Έζησα το όνειρό μου

11.05.2007
Μια μαγική βραδιά γεμάτη συγκίνηση ήταν η προχθεσινή για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Μέσα σε 30 ώρες είδε το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα και ένιωσε όλη την Ελλάδα στο πλευρό της να γίνεται μια γροθιά για το δικό της όραμα. Τη δημιουργία του Α Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου.

Από την Κατιάνα Ματζαρίδου

Η προηγούμενη Δευτέρα ήταν μια ξεχωριστή μέρα για την κυρία Βαρδή Βαρδινογιάννη, που ξύπνησε νωρίτερα από ό,τι συνήθως, στις 7 το πρωί.

Πρώτο της μέλημα ήταν να ανοίξει την τηλεόραση που βρίσκεται στο δικό της δωμάτιο. Φυσικά, υπήρχε μόνο μία επιλογή στο τηλεκοντρόλ: Mega. Ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Γιώργος Οικονομέας στην «Κοινωνία ώρα μηδέν» έπαιρναν τη σκυτάλη του μεγάλου τηλεμαραθώνιου που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο βράδυ της Κυριακής με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το show «Πιο πολύ την Κυριακή».

Με αγωνία παρακολούθησε τα πρώτα τηλεφωνήματα θέλοντας να διαπιστώσει πόσο μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου.

Λίγο πριν φύγει για το γραφείο της στο Μαρούσι ένα χαμόγελο είχε σχηματιστεί στο πρόσωπό της, καθώς τα τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα ήταν περισσότερο από ενθαρρυντικά.

«Ανοίξτε αμέσως την τηλεόραση», ζήτησε από τις γραμματείς της με το που έφτασε.

Εκείνη την ώρα μεταδιδόταν μια προσφορά από την Αυστραλία, καθώς όλη η ομογένεια παρακολουθούσε και συμμετείχε από κάθε γωνιά που έφτανε το σήμα του σταθμού.

Αμερική, Κύπρος, Ευρώπη έστελναν την έμπρακτη συμπαράστασή τους.

Τα ραντεβού κύλησαν γρήγορα και ανάμεσα στις προετοιμασίες μία ήταν η έννοιά της. «Πώς πάει, παίρνουν τηλέφωνο;».

Περισσότερο την ένοιαζε η συμπαράσταση του κόσμου και η σύμπραξή του στο δικό της όνειρο.

Στις 8 το βράδυ η κυρία Μαριάννα διάβηκε τις πόρτες του «Αθηνών Αρένα». Η εκδήλωση άρχιζε στις 9, εκείνη όμως ήθελε να είναι από τις πρώτες.

Τα μάτια της δάκρυσαν όταν είδε εκεί παιδάκια που είχαν φιλοξενηθεί στον ξενώνα.

Χαιρέτησε τους επώνυμους φίλους της «Ελπίδας», τους πολιτικούς που είχαν μαζευτεί και αμέσως μετά πήγε και κάθισε στα τηλέφωνα. Ήθελε να συμμετέχει ενεργά, με όλη τη σημασία της λέξης.

«Ναι, εγώ είμαι, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη», έλεγε στους έκπληκτους συνομιλητές της. «Να δείτε στην τηλεόραση, εγώ είμαι», επέμενε για να τους πείσει.

Τα μάτια της βούρκωσαν όταν άκουσε την προσφορά της εταιρείας Motor Οil.

Ο σύζυγός της Βαρδής Βαρδινογιάννης πρόσφερε 300.000 ευρώ.

Όπως μας είπαν οι δικοί της άνθρωποι, δεν περίμενε αυτή την κίνηση.

Κι εκείνος, αν και είχαν μιλήσει αρκετές φορές μέσα στη μέρα, δεν είχε αφήσει να υπονοηθεί τίποτα.

Κάθε τόσο κάποιος από τους δικούς της ανθρώπους πλησίαζε και της έσφιγγε το χέρι.

Μαζί της ήταν η νύφη της Μελίσα, ο γιος της Νίκος και η μνηστή του Αλεξία Αντσακλή. Επίσης, έδωσαν το «παρών» ο Παύλος Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Τζίνα Αλιμόνου και τη Σάσα Βαρδινογιάννη.

