Τα μυστικά των πιο διάσημων γάμων

23.05.2007
Ας κάνουμε όμως ένα flashback σε όλους εκείνους τους γάμους που δικαίως μαγνήτισαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Ελένη Μενεγάκη - Γιάννης Λάτσιος
Το αίσιο τέλος ενός παραμυθιού

Υστερα από τρία και πλέον χρόνια δεσμού και θυελλώδους έρωτα το πιο αγαπημένο ζευγάρι της τηλεοπτικής πραγματικότητας παντρεύτηκε στις 23 Απριλίου 2001 στον Άγιο Δημήτριο Κηφισιάς με κουμπάρους τον Ανδρέα Φουστάνο και τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Ο γάμος της «βασίλισσας» Ελένης είχε όλα εκείνα τα στοιχεία μιας υπερπαραγωγής. Για τον ΑΝΤ1 ήταν η ζωντανή μετάδοση με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση της χρονιάς που τα είχε όλα: δάκρυα χαράς και συγκίνησης, μπαλόνια στο πλατό της εκπομπής, το οποίο η Ελένη δεν αποχωρίστηκε ούτε την ημέρα του γάμου της (!), ζωντανές συνδέσεις και άλλα πολλά. Super guest, η Βέφα Αλεξιάδου, να εύχεται ζωντανά στην Ελένη: «Όλη η ζωή, Ελενάκι μου, να είναι μαρέγκες και άσπρα λουλούδια». Το νυφικό της Ελένης ήταν ραμμένο από την αγαπημένη της φίλη Σήλια Κριθαριώτη, ενώ η νύχτα έγινε μέρα από τα φλας των δημοσιογράφων όταν η νυφούλα με το υπέροχο νυφικό της έβγαινε από τη λιμουζίνα. Σίγουρα μια ιστορία αγάπης που θυμίζει την Αλίκη όταν παντρευόταν επιτέλους τον Δημήτρη της

Κιμ Κίλιαν Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
Κοσμοσυρροή για τον «Μr Ζούγκλα»

Στην αρχή ο πάντα έγκριτος Μάκης και η πανέμορφη Κιμ σκέφτηκαν να παντρευτούν σε ένα μικρό ξωκλήσι. Διοργανώνοντας το γάμο όμως, κατάλαβαν ότι ήταν αδύνατο να παντρευτούν σε εκκλησάκι στο Σέιχ Σου. Υπολόγισαν ότι το πλήθος θα είναι πολύ μεγάλο και θα τσαλαπατηθεί, οπότε προτίμησαν η τελετή να γίνει στο σπίτι του κουμπάρου του γαμπρού Γιάννη Ραυτόπουλου. Τους είπε: «Αφήστε τα όλα σ' εμένα, θα τα διοργανώσω όλα εγώ κι εσείς ελάτε να παντρευτείτε». Έτσι κι έγινε. Δύο μέρες πριν από το γάμο το μελλόνυμφο ζευγάρι είδε από κοντά το χολιγουντιανό ντεκόρ στην άκρως εντυπωσιακή και αναγεννησιακή βίλα.

Οι προσκεκλημένοι έφτασαν τους 1.200! Το περίεργο της υπόθεσης ήταν ότι 160 προσκλήσεις εκλάπησαν από το ταχυδρομείο και πουλήθηκαν σε περιοδικά, με αποτέλεσμα να μην πάρει πρόσκληση ο πατέρας του Μάκη, συγγενείς του από τη Μακεδονία και πολλοί καλοί του φίλοι.

Κρίστι Τσολακάκη - Νίκος Χατζηνικολάου
Ο γάμος της δεκαετίας

Αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός της χρονιάς, με την πιο εντυπωσιακή λίστα καλεσμένων ever. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο και η πλειοψηφία των βουλευτών, οι μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας μέχρι και πρόεδροι κρατών ήταν όλοι εκεί! Το ζευγάρι έφτασε στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας στην Εκάλη με μια ανοιχτή Porsche 911. Τα φλας «άναψαν», με την κουμπάρα του ζεύγους Άννα Βίσση τη στιγμή του χορού του Ησαϊα, οπότε έπεφταν βροχή το ρύζι με τα λουλούδια, να σχολιάζει: «Τώρα καταλαβαίνετε πώς νιώθουμε εμείς πάνω στην πίστα».

Αντζελα Γκερέκου - Τόλης Βοσκόπουλος
Κερκυραϊκή αρχοντιά

Ο εντυπωσιακός αλλά και low profile γάμος τους δεν θα μπορούσε να μη γίνει στην Κέρκυρα. Όσοι τον παρακολούθησαν μίλησαν για έναν αρχοντικό γάμο με τα όλα του και καλεσμένους όλη την αφρόκρεμα του νησιού. Κουμπάρος, ο καλός φίλος του Τόλη Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε προαναγγείλει το γάμο μέσω της τηλεόρασης. Και ο Τέρενς δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που έβλεπε ξανά το φίλο του ανανεωμένο. Το καλόγουστο μπεζ νυφικό της Άντζελας από τους Χάρη και Άγγελο, αλλά και το wet, μοντέρνο και πρωτοποριακό look με το οποίο αξιοποίησε τα κοντά της μαλλιά έκλεψαν ομολογουμένως την παράσταση. Highlight, οι μόνοι επώνυμοι στο γάμο το γνωστό ντουέτο Ηλία Ψινάκη και Σάκη Ρουβά, που ήταν παρόντες λόγω της επικείμενης τότε συνεργασίας του Σάκη με τον Τόλη στο «Ribas». Αξιοσημείωτο ότι στο συγκεκριμένο γάμο έγιναν τα πιο ακριβά δώρα.

