ντίλαν Λόρεν
Σχεδιαστικές ικανότητες, όπως ο διάσημος μπαμπάς της Ραλφ Λόρεν, δεν διαθέτει Η Ντίλαν Λόρεν, όμως, απέδειξε ότι κληρονόμησε επιχειρηματικές ικανότητες που της επέτρεψαν να αυξήσει την πατρική περιουσία και την κατατάσσουν στην 5η θέση των πριγκιπισσών της χλιδής. Η 32άχρονη Ντίλαν έχει αναλάβει την προώθηση των σχεδίων της πατρικής εταιρείας, αλλά πέρα από αυτό φρόντισε να δημιουργήσει και δική της αλυσίδα καταστημάτων που πωλούν καραμέλες!

Ντελφίν Αρνό Γκαρσία
Σε ηλικία 28 ετών είχε ήδη αναλάβει διοικητικό πόστο στον όμιλο Λουίς Βουιτόν! Μία τετραετία αργότερα η Ντελφίν Αρνό Γκαρσία συνεχίζει να έχει ενεργό ρόλο στη διάσημη φίρμα, την οποία ο μπαμπάς της Μπερνάρντ Αρνό φρόντισε να γιγαντώσει με τις επιχειρηματικές του κινήσεις. Η Ντελφίν Αρνό με οικονομικές σπουδές στο ενεργητικό της συνεχίζει να δίνει τις συμβουλές της στη Λουίς Βουιτόν, αλλά συνάμα ενισχύει το προφίλ της εταιρείας κρασιών του συζύγου της, αυξάνοντας την περιουσία της και «σκαρφαλώνοντας» στην 8η θέση της σχετικής λίστας.

Χόλι Μπράνσον
Το Top-10 των πριγκιπισσών της χλιδής κλείνει η Χόλι Μπράνσον, κόρη ενός από τους πλέον διάσημους γιατρούς στη Μεγάλη Βρετανία. Ο ίδιος, βέβαια, δεν είναι λάτρης της δημοσιότητας την αποφεύγει, μάλιστα, όσο μπορεί, όμως οι επενδυτικές του κινήσεις (σ.σ.: κατέχει ποσοστά σε μια αεροπορική εταιρεία, σε γραμμή τρένων και σε εταιρεία ποτών) επιτρέπουν στην 25 ετών κόρη του να κάνει μια χλιδάτη ζωή. Παράλληλα, ζει και τον έρωτα με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, με τον οποίο προσφάτως έχει όλο και περισσότερες κοινές εξόδους, δίνοντας έτσι τροφή για σχόλια και φήμες περί πιθανού γάμου τους!

Αϊρίν Λόντερ
Στα χνάρια της γιαγιάς της Έστε Λόντερ βαδίζει η Αϊρίν. Εδώ και περίπου μία τριετία η 37χρονη Αϊρίν Λόντερ έχει αναλάβει τα ηνία της διάσημης φίρμας και παρότι δεν έχει καθίσει ακόμη στον προεδρικό θώκο της, αλλά κατέχει τον τίτλο της αντιπροέδρου και της εμπορικής διευθύντριας, φροντίζει με τις κινήσεις της να αυξάνει την περιουσία της. Βρίσκεται στο νούμερο 6 των πριγκιπισσών της χλιδής δίχως να δίνει δικαιώματα για τη ζωή της, στην οποία ασχολείται πέρα από τη γνωστή σε όλους φίρμα και με δύο κέντρα διακοπών στο Παλμ Μπιτς.

Ιβάνκα Τραμπ
«Σφήνα» ανάμεσα στις δύο Χίλτον και στη 2η θέση βρίσκουμε την Ιβάνκα Τραμπ. Την πανέξυπνη, όπως αποδεικνύεται από τις κινήσεις της, κόρη του μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ. Η Ιβάνκα εκμεταλλεύτηκε αρχικά τα «όπλα» της μαμάς της και μπήκε στο χώρο της showbiz, δοκίμασε την τύχη της ως μοντέλο, αλλά στο τέλος κατάλαβε ότι μπορούσε να κερδίσει πολλά περισσότερα αναλαμβάνοντας σταδιακά τα ηνία των επιχειρήσεων του μπαμπά της. Έτσι, τον τελευταίο χρόνο οι εμφανίσεις της στις κοσμικές στήλες γίνονται ως επί το πλείστον σε εκδηλώσεις που «ανεβάζουν» το image της οικογενειακής επιχείρησης.

Τζούλια Λουίς Ντρέιφους
Η γηραιότερη από τις πλούσιες κληρονόμους είναι η 46χρονη Τζούλια Λουίς Ντρέιφους, που έχει πλασαριστεί στο νούμερο 4 της σχετικής κατάταξης. Το πλούσιο κομπόδεμα που της άφησε να διαχειριστεί ο γαλλικής καταγωγής μπαμπάς της με επιχειρήσεις σε πετρέλαια, υγραέριο και χυμούς! της επέτρεπε να ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη, την ηθοποιία. Και φυσικά, χωρίς άγχος για τα οικονομικά, αφού αυτά είχαν λυθεί προ πολλού, απλώς φρόντισε να μεγαλώσει την περιουσία της, απολαμβάνοντας παράλληλα και διακρίσεις στο χώρο του θεάματος.

Αμάντα Χερστ
Τη φήμη αλλά και την οικονομική «επιφάνεια» του παππού της Γουίλιαμ Ράντολφ Χερστ, που είχε συστήσει έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στις ΗΠΑ, «φέρει» η Αμάντα Χερστ. Η 23χρονη βέβαια, έχοντας ήδη εξασφαλισμένο οικονομικά το μέλλον της, δεν νοιάζεται και τόσο να αναλάβει τις τύχες της οικογενειακής επιχείρησης, εκμεταλλεύεται τα χρήματα που την φέρνουν στο νούμερο 7 της κατάταξης και παράλληλα φροντίζει να περνάει τον καιρό της είτε ως μοντέλο είτε ως ενεργό μέλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Ρίβερκιπερ»!

Ταμάρα Έκλεστον
Η βρετανική απάντηση στην Πάρις Χίλτον ακούει στο όνομα Ταμάρα Έκλεστον. Η 21 ετών κόρη του Μπέρνι Έκλεστον, ο οποίος είναι γενικός διευθυντής στη Φόρμουλα 1, φροντίζει να γεύεται τους καρπούς των κόπων του μπαμπά της. Η περιουσία της την έχει φέρει στο νούμερο 9 της λίστας των πριγκιπισσών της χλιδής και η ίδια κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να ζει μια πλούσια και ξέγνοιαστη ζωή. Το μόντελινγκ είναι η αγάπη της και, φυσικά, δεν παραλείπει να βρίσκεται στις πίστες των αγώνων ποζάροντας προκλητικά.