Έφυγε τελευταία από το «Αθηνών Αρένα» μετά τις 2 τη νύχτα. Η μετάδοση είχε τελειώσει και είχαν ήδη συγκεντρωθεί 9.700.000 ευρώ.

«Δεν το περίμενα», είπε στο σύζυγό της, που την περίμενε στο σπίτι τους στην Εκάλη.

«Ένιωθα ότι η Ελπίδα δεν είναι μόνη, όμως τέτοια αγάπη από όλους τους Έλληνες ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Ο κόσμος έδειξε το μεγαλείο του».

Για την εντυπωσιακή επιτυχία της διοργάνωσης η κυρία Βαρδινογιάννη μας είπε:

«Σήμερα νιώθω περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Είμαι ένα κομμάτι αυτού του λαού που ξέρει να αγκαλιάζει με αγάπη και να συμπάσχει με το διπλανό του που υποφέρει.

Πριν από 17 χρόνια με σόκαρε η εικόνα των μανάδων στο παγκάκι και τότε έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: Αυτή την εικόνα δεν θα την ξαναδώ. Το κυρίαρχο στοιχείο και μήνυμα του τηλεμαραθώνιου του Mega είναι το μέτρο της ηθικής του λαού μας και ο βαθύτερος πολιτισμός του!».

Το επόμενο πρωί και μέχρι το τέλος της εκπομπής του ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχοντας στο πλευρό του όλο το Mega έφτασε τα 11.500.000 ευρώ. Πραγματικά είναι η πρώτη φορά που τηλεοπτικός σταθμός κατορθώνει να κινητοποιήσει τόσο μεγάλη μερίδα κοινού.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα κλείσουν αύριο, Παρασκευή, και τότε θα μάθουμε το συνολικό ποσό.

Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι ο συνολικός προϋπολογισμός, που περιλαμβάνει την ανέγερση, τις ειδικές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ανέρχεται στα 15.000.000 ευρώ.

Το όραμα της κυρίας Βαρδινογιάννη άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το 2001, όταν με δική της εισήγηση και απόφαση του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου παραχωρήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έκταση 9.300 τ.μ. από το όμορο στρατόπεδο «Βαρύτη» στο Γουδί.

Ποιος έδωσε και πόσα
Η ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου πούλησε 30.000 μπαλόνια προς 2 ευρώ το καθένα στο σταθμό του μετρό του Αγίου Αντωνίου.

Ο Πασχάλης Τερζής έδωσε συναυλία στη Θεσσαλονίκη, την οποία παρακολούθησαν 4.700 άτομα που πλήρωσαν εισιτήριο 5 ευρώ.

Ο Θέμης Γεωργαντάς προέτρεψε αυτόν τον κόσμο να στείλει μήνυμα με το κινητό του.

Προσκεκλημένοι εθελοντές τραγουδιστές στο «Αθηνών Αρένα» ήταν η Έλενα Παπαρίζου, η Νατάσσα Θεοδωρίδου, οι C-Real και ο Σάκης Ρουβάς, που πήγε μετά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του «Αlter Εgo» και κάθισε στα τηλέφωνα.

Τη βραδιά παρουσίασαν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Ζέτα Μακρυπούλια.

Η Ρούλα Κορομηλά πρωτοστάτησε στον τηλεμαραθώνιο παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γρηγόρη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η Όλγα Τρέμη επιστράτευσε φίλους και γνωστούς να δώσουν ό,τι μπορούσαν.

Η φίλη της, κυρία Άννυ Πετράκη, πρόσφερε 100.000 ευρώ.

Η Βέφα Αλεξιάδου και το Vefas House πρόσφεραν 10.000 ευρώ.

Ο Αντώνης Ρέμος 10.000 ευρώ.

Η Μαριάννα Λάτση και το ίδρυμα Λάτση 100.000 ευρώ.

Η Νάνα Μούσχουρη 10.000 ευρώ.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς 150.000 ευρώ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 1.000.000 ευρώ.