Μελίσα Γκρόμελ - Γιάννης Βαρδινογιάννης
Γάμος πολλών αστέρων

Σίγουρα ο γάμος του «Τζίγγερ» είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους των τελευταίων ετών και θύμιζε πολύ το φινάλε παραμυθιού με την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην έπαυλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην Εκάλη. Ο γαμπρός παντρεύτηκε από έρωτα μια κλασάτη ξανθιά που θύμιζε την Γκρέις Κέλι και απαίτησή του ήταν να προσκληθούν αποκλειστικά άτομα που γνώριζαν προσωπικά, που έφτασαν περίπου τα 200. Μεταξύ των καλεσμένων, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, βουλευτές, γαλαζοαίματοι, εκδότες καθώς και ο νονός του «Τζίγγερ» Χρήστος Λαμπράκης. Η Μελίσα, με το πανέμορφο νυφικό Βαλεντίνο με το πολύ μακρύ πέπλο και μαλλιά μαζεμένα πίσω για να φανεί το αλαβάστρινο πρόσωπό της, ήταν σίγουρα μία από τις πιο όμορφες νύφες που έχουμε δει στην ελληνική σόουμπιζ.

Χαρά Χρυσικοπούλου Βασίλης Καίσαρης
Μια «Αρένα» για εκατοντάδες καλεσμένους

Η τελετή ήταν προγραμματισμένη για την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό. Με ουρά νυφικού που έφτανε τα 4 μ. (!), σχεδιασμένου ειδικά για αυτήν από τους Deux Homes, η νύφη είχε κάθε λόγο να λάμπει από ευτυχία. Το ρεκόρ που ξεπεράστηκε στη δεξίωση που ακολούθησε αφορούσε το «Αθηνών Αρένα», το οποίο άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες του για να φιλοξενήσει μια γαμήλια δεξίωση και εκατοντάδες καλεσμένους.

Γκιούλ Καντίμ - Αλέξης Λούβαρης
Ελληνοϊρανικός έρωτας 5 αστέρων

Ο έρωτας σίγουρα δεν γνωρίζει σύνορα και αυτό ισχύει περίτρανα στην περίπτωση του Αλέξη Λούβαρη και της Γκιούλ Καντίμ. Τρελά κεραυνοβολημένοι από έρωτα, έπειτα από 2 χρόνια σχέση είπαν το μεγάλο «ναι» για τη γαμήλια ένωσή τους. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και στο ξενοδοχείο «Ciragan Ρalace». Το στράπλες νυφικό υπήρξε αποκαλυπτικό και τόνιζε τη σέξι καλλονή, η οποία είχε βάλει και δύο τριαντάφυλλα στα μαλλιά της. Η υπέροχη θέα στο Βόσπορο, τα εκλεκτά ορεκτικά και το σούσι συνέθεταν ένα μαγευτικό σκηνικό.

Χριστίνα Παππά Κλαούντιο κολντεμπέλα
Γάμος αλά «Μπεν Χουρ»

Σίγουρα πρόκειται για ένα γάμο που εξελίχθηκε σε πολλά επεισόδια και άγγιξε σε διάρκεια την επική ταινία «Μπεν Χουρ»! Στην αρχή είχαμε τις απανωτές ανακοινώσεις για τον επικείμενο γάμο, ακολούθησε η τελετή σε δημαρχείο της Μπολόνια κι έπειτα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Βενετία, συνδυασμένος με ρομαντικές βόλτες με γόνδολες. Η νύφη έφτασε με γόνδολα σχεδόν στην ώρα της, καθώς δεν ήθελε να καθυστερήσει, μαζί με τον 10χρονο τότε γιο της Δημήτρη. Κουμπάρα ήταν η Μαρία Κονίδη, η οποία είχε σχεδιάσει και το νυφικό.

Από τον παπά στο δικηγόρο

Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου Απόστολος Γκλέτσος
Και μαζί και χώρια

Για τη μικρότερη κόρη της πάντα αστραφτερής Ζώης Λάσκαρη και τον Απόστολο Γκλέτσο ήταν σίγουρα μια σχέση που εξελίχθηκε σαν αστραπή. Όπως ακριβώς και το διαζύγιο λίγες μέρες μετά. Μετά τη γαμήλια τελετή, στην οποία μας έκανε εντύπωση μεταξύ άλλων η «τρελή» διάθεση του Απόστολου, οι νεόνυμφοι συναντήθηκαν στο γραφείο του δικηγόρου για να κανονίσουν τα του διαζυγίου.

Αντζελα Δημητρίου Γιώργος Τρούπης
Το πιο σύντομο «δις εξαμαρτείν»

Ο γάμος της «Λαίδης» του ελληνικού τραγουδιού και του «Αχ πατρίδα μου» μπορεί να ήταν ο δεύτερος κατά σειρά και πάνω στον οποίο είχε επενδύσει πολλά συναισθήματα, δεν κατάφερε όμως να έχει αίσιο και μακροχρόνιο τέλος. Λίγες μέρες μετά το χωρισμό η Άντζελα ερωτώμενη για αυτόν δήλωσε ότι ο πρώην, νυν και πάλι πρώην σύζυγός της δεν είχε ωριμάσει όπως τουλάχιστον θα περίμενε η ίδια και δεν αγάπησε τη γυναίκα Άντζελα Δημητρίου, αλλά τη star.

Εβελίνα Παπούλια Γιώργος Λιαντος
Τους ένωσε το θέατρο

Μπορεί οι κοινές καλλιτεχνικές και θεατρικές ανησυχίες να τους ένωσαν κεραυνοβόλα και να τους οδήγησαν μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας, ο γάμος τους ωστόσο κράτησε λιγότερο από ένα χρόνο. Σήμερα, πάντως, τους ενώνει η πολύ μεγάλη αγάπη τους για την κόρη τους Αφροδίτη.